Ηλίθιος και πανηλίθιος. Ο Scholz και ο Macron έχουν σχέδιο για να φέρουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Scholz και ο Macron έχουν ένα σχέδιο να φέρουν την ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά ο Πούτιν δεν μπορεί να σταματήσει να γελάει καθώς είναι τόσο ανόητο. Και γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει τώρα όταν η Ευρώπη είναι ούτως ή άλλως αυτή που υστερεί;

Martin Jay - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Χόλιγουντ έχει μια νέα διπλή πράξη που μπορεί να κάνει τη συνέχεια της κωμωδίας με πρωταγωνιστές τους Τζιμ Κάρεϊ και Τζεφ Ντάνιελς «Ηλίθιος και πανηλίθιος». Ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Όλαφ Σολτς θα μπορούσαν εύκολα να παίξουν αυτούς τους ρόλους τώρα, δεδομένης της απαίσιας βλακείας τους πρόσφατα στην προσπάθεια να βασιλέψουν στον Πρόεδρο Ζελένσκι, ο οποίος πρόσφατα στο Λονδίνο κατάφερε να σπάσει το δικό του ρεκόρ σε μια ζωντανή συνέντευξη Τύπου επειδή μύρισε ή άγγιξε τη μύτη του με παράξενο τρόπο.

Ο Ζελένσκι είναι, και ήταν πάντα, το πραγματικό εμπόδιο όταν πρόκειται για την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Και τίποτα δεν έχει αλλάξει πολύ τον τελευταίο καιρό, εκτός από το ότι ο Μπάιντεν αρχίζει να πανικοβάλλεται στην Ουάσιγκτον καθώς είναι σαφές πως το άσεμνο χρηματικό ποσό που είχε προηγουμένως φτυαριστεί στην Ουκρανία θα επιβραδυνθεί το 2023, κυρίως λόγω του ότι το Κογκρέσο έχει τώρα τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών. Βουλή και εκλογική κούρσα ξεκινούν. Ο Μπάιντεν και οι φίλοι του έχουν προειδοποιήσει τον Ζελένσκι πως ο χρόνος τελειώνει και αυτή η τελευταία δόση μετρητών πρέπει να έχει πραγματικά αποτελέσματα. Η σκέψη τους είναι ότι αν μπορεί να πετύχει περισσότερα κέρδη στο πεδίο της μάχης, αυτό θα τον βοηθήσει να διαπραγματευτεί αργότερα. Το εφιαλτικό σενάριο για τον Μπάιντεν είναι ότι οι αμερικανικές εκλογές διεξάγονται για ένα μόνο ζήτημα – την Ουκρανία – και πως αυτό θα επαναφέρει τον Τραμπ ή τη Χέιλι.

Αλλά είναι περισσότερο ένας εφιάλτης για τον Μακρόν και τον Σολτς των οποίων ο λάθος χειρισμός του Ζελένσκι είναι αστείος. Πρόσφατα, αυτοί οι δύο μίλησαν με τον Ζελένσκι και τον προέτρεψαν να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν. Η απάντησή του, σύμφωνα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν «δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση και κανείς στη Μόσχα για να διαπραγματευτώ…». Θυμωμένοι από αυτή την απερίσκεπτη στάση, προσέφεραν στο κακομαθημένο παλιόπαιδο ένα κίνητρο το οποίο, όταν το δούμε με καθαρό πρίσμα, δίνει σε αναλυτές και παρατηρητές μια ιδέα για το πώς η Δύση κατάφερε να χαμηλώσει τον εαυτό της σε αυτό το τσουβάλι θυμωμένων σκορπιών στην πρώτη θέση, όπου οι δυτικές κυρώσεις στην πραγματικότητα τιμωρούν τους πολίτες της ΕΕ περισσότερο από τους Ρώσους.

Ο Σολτς και ο Μακρόν προσφέρθηκαν να προμηθεύσουν στον Ζελένσκι ακόμη περισσότερα όπλα συν μια ενοχική προσφορά κάποιου είδους ένταξης στο ΝΑΤΟ, εάν ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Πούτιν. Ναι, σωστά διαβάσατε. Δεδομένης της βαθύτερης βλακείας του σκεπτικού πίσω από αυτήν την προσφορά, αναρωτιέται κανείς εάν οι ψυχαγωγικές συνήθειες του Ουκρανού ηγέτη με το κολομβιανό Panadol Extra σε μορφή σκόνης έχουν επεκταθεί σε αυτούς τους ρεζίληδες. Ποια φάρμακα παίρνουν ο Scholz και ο Macron αν πιστεύουν ότι αυτά τα κίνητρα θα βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση της ειρήνης με τον Πούτιν; Είναι σαν να πηγαίνεις στο σπίτι του γείτονά σου για να του παραπονεθείς για τον θόρυβο που κάνει όταν χτυπάει τη γυναίκα του και του προσφέρεις το ρόπαλο του μπέιζμπολ ως κίνητρο να σταματήσει.

Και δεδομένης της θέσης του Πούτιν τώρα, θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως ένα θαύμα η διαπραγμάτευση με τον Ζελένσκι με ή χωρίς αυτά τα «κίνητρα». Για την Ουκρανία, ακόμα κι αν θέλουμε να κάνουμε χιούμορ με την αισιοδοξία της Δύσης, υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας να έχει μια μικρή επίδραση στο πεδίο της μάχης, ίσως στο τέλος του καλοκαιριού, εάν φτάσουν τα 100 τανκς που υποσχέθηκαν. Αλλά αυτή είναι μια πολύ αισιόδοξη άποψη, δεδομένου ότι ακόμη και τα πληρώματα των τανκς θα είναι πρωτάρηδες και τα 2000 χιλιόμετρα «σύνορα» μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων και των ουκρανικών δυνάμεων είναι πολύ μεγάλα για αυτά τα τανκς να έχουν πραγματικό αντίκτυπο. Η αλήθεια για τα άρματα μάχης είναι πως θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε αμυντική επιχείρηση. Και αυτό, ακόμη κι αν φτάσουν, καθώς ορισμένοι αναλυτές είναι πολύ δύσπιστοι ότι ο Μπάιντεν θα στείλει ακόμη και τα 30 περίπου M1 Abrams.

Δεδομένου αυτού, οι στρατηγοί του Πούτιν αναμφίβολα θα εκμεταλλευτούν το παράθυρο ευκαιρίας για να προχωρήσουν σε μια ανοιξιάτικη επίθεση με νέα άρματα μάχης να βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής. Βασικό γεγονός για τα τανκς: Η Δύση έχει έλλειψη και μεγάλη περίοδο παράδοσης. Η Ρωσία όχι. Και τώρα με την Κίνα και το Ιράν να συσσωρεύουν στρατιωτικό υλικό για να προσθέσουν στο οπλοστάσιο του Πούτιν, δεν είναι καθόλου περίεργο γιατί επικρατεί ένα ορισμένο περιβάλλον πανικού τόσο από τους ηγέτες των ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ. Ο Μακρόν και ο Σολτς περιμένουν να πέσει το πρώτο κάστρο στην ήπειρο που θα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν ο σημερινός πρωθυπουργός Rishi Sunak θα πρέπει να περιορίσει τις δαπάνες για την Ουκρανία πριν μπει ο επόμενος χειμώνας, στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου τον Νοέμβριο αυτής της χρονιάς. Την ίδια περίπου εποχή, ρομποτικά μίνι τανκς 'tank buster' που ήδη φτάνουν στο Donbass είναι έτοιμα για τον αγώνα σκοποβολής.

Είναι μια θλιβερή πραγματικότητα της ζωής πως η διεθνής επιχείρηση όπλων χρειάζεται πολέμους για να επιταχύνει τις πωλήσεις νέων προϊόντων. Η Ρωσία πρόκειται να έχει μεγάλη επιτυχία με νέες παραγγελίες για αυτά τα μη επανδρωμένα άρματα μάχης όταν θα έχουν τις πρώτες τους νίκες στην Ουκρανία. Θα είναι μια ακόμη στιγμή είσπραξης λόγω των δυτικών κυρώσεων που γεμίζουν τις τσέπες των Ρώσων. Πάλι.

Και για τα τανκς Leopard II και Challenger; Ποιος θα τα αγοράσει μετά από αυτήν την καταστροφή δημοσίων σχέσεων; Περισσότερα χρήματα και θέσεις εργασίας θα χαθούν στη Δύση. Το Dumb and Dumber χρειάζεται ένα τρίτο ριμέικ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail