Η Αυτοκρατορία του Ψέματος ξαναχτυπά… Έκτακτη συγκάλυψη της τρομοκρατίας του Nord Stream

Οι New York Times και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης έτρεξαν με αδέξιες και κραυγαλέες εκτροπές αυτή την εβδομάδα, οι οποίες στο τέλος χρησιμεύουν μόνο για να επιστήσουν ακόμη περισσότερη προσοχή στην ενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών για την ανατίναξη των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Όχι μόνο η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είναι ακόμη πιο ένοχη για την εγκληματική πράξη αλλά η παράλογη απόπειρα συγκάλυψης αυτή την εβδομάδα εκθέτει τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ως ένα υπουργείο προπαγάνδας που μεταμφιέζεται σε δημοσιογραφία.

Πριν από τέσσερις εβδομάδες, ο διαπρεπής ανεξάρτητος Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh, δημοσίευσε μια επιτυχημένη ερευνητική έκθεση που αποκάλυψε πώς ο πρόεδρος Μπάιντεν και το ανώτερο στέλεχος του Λευκού Οίκου διέταξαν την εκρηκτική έκρηξη των αγωγών φυσικού αερίου που συνδέουν τη Ρωσία με την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Βαλτικής Θάλασσας και της Γερμανίας. Ο θρυλικός Hersh έχει ένα άψογο αρχείο με πρωτοποριακές ιστορίες, από τη σφαγή στο My Lai που διέπραξαν τα αμερικανικά στρατεύματα στο Βιετνάμ το 1968 μέχρι τα βασανιστήρια στη φυλακή του Abu Ghraib στο Ιράκ υπό αμερικανική κατοχή έως τη λειτουργία "αρουραίων" για τη διοχέτευση όπλων και μισθοφόρων από τη Λιβύη στη Συρία για να πολεμήσουν τον πόλεμο με αντιπροσώπους της Ουάσιγκτον για αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.

Στη θεμελιώδη έκθεσή του για τη δολιοφθορά των αγωγών Nord Stream, ο Χερς βασίστηκε σε εμπιστευτικές πηγές της Ουάσιγκτον. Δημοσίευσε ισχυρισμούς ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν τη μυστική επιχείρηση χρησιμοποιώντας μια ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ υπό την κάλυψη πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ γνωστών ως BALTOPS 22 το περασμένο καλοκαίρι. Εκρηκτικά τοποθετήθηκαν στο βυθό της θάλασσας κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του 2022 και στη συνέχεια πυροδοτήθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου με τη βοήθεια νορβηγικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Η πειστική πτυχή της έκθεσης του Χερς δεν ήταν μόνο η αξιόπιστη λεπτομέρεια της επιχείρησης, αλλά πως επιβεβαίωσε αυτό που πολλοί ανεξάρτητοι παρατηρητές είχαν ήδη συμπεράνει από ισχυρά περιστασιακά στοιχεία σχετικά με το ποιος είχε τα κίνητρα και τα μέσα για τη διεξαγωγή της δολιοφθοράς. Οι αναγνώστες παραπέμπονται σε ένα πρόσφατο άρθρο του Strategic Culture Foundation το οποίο συγκεντρώνει το ιστορικό γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούνται οι ένοχες.

Εδώ είναι ένα περίεργο πράγμα. Ενώ η έκθεση του Χερς προκάλεσε κύματα σοκ σε όλο τον κόσμο, οι δυτικές κυβερνήσεις και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης επέλεξαν να αγνοήσουν την έκθεσή του. Σε έναν περίεργο παράλληλο σύμπαν, προσποιήθηκαν ότι οι ηχηρές αποκαλύψεις του Χερς δεν υπήρχαν.

Κάποιος θα πίστευε ότι, δεδομένης της φήμης του Hersh για τις παγκόσμιες ειδήσεις, και δεδομένου πως η τελευταία του έκθεση αποκάλυψε μια εύλογη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο σαμποταρίστηκε ένα μεγάλο έργο μη στρατιωτικής υποδομής, και επιπλέον δεδομένου ότι η επίπτωση αυτής της έκθεσης ήταν η ενοχοποίηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του προέδρου τους και του ανώτερου επιτελείου του να διατάξουν μια τρομοκρατική ενέργεια – θα πίστευε κανείς πως, ίσως, ίσως, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης θα ήταν υποχρεωμένα να κάνουν κάποιο ρεπορτάζ για αυτό το θέμα. Όχι, μακριά από αυτό, κράτησαν ομόφωνα το schtum. Με τρόπο αρκετά συγκλονιστικό και παρωδία.

Η παρωδία της σιωπής διατηρήθηκε για ένα μήνα μέχρι αυτή την εβδομάδα, όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια έκθεση που διεκδικούσε μια εναλλακτική εξήγηση για τις εκρήξεις του Nord Stream. Σαν να ήταν σε σύνθημα, ακολούθησε ένα εξάνθημα από άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης που αναπαρήγαγαν ή περιέγραφαν την ίδια ιστορία.

Περιγελώντας, οι New York Times ισχυρίστηκαν ότι η έκθεσή τους ήταν «το πρώτο σημαντικό γνωστό στοιχείο για το ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση στους αγωγούς Nord Stream». Αυτό μετά από ένα μήνα αγνοίας και ουσιαστικής λογοκρισίας από το κοινό οποιασδήποτε γνώσης του μαγικού άρθρου του Hersh.

Η ουσία των «αναφορών» αυτής της εβδομάδας (αν μπορούσαν να ονομαστούν έτσι) είναι πως η δολιοφθορά έγινε από «φιλοουκρανικές ομάδες» που μπορεί να εμπλέκουν Ουκρανούς ή Ρώσους υπηκόους. Η πηγή των ισχυρισμών ήταν ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που επικαλούνταν υποτιθέμενες «νέες πληροφορίες». Υποστηρίχθηκε επίσης ότι χρησιμοποιήθηκε ιδιωτικό γιοτ ιδιοκτησίας Ουκρανών και πως η CIA είχε ενημερώσει τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών για την επικείμενη επίθεση μήνες πριν συμβεί.

Οι πληροφορίες που αναφέρθηκαν είναι τόσο ασαφείς που είναι αδύνατο να επαληθευθούν ή ειλικρινά να αξίζουν ακόμη και την αξιοπιστία. Μας κάνει να πιστεύουμε ότι μια εξελιγμένη, άκρως τεχνική στρατιωτική επιχείρηση στο βυθό της Βαλτικής πραγματοποιήθηκε με κάποιο τρόπο από μια ομάδα άγνωστων παραστρατιωτικών. Οι New York Times και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ιστορίες που στο πρόσωπό τους είναι περίεργες. Αυτό είναι υλικό τύπου υδρορροής.

Επιπλέον, από τον τρόπο που διατυπώνονται οι εκθέσεις είναι προφανές ότι προορίζονται να χρησιμεύσουν ως αντίκρουση της έκθεσης Hersh χωρίς να αναγνωρίζουν πραγματικά την έκθεση Hersh. Έτσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη σε εγκληματική ενέργεια που μετά βίας αρνούνται να αναγνωρίσουν. Αυτή η διπλή σκέψη είναι από μόνη της ενδεικτική της ενοχής στην Αυτοκρατορία του Ψέματος.

Το πρόβλημα για τους πλανόδιους πωλητές της δυτικής προπαγάνδας –εκτός από το καθαρό απίθανο– είναι το επιπλέον βάρος του να πρέπει να παράσχουν άλλοθι για το καθεστώς του Κιέβου. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πρέπει να αποσπάσουν την προσοχή από την Ουάσιγκτον ως προφανή δημιουργό του εγκλήματος, αλλά δεν έχουν την πολυτέλεια να εμπλέξουν το καθεστώς του Κιέβου γιατί αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει την αντιπάθεια της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής κοινής γνώμης απέναντι στη χούντα που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι New York Times & Co φαίνεται να εμπλέκονται σε μια ταραχώδη πράξη εξισορρόπησης κατηγορώντας τους Ουκρανούς μαχητές για τις εκρήξεις του Nord Stream αλλά και υποστηρίζοντας ότι αυτοί οι ατρόμητοι μαχητές το κατάφεραν εν αγνοία του Προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι και της κλήρας του. Κάτι που πάλι κάνει την αφήγηση διπλά γελοία.

Υπάρχει επίσης ένα σημαντικό στοιχείο του συγχρονισμού σε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Την περασμένη εβδομάδα φιλοξενήθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο Λευκό Οίκο από τον Τζο Μπάιντεν στις 3 Μαρτίου σε μια παράξενα ιδιωτική συνάντηση. Οι συνομιλίες τους κεκλεισμένων των θυρών δεν αποκαλύφθηκαν. Και οι δύο ηγέτες απέκρουσαν τους δημοσιογράφους για τις συζητήσεις τους. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο Σολτς παρακαλούσε τον Μπάιντεν για κάποια πολιτική κάλυψη λόγω της αυξανόμενης οργής του γερμανικού κοινού για τις οικονομικές συνέπειες της πολιτικής της Αμερικής για την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η βιομηχανία και η οικονομία της Γερμανίας που καθοδηγείται από τις εξαγωγές έχουν καταστραφεί από την απώλεια της παραδοσιακής παροχής φυσικού αερίου της Ρωσίας. Ο Scholz και η κυβέρνησή του φαίνεται πως συμπεριφέρονται προδοτικά, ακολουθώντας αυτό που φαίνεται να είναι αμερικανικός βανδαλισμός της γερμανικής οικονομίας. Το να μείνει αναπάντητη η έκθεση Hersh προκαλεί μαζική δημόσια πίεση στην κυβέρνηση του Βερολίνου. Ως εκ τούτου αυτή την εβδομάδα, είδαμε προσπάθειες να εκτραπεί η προσοχή του κοινού με μια συντονισμένη εκστρατεία των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το ποιος υποτίθεται ότι ανατίναξε το Nord Stream. Στόχος είναι να αθωωθεί η Ουάσιγκτον και οι λακέδες της στο Βερολίνο.

Ένα άλλο ζήτημα χρονισμού ήταν η ξαφνική εμφάνιση Ουκρανών και Ρώσων φασιστών κομάντο που πραγματοποίησαν την τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας στις 2 Μαρτίου την περασμένη εβδομάδα. Δύο ενήλικες σκοτώθηκαν και ένα νεαρό αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά σε μια άσκοπη θηριωδία που έγινε πρώτο θέμα στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Αυτή η τολμηρή επιδρομή, ωστόσο, έφερε στην προσοχή της κοινής γνώμης την ύπαρξη φιλοουκρανών μαχητών που φαίνεται να ενεργούν ως μοναχικοί λύκοι σε διεθνείς επιχειρήσεις. Αυτό είναι το ίδιο το προφίλ που απέδωσαν οι New York Times και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης στο σαμποτάζ του Nord Stream. Αυτό εγείρει το εύλογο ερώτημα: ήταν δυνατή η τρομοκρατική επίθεση στο Bryansk από δυτικούς χειριστές στρατιωτικών πληροφοριών προκειμένου να προωθήσουν την επακόλουθη προσπάθεια παραπληροφόρησης των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τους αγωγούς Nord Stream;

Ας κόψουμε το κυνήγι. Η εκστρατεία παραπληροφόρησης των δυτικών μέσων ενημέρωσης είναι ένα χονδροειδές αστείο. Δεν μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από τα κραυγαλέα γεγονότα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας εναντίον ευρωπαϊκών εταιρειών και κυβερνήσεων και μια πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας ως κύριου ιδιοκτήτη των αγωγών Nord Stream μήκους 1.200 χιλιομέτρων που χρειάστηκαν τουλάχιστον 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή. Αυτή η εγκληματική ενέργεια εύλογα διατάχθηκε από έναν Αμερικανό πρόεδρο και τους βοηθούς του στον Λευκό Οίκο. Τα γεωπολιτικά κίνητρα είναι συντριπτικά όπως και οι αυτοκατηγορίες του Μπάιντεν και των βοηθών του πριν και μετά το απεχθές γεγονός.

Οι επιπόλαιες προσπάθειες συγκάλυψης αυτής της εβδομάδας από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χρησιμεύουν μόνο για να ενοχοποιήσουν περαιτέρω τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ στο έγκλημα. Επιπλέον, τα δυτικά μέσα ενημέρωσης εκτίθενται περισσότερο από ποτέ ως συνένοχα στην προπαγάνδα εγκλημάτων πολέμου. Οι New York Times και άλλα δυτικά ειδησεογραφικά μέσα ισχυρίζονται πομπωδώς ότι είναι κορυφές της δημοσιογραφίας και υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος και της δημοκρατίας. Δεν είναι παρά το υπουργείο προπαγάνδας για την Ουάσιγκτον – την Αυτοκρατορία του Ψέματος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail