Ρωσικά μαχητικά πέταξαν 25 φορές πάνω από την κατεχόμενη ζώνη των ΗΠΑ στο αλ Τανφ της Συρίας

A Su-34 taxis at Voronezh Air Base. Note the fuel tank in the tunnel between the engines., Dmitry Chushkin/Wikimedia Commons
Freepen.gr - Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από μια στρατιωτική φρουρά των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατεχόμενη ζώη του αλ-Τανφ στη νοτιοανατολική Συρία σχεδόν κάθε μέρα τον Μάρτιο, δήλωσε στο NBC News στις 23 Μαρτίου ο υποστράτηγος Alexus Grynkewich, διοικητής αεροπορικών τμημάτων μικτών δυνάμεων της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Grynkewich, ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη «παραβίασαν» τον εναέριο χώρο πάνω από το al-Tanf περίπου 25 φορές μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, σε σύγκριση με μηδέν φορές τον Φεβρουάριο και 14 τον Ιανουάριο. Το..."παραβίασαν" είναι σχετικό.

Τα Su-34 ήταν μεταξύ των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών που πέταξαν πρόσφατα πάνω από τη φρουρά al-Tanf. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα από τα μαχητικά αεροσκάφη μετέφεραν πυραύλους αέρος-αέρος, ενώ άλλα μετέφεραν πυρομαχικά αέρος-εδάφους.

«Πετούν τακτικά απευθείας πάνω από τις μονάδες μας», είπε ο Grynkewich κάνοντας λόγο για μια άβολη κατάσταση.

Ο Grynkewich είπε στο NBC News ότι δεν πιστεύει πως οι Ρώσοι έχουν κανένα κίνητρο να επιτεθούν στον al-Tanf. «Αλλά απλώς αυξάνει τον κίνδυνο λανθασμένου υπολογισμού και δεδομένων όπως το περιστατικό MQ-9 στη Μαύρη Θάλασσα, δεν είναι το είδος της συμπεριφοράς που θα περίμενα από μια επαγγελματική Πολεμική Αεροπορία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail