Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τη συνέχιση της υποστήριξης προς την Ουκρανία με την κατάρριψη του MQ9 Reaper

Μην μπερδεύεστε. Η υποτιθέμενη «σύγκρουση» μεταξύ ενός ρωσικού μαχητικού SU-27 και ενός drone MQ9 Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δεν ήταν ατύχημα. Η Ρωσία έστελνε ένα αλάνθαστο μήνυμα στην Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ — η ρωσική υπομονή με το ΝΑΤΟ να εξοπλίζει και να παρατείνει τον πόλεμο στην Ουκρανία μειώνεται και η Ρωσία είναι έτοιμη να δράσει εναντίον στόχων που επιτρέπουν επιθέσεις στις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Το εν λόγω drone ήταν ένα MQ9 Reaper, όχι ένα Global Hawk. Ενώ το Reaper μπορεί να φέρει φορτίο μάχης, είναι πολύ πιθανό αυτό να έχει διαμορφωθεί μόνο για να εκτελεί αποστολές ISR *(δηλαδή, Intelligence, Surveillance και Reconnaissance).

 

MQ9 Reaper

Η αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών είναι προβλέψιμη και παιδιάστικη:https://ijr.com/pentagon-warns-of-potential-for-unintended-escalation-after-russian-jet-hits-us-drone/

Αμάν. Ο Πούτιν πλήγωσε τα συναισθήματα του στρατηγού Χέκερ και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν. Οι ΗΠΑ απλώς ασχολούνταν με τις δικές τους δουλειές, δεν ξέρετε. Τουλάχιστον αυτή είναι η γραμμή ανοησίας που πουλάει το Πεντάγωνο στα μέσα ενημέρωσης. Το γεγονός είναι πως αυτό το drone συγκέντρωνε πληροφορίες για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία και ότι οι πληροφορίες επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για να εξαπολύσουν θανατηφόρες επιθέσεις σε Ρώσους στρατιώτες και Ουκρανούς αμάχους.

Αυτό που βρίσκω ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως αυτές οι πτήσεις με drone πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται από το Φεβρουάριο του 2022 και η Ρωσία δεν έκανε τίποτα για να παρέμβει σε αυτή τη δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι η Ρωσία έδωσε ένα σημάδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ — δηλαδή, αυτή είναι μια φιλική προειδοποίηση, σταματήστε το αυτό ή θα λάβουμε πιο ισχυρή δράση για να τερματίσετε την κατασκοπεία σας με drone.

Εάν η Ρωσία πετούσε τακτικά ένα κατασκοπευτικό drone πάνω από τα διεθνή ύδατα κατά μήκος της ακτής της Αλάσκας κοντά σε μια αμερικανική στρατιωτική βάση, πιστεύετε ότι η ομάδα Μπάιντεν ή τα μέλη του Κογκρέσου δεν θα ανησυχούσαν; Ούτε καν. Θα απαιτούσαν δράση για να σταματήσει αυτή η επιθετική πράξη. Αλλά αυτός είναι ο τυπικός ναύλος για τις Ηνωμένες Πολιτείες - η Αμερική θα κάνει ό,τι θέλει, αλλά θα ουρλιάζει σαν μπάνσι αν της το κάνουν. Τίποτα σαν ένα μεγάλο σωρό υποκρισίας που να εμπνέει ψεύτικη οργή στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail