Δεκάδες drones στόχευσαν την Κριμαία

Το βράδυ της 1ης Μαρτίου δέκα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καταρρίφθηκαν πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας. Την απόπειρα μαζικής επίθεσης UAV στην Κριμαία επιβεβαίωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Μια προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια μαζική επίθεση με drone σε στόχους της χερσονήσου της Κριμαίας έχει αποτραπεί. Έξι ουκρανικά μη επανδρωμένα οχήματα κρούσης καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα και άλλα τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα απενεργοποιήθηκαν λόγω ηλεκτρονικού πολέμου. Δεν υπάρχουν θύματα και καταστροφές στο έδαφος», δήλωσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, σε ενημέρωση την 1η Μαρτίου.

Το βίντεο αποκάλυψε ότι τουλάχιστον ένα από τα UAV ήταν πιθανότατα τα κινεζικής κατασκευής εμπορικά UAVs Mugin-5 γεμάτα με εκρηκτικά. Είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί πρωτύτερα για τις επιθέσεις στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό drone «RQ-4B» εντοπίστηκε στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Ο στρατός του ΝΑΤΟ συντονίζει πάντα τις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος.

Σύμφωνα με ρωσικές στρατιωτικές πηγές, τα UAV αναχαιτίστηκαν στις βόρειες και δυτικές περιοχές της Κριμαίας, κοντά στις πόλεις Krasnoperekopsk, Tarkhankut και Yevpatoria. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα UAV εκτοξεύτηκαν από το αεροδρόμιο Shkolny στην Οδησσό και το Krasnoglinsky κοντά στο χωριό Artsiz στην περιοχή της Οδησσού.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον ισχυρισμό του επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας ότι το Κίεβο δε βρίσκεται πίσω από τη χθεσινή μαζική επίθεση με drone στις ρωσικές περιοχές.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail