Η Ρωσία θα επενδύσει σχεδόν 100 δισ. δολάρια σε αγωγούς φυσικού αερίου προς την Κίνα

Kremlin.ru
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας δήλωσε ότι η κατασκευή δύο αγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Κίνα θα προσελκύσει έως και 94 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες επενδύσεις, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Γράφοντας στο περιοδικό Energy Policy, ο Alexander Novak είπε πως η κατασκευή του Power of Siberia 2 και των αγωγών «Far Eastern» θα απαιτούσε έως και 67 δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες επενδύσεις και 27 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναφείς βιομηχανίες, όπως η μεταλλουργία, το τσιμέντο και τα χημικά, γράφει globalconstructionreview.com.

Ο Νόβακ είπε ότι η Ρωσία χρειάζεται να «διαφοροποιήσει τις εξαγωγικές δομές» μετά την απώλεια των ευρωπαϊκών αγορών της. Πριν από την εισβολή στην Ουκρανία, αυτό αντιστοιχούσε στο 49% των εξωτερικών πωλήσεων φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Πρόσθεσε πως οι ρωσικές προμήθειες στην Κίνα μέσω του μήκους 3.968 χιλιομέτρων Power of Siberia 1 αυξήθηκαν κατά 48% το 2022, φτάνοντας το ρεκόρ των 15,4 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) κατά τη διάρκεια του έτους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail