Τα έσοδα από το πετρέλαιο της Ρωσίας μειώθηκαν κατά 48% το Φεβρουάριο

Τα ρωσικά φορολογικά έσοδα από το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 48% τον Φεβρουάριο από πέρυσι λόγω της πολύ χαμηλότερης τιμής του βασικού ρωσικού αργού μετά την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από την ΕΕ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg με βάση επίσημα ρωσικά στοιχεία.

Του Τσαρλς Κένεντι για το Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα συνολικά φορολογικά έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μειώθηκαν κατά 46% σε ετήσια βάση στα 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια (521 δισεκατομμύρια ρωσικά ρούβλια) το Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Τα έσοδα της Ρωσίας μόνο από το αργό πετρέλαιο και τα προϊόντα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 48% ετησίως στα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια (361 δισεκατομμύρια ρούβλια), σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Το πετρέλαιο αντιπροσώπευε περισσότερα από τα δύο τρίτα των ενεργειακών εσόδων της Ρωσίας το Φεβρουάριο.

Τα έσοδα από το ρωσικό φυσικό αέριο μειώθηκαν επίσης κατακόρυφα τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Τα έσοδα από φυσικό αέριο μειώθηκαν κατά 42% καθώς η Ρωσία διέκοψε τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ορισμένους πελάτες της ΕΕ μετά την εισβολή.

Η βουτιά της τιμής της ναυαρχίδας του ρωσικού αργού, Urals, ήταν ο βασικός λόγος για τα χαμηλότερα έσοδα για τη χώρα τόσο τον Ιανουάριο όσο και το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Ο προϋπολογισμός της Ρωσίας παρουσίασε έλλειμμα 23,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,76 τρισεκατομμύρια ρούβλια) τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με το πλεόνασμα τον Ιανουάριο του 2022, καθώς τα κρατικά έσοδα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μειώθηκαν κατά 46,4% λόγω της χαμηλής τιμής του Urals και των χαμηλότερων εξαγωγών φυσικού αερίου, σύμφωνα με το ρωσικό ό υπουργείο Οικονομικών τον περασμένο μήνα. Τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μειώθηκαν τον Ιανουάριο κατά 46% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι λόγω των κυρώσεων στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου, που οδήγησαν σε πτώση της τιμής της ναυαρχίδας του αργού πετρελαίου της Ρωσίας.

Η μέση τιμή του μείγματος Urals διαμορφώθηκε στα 49,52 δολάρια το βαρέλι τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023, σε σύγκριση με 88,89 δολάρια ανά βαρέλι για τους ίδιους μήνες πέρυσι, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η τιμή του Urals ήταν κατά μέσο όρο 49,56 δολάρια το βαρέλι τον Φεβρουάριο του 2023, ή 1,86 φορές χαμηλότερη από τη μέση τιμή τον Φεβρουάριο του 2022 – 92,15 δολάρια το βαρέλι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail