Ο Πούτιν τόνισε πέντε πολύ σημαντικά σημεία κατά την τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη

Ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν τόνισε πέντε πολύ σημαντικά σημεία σχετικά με το ΝΑΤΟ-ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία κατά την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξή του με τον δημοσιογράφο Pavel Zurabin για το "Μόσχα. Κρεμλίνο. Πούτιν" που προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1. Το πλήρες αντίγραφο δεν είναι διαθέσιμο στον επίσημο ιστότοπο του Κρεμλίνου την στιγμή που δημοσιεύθηκε αυτή η ανάλυση, αλλά οι αναγνώστες μπορούν να ανατρέξουν στο TASS για καθένα από τα σημεία που θα συνοψιστούν τώρα:

Andrew Korybko / Παρουσίαση Freepen.gr

----------

1. Πολυπολικότητα υπό ρωσική ηγεσία έναντι Μονοπολικότητας υπό αμερικανική ηγεσία

Ο πόλεμος ΝΑΤΟ-Ρωσίας είναι μέρος του νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ αυτών των δύο δυνάμεων για την κατεύθυνση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης, την οποία η ρωσική Μόσχα θέλει να οδηγήσει προς την πολυπολικότητα, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εξασθενημένη μονοπολική ηγεμονία της. Το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα θα καθορίσει κυριολεκτικά το μέλλον των Διεθνών Σχέσεων, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενισχύσουν ή θα διαβρώσουν την κυριαρχία κάθε χώρας, γι ' αυτό και ανησυχεί όλους στον κόσμο.

2. Η εθνική ενότητα της Ρωσίας διασφαλίζει την ανθεκτικότητά της

Το χρυσό δισεκατομμύριο της Δύσης, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, διεξάγει έναν άνευ προηγουμένου υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, αλλά αυτή η στοχευμένη μεγάλη δύναμη παραμένει ανθεκτική λόγω της εθνικής ενότητας του λαού της, χωρίς την οποία δεν θα είχε επιβιώσει από όλα όσα βίωσε κατά το παρελθόν έτος. Είναι ακριβώς οι κοινωνικο-πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί που έχουν κρατήσει τον κοσμοπολίτικο πληθυσμό της μαζί για χιλιετίες ενώ δέχονται επίθεση με αυτά τα ασυνήθιστα μέσα, αλλά ο Πρόεδρος Πούτιν δεν αναμένει πως αυτή η συνωμοσία θα πετύχει.

3. Η Δύση θέλει τη "Βαλκανοποίηση"της Ρωσίας

Με βάση την επισήμανση που έκανε ο πρώην Πρόεδρος Μεντβέντεφ την περασμένη εβδομάδα, ο νυν Πρόεδρος Πούτιν επιβεβαίωσε ότι η Δύση επιδιώκει πράγματι τη "Βαλκανοποίηση" της Ρωσίας, μετά την οποία θα "μας δεχτεί στη λεγόμενη οικογένεια πολιτισμένων λαών, αλλά μόνο κατά μέρη, κάθε μέρος ξεχωριστά". Όπως αναφέρθηκε στην προηγούμενη παράγραφο, η εθνική ενότητα αυτού του Πολιτιστικού κράτους εμποδίζει την υλοποίηση αυτού του σεναρίου, αλλά είναι ωστόσο σημαντικό να τονίσουμε εκ των πραγμάτων τα άθλια σχέδια του νέου μπλοκ του Ψυχρού Πολέμου.

4. Η Δύση είναι συνένοχη στα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου

Παρέχοντας όπλα στον πληρεξούσιό τους δωρεάν, όπως έχουν ήδη κάνει δεκάδες δυτικές χώρες, ο Πρόεδρος Πούτιν τους χαρακτήρισε σωστά ως συνένοχους στα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου, παρά τους μη πειστικούς ισχυρισμούς τους ότι δεν εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση. Το γεγονός είναι πως το ουκρανικό καθεστώς δε θα ήταν σε θέση να διαπράξει πολλά από τα σχετικά εγκλήματά του αν η Δύση δεν του παρείχε τα μέσα.

5. Οι υποτελείς των ΗΠΑ διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο

Ο Πρόεδρος Πούτιν επεσήμανε ότι οι υποτελείς των ΗΠΑ διαδραματίζουν ηγετικό ρόλο στη σύγκρουση, με μερικούς να το κάνουν λόγω της λανθασμένης πεποίθησης πως τα συμφέροντά τους συγκλίνουν με τους προστάτες τους από αυτή την άποψη, ενώ άλλοι εξακολουθούν να κάνουν ό, τι τους ζητείται παρά το γεγονός πως γνωρίζουν ότι είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Ανεξάρτητα από το πόσοι από τους δορυφόρους τους που ο παρακμάζων μονοπολικός ηγεμόνας εργαλειοποιεί εναντίον της Ρωσίας, ωστόσο, ο ηγέτης της τελευταίας είναι πεπεισμένος ότι η χώρα του και ο πολυπολικός σκοπός της θα επικρατήσουν αναπόφευκτα.

----------

Το κύριο συμπέρασμα από την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου Πούτιν είναι πως η ουκρανική σύγκρουση είναι στην πραγματικότητα ένας αγώνας για την κατεύθυνση της παγκόσμιας συστημικής μετάβασης, όχι μόνο μια σύγκρουση μεταξύ δύο πρώην σοβιετικών δημοκρατιών ή ένας πόλεμος μεσολάβησης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας για "σφαίρες επιρροής" στην περιοχή. Αυτή είναι πραγματικά μια υπαρξιακή μάχη για αυτή την Ευρασιατική μεγάλη δύναμη, δεδομένου ότι κινδυνεύει να "Βαλκανοποιηθεί" αν χάσει, αν και αυτό το σενάριο εξακολουθεί να φαίνεται απίθανο και μπορεί πάντα να αποφευχθεί από την κινεζική ένοπλη βοήθεια αν αρχίσει να αναδύεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail