Ρωσία και Κίνα συνάπτουν τρεις συμφωνίες για την ανατροπή του δολαρίου ΗΠΑ

pixabay / geralt
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Κίνα έχουν συνάψει τρεις συμφωνίες που θα τονώσουν τη ρωσική οικονομία και θα δημιουργήσουν προβλήματα στο δολάριο ΗΠΑ, αναφέρει άρθρο που δημοσιεύτηκε στην κινεζική ιστοσελίδα Sohu.

Η Δύση συνεχίζει την πίεσή της στη Ρωσία και δεν έχει καμία πρόθεση να την αμβλύνει, αναφέρει το άρθρο στην ιστοσελίδα. Ωστόσο, οι κυρώσεις έχουν γυρίσει μπούμερανγκ στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία έχει κάνει πολλά βήματα για να διατηρήσει και να αυξήσει το εισόδημα στις νέες πραγματικότητες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, η Μόσχα και το Πεκίνο διαπραγματεύτηκαν τρεις νέους κανόνες που όχι μόνο θα βοηθούσαν στην τόνωση της ρωσικής οικονομίας, αλλά και θα αμφισβητούσαν την υπεροχή του δολαρίου ΗΠΑ.

Αρχικά, οι κινεζικές αρχές επέτρεψαν την εισαγωγή σιταριού από όλη τη Ρωσία. Αυτή είναι μια συμφωνία win-win και για τις δύο χώρες, καθώς η Κίνα είναι σημαντικός αγοραστής σιταριού και η Ρωσία είναι αξιόπιστος προμηθευτής για την Κίνα.

Δεύτερον, η Ρωσία και η Κίνα επεκτείνουν το ενεργειακό εμπόριο. Πέρυσι, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αυτό το είδος συνεργασίας έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρό φέτος.

Τρίτον, η Ρωσία και η Κίνα μεταβαίνουν σε εθνικά νομίσματα όταν πληρώνουν για ενεργειακούς πόρους. Προηγουμένως, τα μέρη χρησιμοποιούσαν το δολάριο ΗΠΑ σε διακανονισμούς, αλλά τώρα η Μόσχα και το Πεκίνο μπορούν μόνο να αγνοούν τις διακυμάνσεις του δολαρίου ΗΠΑ.

Άλλα κράτη παρακολουθούν τη Ρωσία και την Κίνα και ακολουθούν το παράδειγμά τους, αναφέρει το άρθρο.

Η υπονομευμένη εμπιστοσύνη στο δολάριο ΗΠΑ συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας απομονοπώλησής του ως το κύριο μέσο διεθνών διακανονισμών και επενδύσεων. Στην πραγματικότητα, το δολάριο ΗΠΑ είναι "ένα κομμάτι χαρτί που βασίζεται στην εμπιστοσύνη", δήλωσε ο Alexei Drobinin, Διευθυντής του Τμήματος Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο περιοδικό Problems of National Strategy.

«Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ, το δολάριο δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κομμάτι χαρτί που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δε θα ξεπληρώσει ποτέ το καλπάζον δημόσιο χρέος αυτής της χώρας που έχει υπερβεί πρόσφατα τα 31 τρισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail