Ξεσηκωμός των αγροτών στην Ολλανδία: «Θέλουν να αρπάξουν τη γη μας με πρόσχημα το άζωτο»

Freepen.gr - Χιλιάδες Ολλανδοί αγρότες διαδήλωσαν το Σάββατο ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης για μείωση των εκπομπών αζώτου, προειδοποιώντας ότι θα θέσουν εκτός λειτουργίας τις φάρμες και θα επηρεάσουν την παραγωγή τροφίμων.

Εκατοντάδες τρακτέρ από όλη την Ολλανδία φάνηκαν να οδηγούν στην εκδήλωση στη Χάγη ενόψει των περιφερειακών εκλογών αυτή την εβδομάδα και περισσότεροι από 10.000 αγρότες ήταν παρόντες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την ολλανδική κυβέρνηση πως εξανάγκασε τους αγρότες να εγκαταλείψουν τις ιδιόκτητες εκτάσεις για να κατευνάσουν τις Βρυξέλλες και έφεραν πανό που έγραφαν «Όχι αγρότες, όχι τρόφιμα» και «Δεν υπάρχει πρόβλημα με το άζωτο».

«Αγωνιζόμαστε ενάντια σε μια διεφθαρμένη και άδικη κυβέρνηση», είπε στους παρευρισκόμενους η Eva Vlaardingerbroek, μια εξέχουσα ακτιβίστρια για την υπεράσπιση των αγροτών. Μίλησε για μια κυβέρνηση που «διώχνει τους αγρότες μας από τη γη τους» και η οποία «έχει στραφεί ενάντια στο δικό της πληθυσμό».

«Για αιώνες, οι αγρότες μας παράγουν τρόφιμα για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Και αντί για όσα ισχυρίζονται αυτοί οι ψεύτες στη Χάγη, το έκαναν με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο».

«Αλλά το υπουργικό συμβούλιο δεν νοιάζεται για τη φύση. Απλώς δημιούργησαν ένα ψέμα για να κλέψουν τη γη των αγροτών μας», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Mark Rutte έχει δεσμευτεί να λάβει ριζικά μέτρα για να πετύχει τον φιλόδοξο στόχο της μείωσης κατά το ήμισυ των εκπομπών αζώτου της χώρας έως το 2030 και έχει προσδιορίσει τον μεγάλο αγροτικό τομέα της χώρας ως τον κύριο ένοχο λόγω του μεγάλου αριθμού ζώων και της χρήσης λιπασμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail