Πόλεμος με drones πάνω από τη Ρωσία - Έφτασαν μέχρι τα περίχωρα της Μόσχας

Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες, πολλές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευσαν διάφορες περιοχές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Το καθεστώς του Κιέβου και οι συνεργοί του βρίσκονται αναμφίβολα πίσω από τις μαζικές απόπειρες να χτυπήσουν το κράτος της Ένωσης, αναφέρει σε ανάλυσή του το southfront.org. Ωστόσο, μέχρι στιγμής καμία από τις επιθέσεις δεν έχει οδηγήσει σε σημαντικές ζημιές.

Στις 26 Φεβρουαρίου, υπήρξαν αναφορές για επίθεση με drones στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Machulishchi που βρίσκεται κοντά στο Μινσκ. Οι αντιπολιτευόμενοι της Λευκορωσίας, που χρηματοδοτούνται από την Πολωνία, ισχυρίστηκαν πως χτυπήθηκε το ρωσικό αεροσκάφος A-50 AWACS. Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δεν επιβεβαίωσαν καμία ζημιά στο αεροσκάφος. Το περιστατικό στο αεροδρόμιο επίσης δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα από τις αρχές της Λευκορωσίας.

Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αρκετές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφος της Ρωσίας.

Ένα από τα UAV συνετρίβη στην περιοχή Surazhsky στην περιοχή Bryansk, χωρίς να φτάσει στον στόχο του.

Τέσσερα ουκρανικά UAV, γεμάτα με βρετανικής κατασκευής εκρηκτικά PE8 I23A1, αναχαιτίστηκαν από ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου πάνω από το Μπέλγκοροντ. Το drone έπεσε στους δρόμους, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ένα εμπορικό κέντρο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι δύο εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν στις νότιες περιοχές. Τα UAV καταπνίγηκαν από μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, έχασαν τον έλεγχο και παρέκκλιναν από την τροχιά.

Ένας από τους στόχους των επιθέσεων ήταν μια αποθήκη πετρελαίου στην πόλη Tuapse, όπου ένα από τα βοηθητικά κτίρια υπέστη ζημιές. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές, η εγκατάσταση θα μπορούσε να είχε δεχθεί επίθεση από ένα ισραηλινό τακτικό UAV Aerostar γεμάτο με εκρηκτικά.

Το δεύτερο UAV ήταν το σοβιετικής κατασκευής Tu-141 Strizh, το οποίο συνετρίβη κοντά στο χωριό Novy στην Adygea, προκαλώντας ζημιές σε μια τοπική φάρμα.

Για πρώτη φορά, ένα ουκρανικό UAV έφτασε στην περιοχή της Μόσχας. Το ουκρανικής κατασκευής UJ-22 Airborne συνετρίβη κοντά σε βενζινάδικο στην περιοχή Kolomenskoye. Πιθανώς, η συσκευή πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τη ρωσική αεράμυνα και πιάστηκε σε κλαδιά ή έχασε το δρόμο της.

Ο εναέριος χώρος έκλεισε προσωρινά στην περιοχή του Λένινγκραντ. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ένας προσομοιωτής UAV του ΝΑΤΟ εντοπίστηκε στον αέρα. Αργότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξήγησε το περιστατικό ως έλεγχο ετοιμότητας και εκπαίδευση.

Αργότερα, τοπικές πηγές ανέφεραν φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο Yeysk στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Ωστόσο, οι αναφορές για άλλη μια επίθεση UAV διαψεύστηκαν. Το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Ρωσίας ανέφερε ότι πραγματοποιούνταν ασκήσεις στο πεδίο εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος, πολλά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και των συμμάχων του στο ΝΑΤΟ επιχείρησαν ταυτόχρονα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Στις 28 Φεβρουαρίου, ένα αμερικανικό drone RQ-4B, βρετανικό RC-135 συνοδευόμενο από δύο τακτικά αεροσκάφη Typhoon, ένα γαλλικό E-3F και ένα ιταλικό αεροσκάφος G-550 AWACS εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Αυτό είναι περισσότερο απόδειξη ότι ο ουκρανικός στρατός δεν χρησιμοποιεί μόνο όπλα του ΝΑΤΟ για να χτυπήσει τη Ρωσία, αλλά αυτές οι επιχειρήσεις συντονίζονται επίσης στενά από τους δυτικούς προστάτες του Κιέβου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail