Global Times: Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το Κίεβο ως πιόνι για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να ελέγξουν την ΕΕ

Κίνα-Ρωσία Φωτογραφία: VCG
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως πιόνι για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να ελέγξουν την Ευρώπη, σύμφωνα με άρθρο των Global Times.

Το άρθρο σημειώνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανησυχούν μόνο για την εμβάθυνση των ρωσο - κινεζικών σχέσεων, αλλά επίσης συνεχώς δυσφημούν την Κίνα και απορρίπτουν την πρόταση του Πεκίνου για ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Αυτό υποδηλώνει ότι η Ουάσιγκτον δε θέλει ειρήνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία για να εμπλακούν σε μια αντιπαράθεση και να αποδυναμώσουν τη Ρωσία», μοιράστηκε τη γνώμη του με τους Global Times ο αναλυτής Zhang Hong.

Το δημοσίευμα σημείωσε επίσης πως η Δύση βλέπει την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη Ρωσία με «σκοτεινά γυαλιά», διαστρεβλώνοντας τη φύση των ρωσο-κινεζικών σχέσεων.

«Ορισμένοι Κινέζοι και Ρώσοι παρατηρητές πιστεύουν πως το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν μεσολαβητή ή απλώς θέλουν να διατηρήσουν την κρίση της Ουκρανίας όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιώντας την Ουκρανία ως πιόνι για να αποδυναμώσουν τη Ρωσία και να ελέγξουν την Ευρώπη, διατηρώντας την ηγεμονία τους στον κόσμο», σημειώνουν οι συντάκτες του άρθρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail