Τώρα μπορούν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν το WiFi "για να δουν τους ανθρώπους μέσα από τους τοίχους"

Pixabay
Εάν πραγματικά θέλατε πλήρη προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει να εγκαταλείψετε σχεδόν όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιείτε αυτήν την στιγμή. Μακάρι να μην ήταν αλήθεια, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα του κόσμου στον οποίο ζούμε τώρα. Το «πλέγμα επιτήρησης του Big Brother» μεγαλώνει και εξελίσσεται συνεχώς γύρω μας, και όσοι το χρησιμοποιούν για να μας παρακολουθούν, να καταγράφουν, να εντοπίζουν, να επηρεάζουν και να μας ελέγχουν έχουν ακόρεστη όρεξη για περισσότερα δεδομένα. Σπρώχνουν συνεχώς το φάκελο και οι περισσότεροι δε φαίνεται να τους ενδιαφέρει. Αλλά αν δεν υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας τώρα, τελικά θα βρεθούμε να ζούμε σε μια κοινωνία όπου δε θα υπάρχει καμία απολύτως ιδιωτικότητα.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, πολλοί θα υποστήριζαν ότι είμαστε ήδη εκεί.

Πρόσφατα, τρομοκρατήθηκα όταν έμαθα πως οι ερευνητές εργάζονταν πάνω σε έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν το WiFi για να κοιτάξουν μέσα από τους τοίχους των σπιτιών μας για να δουν τι κάνουμε. Το παρακάτω είναι ένα σύντομο απόσπασμα από ένα άρθρο του Vice με τίτλο «Οι επιστήμονες γίνονται τρομακτικά καλοί στη χρήση του WiFi για να «δουν» λεπτομερώς τους ανθρώπους μέσα από τοίχους»:

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon ανέπτυξαν μια μέθοδο για την ανίχνευση του τρισδιάστατου σχήματος και των κινήσεων των ανθρώπινων σωμάτων σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιώντας μόνο δρομολογητές WiFi.

Για να γίνει αυτό, χρησιμοποίησαν το DensePose, ένα σύστημα για τη χαρτογράφηση όλων των pixel στην επιφάνεια ενός ανθρώπινου σώματος σε μια φωτογραφία. Το DensePose αναπτύχθηκε από ερευνητές με έδρα το Λονδίνο και ερευνητές τεχνητής νοημοσύνης του Facebook. Από εκεί, σύμφωνα με την πρόσφατα ανεβασμένη προεκτύπωση που δημοσιεύτηκε στο arXiv, ανέπτυξαν ένα βαθύ νευρωνικό δίκτυο που χαρτογραφεί τη φάση και το πλάτος των σημάτων WiFi που αποστέλλονται και λαμβάνονται από τους δρομολογητές σε συντεταγμένες σε ανθρώπινα σώματα.

Όπως έχουμε δει με τόσες άλλες εξαιρετικά παρεμβατικές τεχνολογίες επιτήρησης, εκείνοι που έχουν αναπτύξει αυτήν τη μέθοδο διαφημίζουν τα οφέλη που θα μπορούσε να έχει:

Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η προσέγγισή τους στο Wi-Fi για την απεικόνιση ανθρώπων στα νοικοκυριά θα μπορούσε να εφαρμοστεί στην υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι, όπου οι ασθενείς μπορεί να μην θέλουν να παρακολουθούνται με κάμερα σε μέρη όπως το μπάνιο ή με άλλους αισθητήρες και συσκευές παρακολούθησης.

Ανεξάρτητα από το πόσο χρονών γίνω, δε θέλω ποτέ να με παρακολουθεί κάποιος που χρησιμοποιεί κάποια τεχνολογία ενώ πηγαίνω στην τουαλέτα.

Αν αυτό με κάνει ντεμοντέ, ας είναι.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές αναπτύσσουν αυτό το είδος τεχνολογίας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το συνειδητοποιούν αυτό, αλλά οι επιστήμονες εργάζονται πάνω σε τρόπους για να δουν μέσα από τους τοίχους μας για περίπου μια δεκαετία:

Οι ερευνητές εργάζονται στο να «βλέπουν» ανθρώπους χωρίς να χρησιμοποιούν κάμερες ή ακριβό υλικό LiDAR εδώ και χρόνια. Το 2013, μια ομάδα ερευνητών στο MIT βρήκε έναν τρόπο να χρησιμοποιεί σήματα κινητών τηλεφώνων για να βλέπει μέσα από τοίχους. Το 2018, μια άλλη ομάδα του MIT χρησιμοποίησε το WiFi για να ανιχνεύσει άτομα σε άλλο δωμάτιο και να μεταφράσει τις κινήσεις τους σε φιγούρες.

Γνωρίζατε ότι τα σήματα κινητών τηλεφώνων μπορούν να χρησιμοποιηθούν «για να δούμε μέσα από τοίχους»;

Ούτε κι εγώ.

Φυσικά τα κινητά τηλέφωνα είναι ίσως οι πιο ολοκληρωμένες συσκευές παρακολούθησης που δημιουργήθηκαν ποτέ, και η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς τα μεταφέρουμε πρόθυμα όπου κι αν πάμε.

Αν δεν καταλαβαίνετε τι λέω, ίσως αυτές οι πληροφορίες από τον Αμερικανικό Δικηγορικό Σύλλογο να σας βοηθήσουν να καταλάβετε:

Ανάλογα με τον αριθμό των εγκατεστημένων εφαρμογών, ένα κινητό τηλέφωνο μπορεί να στέλνει δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία του χιλιάδες φορές την ημέρα. Πράγματι, ορισμένες εφαρμογές τηλεφώνου θα μοιράζονται έως και 200 ​​μεμονωμένα σημεία δεδομένων τοποθεσίας με χρονική σήμανση μέσα σε διάστημα 12 ωρών. Αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο σε πολλές εταιρείες, καθεμία από τις οποίες μπορεί να παρακολουθεί το τηλέφωνο σε πραγματικό χρόνο ή να παρακολουθεί εκ νέου τη διαδρομή του τηλεφώνου αναλύοντας τα καταγεγραμμένα ιστορικά δεδομένα. Σύμφωνα με τους Times, κάθε λεπτό της ημέρας, παντού στον πλανήτη, δεκάδες εταιρείες . . . σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτα, ελάχιστα ελεγμένα. . . καταγράφουν τις μετακινήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων με κινητά τηλέφωνα και αποθηκεύουν τις πληροφορίες σε τεράστια αρχεία δεδομένων.

Τα δεδομένα τοποθεσίας συλλέγονται από εταιρείες μαζί με εκατομμύρια άλλα σημεία δεδομένων, συνήθως συσκευάζονται και πωλούνται ως ανάλυση μάρκετινγκ σε διαφημιστές, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επενδυτές ακινήτων και άλλα τρίτα μέρη. Τα δεδομένα τοποθεσίας είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τους διαφημιστές, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν για να προσδιορίσουν τα μέρη που συχνάζουν οι άνθρωποι και τις ώρες που επισκέπτονται αυτές τις τοποθεσίες.

Τίποτα που κάνετε στο κινητό σας δεν είναι ιδιωτικό.

Πάντα.

Και το κινητό σας καταγράφει κάθε τοποθεσία που επισκέπτεστε.

Επομένως, καλύτερα να μην αντιμετωπίζετε προβλήματα όταν κουβαλάτε το τηλέφωνό σας, επειδή οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα κινητών τηλεφώνων «για να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων μήνες πίσω στο χρόνο»:

Οι τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου από τα προάστια της Νότιας Καλιφόρνια έως την αγροτική Βόρεια Καρολίνα χρησιμοποιούν ένα σκοτεινό εργαλείο παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων, κατά καιρούς χωρίς εντάλματα αναζήτησης, που τους δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων μήνες πίσω στο χρόνο, σύμφωνα με δημόσια αρχεία και εσωτερικά email που ελήφθησαν από Το Associated Press.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε το "Fog Reveal" για να αναζητήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια αρχεία από 250 εκατομμύρια κινητές συσκευές και αξιοποίησε τα δεδομένα για να δημιουργήσει αναλύσεις τοποθεσίας γνωστές μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου ως "πρότυπα ζωής", σύμφωνα με χιλιάδες σελίδες αρχείων για την εταιρεία.

Ζούμε πραγματικά σε μια «κοινωνία του Big Brother» και δεν υπάρχει επιστροφή.

Στην πραγματικότητα, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα τα επόμενα χρόνια.

Την περασμένη εβδομάδα, ήμουν πολύ απογοητευμένος όταν έμαθα πως η Ford μόλις κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που μπορεί να ελέγξει εξ αποστάσεως το όχημά σας:

Η Ford Motor Co. έχει καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που θα μπορούσε να κλείσει εξ αποστάσεως το ραδιόφωνο ή τον κλιματισμό, να σας κλειδώσει έξω από το όχημά σας ή να του ζητήσει να εκπέμπει ασταμάτητα ηχητικά σήματα εάν χάσετε τις πληρωμές με το αυτοκίνητο. Η Ford είπε ότι δε σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, που περιέχεται σε ένα μόνο από τα πολλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν από το γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, εμφανίζεται σε μια προβληματική στιγμή για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Οι καθυστερήσεις δανείων επανέρχονται σταθερά από την πανδημική ηρεμία τους. Τα δεδομένα της Cox Automotive έδειξαν πως τα δάνεια αυτοκινήτων με σοβαρή καθυστέρηση τον Ιανουάριο έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006. Η χρήση της τεχνολογίας για την ενίσχυση της ανάκτησης δεν είναι νέα, αλλά η αίτηση για διπλώματα ευρεσιτεχνίας είναι εκτεταμένη, προτείνοντας ακόμη και την ιδέα ότι ένα αυτόνομο όχημα θα μπορούσε να οδηγήσει μόνο του σε μια «πιο βολική» τοποθεσία που θα συλλέξει ένα ρυμουλκούμενο.

Δε νομίζω πως θα αγοράσω Ford σύντομα.

Φυσικά, είναι απλώς θέμα χρόνου να χρησιμοποιήσουν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρόμοιες τεχνολογίες.

Πριν από μια δεκαετία, συμπεριέλαβα αρκετές τεχνολογίες επιτήρησης αιχμής σε ένα μυθιστόρημα που έγραψα, αλλά από τότε το «πλέγμα επιτήρησης του Big Brother» έχει γίνει εκθετικά πιο παρεμβατικό.

Γιατί, λοιπόν, περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι αναστατωμένοι για αυτό;

Γιατί τέτοιες τεχνολογίες δεν αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα;

Μας έχουν βάλει όλους σε ένα γιγάντιο τεχνολογικό κλουβί και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού το έχει αποδεχτεί πρόθυμα.

Έτσι θα συνεχίσουν να προωθούν τα πράγματα ακόμη περισσότερο, γιατί σε αυτό το σημείο αντιμετωπίζουν πολύ λίγη αντίσταση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail