Η Κίνα μπορεί να θέλει να βοηθήσει τη Ρωσία με θανατηφόρα όπλα πριν ξεκινήσει ο πόλεμος για την Ταϊβάν

Η Κίνα προετοιμάζεται για έναν πόλεμο για την Ταϊβάν, ο οποίος μπορεί να μην περιορίζεται στο έδαφος του νησιού. Η στρατιωτική βοήθεια της Κίνας προς τη Ρωσική Ομοσπονδία θα επιτρέψει στο Πεκίνο να δοκιμάσει τα τελευταία του όπλα σε συνθήκες μάχης, να καθορίσει τις καλύτερες τακτικές για στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αποδυναμώσει τη Δύση από κάθε άποψη.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα για αυστηρές κυρώσεις

Πριν από λίγες ημέρες, η Κίνα πρότεινε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον σνόμπαρε το Πεκίνο αμέσως.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News την Παρασκευή ότι εάν το κινεζικό σχέδιο γινόταν αποδεκτό, κανείς δε θα κέρδιζε εκτός από τη Ρωσία. Κατέστησε επίσης σαφές πως η ιδέα ότι η Κίνα είναι ο μεσολαβητής στη σύγκρουση δεν ήταν καθόλου λογική.

Την ίδια μέρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε μια σειρά κινεζικών εταιρειών που παρέχουν στρατιωτική υποστήριξη στη Ρωσία.

Ο κατάλογος των οργανισμών για τον έλεγχο των εξαγωγών επεκτάθηκε σε πέντε εταιρείες με έδρα την Κίνα, καθώς και τρεις θυγατρικές κινεζικών εταιρειών στην Ευρώπη. Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται πως συνεισφέρει σημαντικά στη ρωσική αμυντική βιομηχανία που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι η ιστορία της υποτιθέμενης εμπλοκής της Κίνας στη διαρροή εργαστηρίου του ιού Covid-19 εμφανίστηκε ξανά, η οποία είναι γεμάτη με αξιώσεις αποζημιώσεων πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε στις 26 Φεβρουαρίου ότι η θανατηφόρα βοήθεια της Κίνας στη Ρωσία θα είχε πραγματικό κόστος. Την ίδια μέρα, ο διευθυντής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς είπε στο CBS πως οι Κινέζοι ηγέτες εξετάζουν μια ευκαιρία να παράσχουν θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία.

Η Κίνα πρέπει να κάνει μια επιλογή προς το συμφέρον της

Οι Ηνωμένες Πολιτείες φοβούνται περισσότερο τη θανατηφόρα βοήθεια της Κίνας και οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Κίνας με αυτό το πρόσχημα. Το Πεκίνο πρέπει να κάνει μια σαφή επιλογή με βάση τα δικά του συμφέροντα.

Η έναρξη ενός πιθανού πολέμου στην Ασία για την Ταϊβάν θα μπορούσε να μειωθεί σε τέσσερα χρόνια, προβλέπουν Αμερικανοί αναλυτές. Το Πεκίνο πρέπει να είναι προετοιμασμένο γι' αυτό και η στρατιωτική βοήθεια της Κίνας στη Ρωσία φαίνεται να είναι μια ευκαιρία να κρατήσει το σωστό σύμμαχο μέχρι μια τέτοια στιγμή, να δοκιμάσει τα τελευταία όπλα, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών πυραύλων, σε συνθήκες μάχης και να αποδυναμώσει τη Δύση εξαντλώντας την σε οπλοστάσια, συμμάχους και ηθικό.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Wang Wenbin δήλωσε στη Διάσκεψη του Μονάχου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν το δικαίωμα να δώσουν οδηγίες στην Κίνα για το πώς θα πρέπει να εξελιχθούν οι ρωσο-κινεζικές σχέσεις.

Ποια όπλα θα μπορούσε να προμηθεύσει η Κίνα στη Ρωσία

Η Κίνα είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή σε:

  • συστήματα πυροβολικού μεγάλου βεληνεκούς,
  • πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων υψηλής ακρίβειας,
  • αντιαρματικούς πυραύλους και πυραύλους εδάφους-εδάφους,
  • μικρά τακτικά drones και loitering βλήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται ενεργά στο ουκρανικό πεδίο μάχης, καθώς και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

Η Κίνα μπορεί να μην χρειαστεί να προμηθεύσει άμεσα θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία. Οι παραδόσεις θα μπορούσαν να διευθετηθούν μέσω Λευκορωσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ταξιδεύει στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα. Η Λευκορωσία παράγει το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Polonaise, το οποίο, όπως λένε οι ειδικοί, χρησιμοποιεί τροποποιημένους πυραύλους κινεζικής κατασκευής.

Θα μπορούσε να παραδοθεί στη Ρωσία, αλλά πρέπει πρώτα να λάβει κανείς άδεια εξαγωγής από το Πεκίνο. Αυτόν το μήνα, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping φιλοξένησε τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi. Ο Σι διαβεβαίωσε τον Ιρανό ηγέτη πως η Κίνα ήταν αντίθετη στην εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράν και στις προσπάθειες υπονόμευσης της ασφάλειας και της σταθερότητας του Ιράν.

Δεν αποκλείεται η Κίνα να βοηθά ήδη τη Ρωσία παρέχοντας δεδομένα δορυφορικών πληροφοριών, προμήθειες ημιαγωγών και άλλα βασικά εξαρτήματα για την ταχεία παραγωγή όπλων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα, οι άμεσες προμήθειες φονικών όπλων φαίνονται πιο συμφέρουσες. Τα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα είναι τεράστια, ο εμπορικός τζίρος με τις σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές είναι τεράστιος. Επομένως, η συγκάλυψη των προμηθειών φονικών όπλων είναι παιχνιδάκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail