Δημοσιογράφος του NBC πηγαίνει στην Κριμαία, συγκλονίζει τους θεατές λέγοντας την αλήθεια

Οι κύριοι ανταποκριτές των μέσων μαζικής ενημέρωσης για μεγάλα δίκτυα των ΗΠΑ σπάνια, έως ποτέ, αναφέρουν από το εσωτερικό της Κριμαίας και σίγουρα δεν βρίσκονται κοντά σε ρωσικά εδάφη στην ανατολική Ουκρανία. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, ο επικεφαλής διεθνής ανταποκριτής του NBC News, Keir Simmons, πήγε στη Σεβαστούπολη, περικυκλωμένος από σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία, δεδομένου ότι φιλοξενεί τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού ναυτικού, και σε ζωντανή εκπομπή παραδέχτηκε ότι δεν είναι καθόλου ρεαλιστικό ο Ζελένσκι και οι ουκρανικές δυνάμεις να ελπίζουν πως θα μπορέσουν ποτέ να καταλάβουν την Κριμαία.

zerohedge.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα καθώς «οι άνθρωποι εκεί... θεωρούν τον εαυτό τους Ρώσο». Ο Simmons σημείωσε ότι «Αυτό είναι το πιο κοντινό πλήρωμα ειδήσεων των ΗΠΑ στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας εδώ και πολλά χρόνια». Εξήγησε πως «ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί αυτό το λιμάνι - για να μην του το αφαιρέσουν - και μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα για να προσπαθήσει να το πετύχει».
«Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη αντιπαράθεση.. είναι δύσκολο να δεις πώς θα φτάσεις σε μια διαπραγμάτευση για αυτό. Υπάρχει στρατός απολύτως παντού, είναι μια στρατιωτική πόλη», συνέχισε, προτού πει…

«Όταν για παράδειγμα η Βικτόρια Νούλαντ μιλάει για το ότι τουλάχιστον εμείς [οι ΗΠΑ] θέλουμε να αποστρατικοποιηθεί η Κριμαία, βρίσκομαι να στέκομαι εκεί και να αναρωτιέμαι, πώς στο καλό θα συμβεί αυτό;»

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι και οι ειδήμονες των μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζουν το Κίεβο λέγεται ότι είναι εξοργισμένοι με τη χερσόνησο, δεδομένου πως αναφέρθηκε επανειλημμένα και ωμά ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας θεωρούν τους εαυτούς τους Ρώσους. Ακόμη και ένα ξεχωριστό ρεπορτάζ που έγινε μέρες νωρίτερα από το εσωτερικό της Κριμαίας και δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του NBC περιλάμβανε τα εξής:

Αυτή δεν είναι η Ρωσία, σύμφωνα με το Κίεβο, οι δυτικοί σύμμαχοί του και τα Ηνωμένα Έθνη. Προσαρτήθηκε από το Κρεμλίνο το 2014, με τον ΟΗΕ να καλεί τη Ρωσία να επιστρέψει στα «διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της». Και μετά την ευρύτερη εισβολή της Μόσχας που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky υποσχέθηκε ότι η Ουκρανία θα πάρει πίσω την Κριμαία.

Αλλά η Praskovya Baranova, 73 ετών, μιλάει ρωσικά, νιώθει Ρωσίδα και μένει εδώ.

Φαίνεται όμως ότι ο ανταποκριτής του NBC, όταν βρισκόταν στο έδαφος σε ένα μέρος που λίγοι δυτικοί ρεπόρτερ δεν τόλμησαν ποτέ να πάνε, δεν μπορούσε να αρνηθεί την ξεκάθαρη αλήθεια που έβλεπε παντού γύρω του.


Ο Ντέιβιντ Σακς σχολιάζει το αναζωογονητικά αληθινό τμήμα, «Όχι πολύ καιρό πριν, αυτά καταγγέλθηκαν ως σημεία συζήτησης του Πούτιν».

Ο Σακς λέει επίσης ότι το NBC παραδέχεται ξεκάθαρα πως ο στόχος του Ζελένσκι να ανακαταλάβει την Κριμαία παραμένει μη ρεαλιστικός και επικίνδυνος

Αυτή είναι μια τεράστια παραδοχή γιατί σημαίνει ότι η πολιτική του Μπάιντεν «μόνο οι Ουκρανοί μπορούν να αποφασίσουν» τους στόχους του πολέμου δεν έχει νόημα. Ουσιαστικά αναθέτουμε την εξωτερική μας πολιτική στον Ζελένσκι, ο οποίος επιδιώκει στόχους με τους οποίους δε συμφωνούμε.

«Την ίδια στιγμή που το MSNBC μεταδίδει ξαφνικά την αλήθεια για την Κριμαία, ο επικεφαλής της Ουκρανός ειδήμονας ασκεί πιέσεις για μια ολοκληρωτική επίθεση», παρατηρεί επίσης ο Sacks για το χρονοδιάγραμμα της αναφοράς στα μέσα της εβδομάδας.

«Γίνεται πιο εύκολο να δούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί φανατικοί σε αυτόν τον πόλεμο», κατέληξε ο Sacks.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail