To μεροκάματό μου για ένα κιλό φέτα

pixabay / DanaTentis
Ένα αστείο στο διαδίκτυο περιέχει όλο το ζουμί της υπόθεσης. Με 30 ευρώ η γραβιέρα, απορώ πώς δεν έγινε κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Αμφιλοχία… Ξέρετε μία πετρελαϊκή κρίση, μία οικονομική κρίση, νομίζουν ότι είναι η ευκαιρία για να αρπάξουν από τον πολίτη, κυβέρνηση και επιτήδειοι ότι του έχει μείνει στο κομπόδεμα. Αμ δε!!

Μία δυο τρεις, και ο καταναλωτής λειτουργεί σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, κόβει με το μαχαίρι το γόρδιο δεσμό της κατανάλωσης. Και το χαβιάρι είναι εξαιρετικό προϊόν, αλλά το αγοράζουν λίγοι. Και με τα διαμάντια θα ήταν χαρούμενες οι σύζυγοί μας άμα τους τα φέρναμε για δώρα, αλλά προς το παρόν ας βολευτούν με κανα κιλό σαρδέλες. Και τα μαργαριτάρια και αυτά έχουν υψηλή τιμή, αλλά τα αγοράζουν μόνο εκείνοι που τα έχουν.

Πού καταλήγω; Ότι επειδή κάνανε τιμές κοσμηματοπωλείου τις τιμές του μπακάλικου, δε σημαίνει ότι θα τρέξουμε άπαντες να αγοράσουμε. Οι περικοπές θα είναι τεράστιες και πολύ φυσιολογικές ανάλογες με αυτά που έχουμε στην τσέπη μας, ανάλογα με τους μισθούς μας.

Θέλεις μισό μεροκάματό μου για ένα κιλό φέτα; Φάτην μόνος σου! Θέλεις δύο ευρώ για ένα γιαουρτάκι; Άμα ανέβεις στο μπαλκόνι για ομιλία, θα σου το έχω έτοιμο για βολή. Αλλά γιατί στεναχωριόμαστε; Θα έρθει το εικοσάρικο το επίδομα το μήνα, και θα πάρεις ένα κιλό τυρί και 2 κιλά ψωμί, να πας κάτω από τη γέφυρα σαν άστεγος, να φας, να ανάψεις και φωτιά στο βαρέλι, και θα περάσεις ζωή χαρισάμενη.

Γιατί αν λογαριάζεις 400 ευρώ για ενοίκιο, κάνα κατοστάρικο για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και θέρμανση αυτό που σου μένει να φας είναι τα αρχ…α σου… Ή, να δαγκώσεις κανένα πολιτικό, έτσι αφράτος που έγινε καθήμενος τόσα χρόνια στα έδρανα της Βουλής; Α, ρε παιδιά, που είναι εκείνα τα ψυγεία με τους μείον 70 βαθμούς Κελσίου, που θα διατηρούσαν τα εμβόλια για να μη χαλάσουν… Τώρα πρέπει να παγώνουν μέσα οι προεκλογικές τους υποσχέσεις.. Όξω ρε!!!

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail