Όσον αφορά την Ουκρανία και τη Ρωσία, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ συγχέουν τον πυρίτη με το γνήσιο χρυσό

Παρακολουθώ τις προηγούμενες αναρτήσεις μου σχετικά με την αποτυχία της κοινότητας πληροφοριών των ΗΠΑ, ιδίως της CIA, να παρέχει μια ακριβή, αντικειμενική αξιολόγηση του πολέμου στην Ουκρανία και του τι συμβαίνει στη Ρωσία. Δεν κατέχω πλέον εγκρίσεις και δεν είχα πρόσβαση στις απόρρητες εκτιμήσεις πληροφοριών. Ωστόσο, έχω ακούσει Ππω οι τελικές πληροφορίες που παρέχονται στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ συνεχίζουν να δηλώνουν ότι η Ρωσία βρίσκεται στα σκοινιά και η οικονομία της καταρρέει. Επίσης, οι αναλυτές επιμένουν ότι οι Ουκρανοί χτυπούν τους Ρώσους.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr
 
Πώς μπορεί αυτό να συμβαίνει; Η εξήγηση είναι απλή και σοκαριστική — οι αναλυτές αγνοούν έγκυρες αναφορές ανοιχτού κώδικα και βασίζονται σε αναφορές συνδέσμου, δηλαδή πληροφορίες που παρέχονται από «φιλικές ξένες» υπηρεσίες πληροφοριών χωρίς να αναζητούν επιβεβαίωση. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι οι αναλυτές πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών δέχονται πληροφορίες από την Ουκρανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ως «καθαρό χρυσό» χωρίς να συνειδητοποιούν πως είναι «χρυσός του ανόητου».

Ο «χρυσός του ανόητου» είναι ένα κοινό ψευδώνυμο για τον πυρίτη. Ο Πυρίτης έλαβε αυτό το παρατσούκλι επειδή δεν αξίζει σχεδόν τίποτα, αλλά έχει μια εμφάνιση που "ξεγελάει" τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είναι χρυσός. Με λίγη εξάσκηση, υπάρχουν πολλές εύκολες δοκιμές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να πει γρήγορα τη διαφορά μεταξύ πυρίτη και χρυσού.

Ας εξετάσουμε ορισμένες σχετικές αναφορές ανοιχτού κώδικα. Σύμφωνα με το ΔΝΤ:

Η ρωσική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί κατά 0,3% το 2023 παρά τις οπισθοδρομήσεις από τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης για την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τη Δευτέρα.

Η προβλεπόμενη οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας έρχεται σε έντονη αντίθεση με τη συρρίκνωση 2,3% που είχε προβλέψει το ΔΝΤ τον Οκτώβριο και σηματοδοτεί βελτίωση από την πτώση 2,2% που κατέγραψε η πληγείσα από τις κυρώσεις οικονομία το 2022.

Εάν υλοποιηθεί η πρόβλεψη για το 2023, θα φέρει τη Ρωσία μπροστά από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων οι οικονομίες προβλέπεται να αναπτυχθούν κατά 0,1% και να συρρικνωθούν κατά 0,6%, αντίστοιχα.

Το ΔΝΤ δεν ανήκει στη Ρωσία. Παραμένει μέρος της ελεγχόμενης από τις ΗΠΑ διεθνούς οικονομικής τάξης. Ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η οικονομία της Ρωσίας θα αναπτυχθεί αντί να συρρικνωθεί. Σίγουρα δε συμμορφώνεται με την τρομερή πρόβλεψη των αναλυτών πληροφοριών των ΗΠΑ για μια καταρρέουσα ρωσική οικονομία που μαραζώνει λόγω των διεθνών κυρώσεων. Γιατί οι αναλυτές αγνοούν αυτό το σημείο δεδομένων;

Είναι αλήθεια πως οι εξόριστοι Ρώσοι που αντιτίθενται στον Πούτιν συνεχίζουν να επιμένουν ότι οι κυρώσεις θα λειτουργήσουν, απλώς πρέπει να του δώσουμε περισσότερο χρόνο πριν ουρλιάξουν οι Ρώσοι. Ο Βλαντιμίρ Μίλοφ, πρώην υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και συγγραφέας μιας έκθεσης του Κέντρου Martens για τις κυρώσεις, επιμένει ότι:

Μπορεί να είναι πιο διδακτικό να παρακολουθείτε μια ντουζίνα «ήπιους δείκτες» όπως οι πωλήσεις αλκοόλ, τα ποσοστά διαζυγίων, οι κλοπές σε καταστήματα, οι δαπάνες για τρόφιμα, οι δημοσκοπήσεις, το συναίσθημα των πελατών της τράπεζας ή τα φορολογικά έσοδα.

«Μην κοιτάτε το ρολόι κάθε πέντε λεπτά για να δείτε εάν οι κυρώσεις λειτουργούν. Κάντε στρατηγική υπομονή», είπε ο Μίλοφ, ο οποίος είναι επίσης σύμμαχος του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι

Λοιπόν, εδώ είναι ένας από εκείνους τους «φτωχούς» Ρώσους πολίτες που κάνει μια υπέροχη δουλειά τρολάρισμα:

Η αλήθεια είναι απλή — η Ρωσία βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου ως ο κύριος προμηθευτής ζωτικών γεωργικών, ενεργειακών και ορυκτών πόρων που χρειάζονται η Δύση και οι χώρες του λεγόμενου τρίτου κόσμου. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο η Δύση θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά τη ρωσική οικονομία θα απαιτούσε από την ίδια να αυτοκαταστραφεί οικονομικά. Φαίνεται ότι η Γερμανία ανακαλύπτει αυτό το γεγονός κάθε μήνα που περνά.

Έπειτα, υπάρχει το κουρασμένο μιμίδιο της Ρωσίας που παραδίδεται στον κ...λο της στην Ουκρανία. Αν και τόσο οι Ουκρανοί όσο και οι Βρετανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Ρωσία τελειώνει από όπλα και πυρομαχικά, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, όχι η Ρωσία, δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να παράγουν βλήματα πυροβολικού, ρουκέτες και πυραύλους σε κλίμακα που επιτρέπει να προμηθεύουν την Ουκρανία διατηρώντας παράλληλα ισχυρά αποθέματα στην πατρίδα τους:

«Το πρώτο πράγμα στη λίστα ήταν, παντού, τα πυρομαχικά», είπε η πρωθυπουργός της Εσθονίας Κάγια Κάλλας.

«Αν έχετε τον εξοπλισμό και δεν έχετε τα πυρομαχικά, τότε δεν είναι χρήσιμος», είπε ο Εσθονός ηγέτης στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Και ενώ η Ουκρανία έχει απόλυτη ανάγκη από τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών για να συνεχίσει να μάχεται, τα αποθέματα των δυτικών χωρών εξαντλούνται.

«Είναι μια πολύ πραγματική ανησυχία», είπε ο Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη. «Κανείς από εμάς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν παράγει αρκετά πυρομαχικά αυτή την στιγμή», είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη την Κυριακή.

Θα επαναλάβω ένα σημείο που έχω αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα — η Ρωσία δεν εξαρτάται από δυτικούς πόρους για την παραγωγή των όπλων της και η Ρωσία έχει μια ισχυρή, ανέπαφη αμυντική βιομηχανία που εργάζεται 24-7 για να παράγει πυρομαχικά, οβίδες, ρουκέτες, τανκ, οχήματα τις στρατιωτικές της δυνάμεις.

Ακολουθεί ένα σημείο δεδομένων, όχι ειδικά στρατιωτικού χαρακτήρα, που υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Ρωσία μπορεί να μασήσει τσίχλα και να περπατήσει ταυτόχρονα:

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-23, το οποίο υποτίθεται ότι θα επιστρέψει στη Γη τους κοσμοναύτες Sergei Prokopiev, Dmitry Petelin και τον αστροναύτη Frank Rubio αντί για το κατεστραμμένο Soyuz MS-22, έχει προσδεθεί στη μικρή ερευνητική μονάδα Poisk του ρωσικού τμήματος του ISS. Ανταποκριτής από το Κέντρο αναφέρει τον έλεγχο πτήσης.

Η σύνδεση πραγματοποιήθηκε αυτόματα. Από τη Γη, ελεγχόταν από ειδικούς από το Κέντρο Ελέγχου Αποστολής της Περιφέρειας της Μόσχας, από τον ISS - από κοσμοναύτες.

Παρόλο που η Ρωσία βρίσκεται σε πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, εξακολουθεί να είναι σε θέση να στείλει, σε έκτακτη βάση με ελάχιστη προειδοποίηση, ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να σώσει δύο Ρώσους κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό αστροναύτη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να επιδίδονται στη φαντασία ότι είναι ο τεχνολογικός ηγέτης του κόσμου, αλλά δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν αυτό που πέτυχαν οι Ρώσοι αυτήν την εβδομάδα. Απλά λέω.

Υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που εξηγούν γιατί οι αναλυτές των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι τόσο εκτός πραγματικότητας. Πρώτον, η CIA δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να στρατολογεί ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν πραγματική πρόσβαση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της Ρωσίας στην κυβέρνηση του Πούτιν και στον στρατό. Ποιος ανώτερος Ρώσος στρατιωτικός αξιωματικός θα ήθελε να διαπράξει προδοσία για να υπηρετήσει μια χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, της οποίας ο στρατός επικεντρώνεται στην παροχή πολιτικών επιβεβαίωσης του φύλου, αγκαλιάζοντας το ψέμα ότι οι άνδρες μπορούν να κάνουν μωρά και μειώνοντας τα πρότυπα στρατολόγησης για να δεχτούν άτομα που μετά βίας ξέρουν ανάγνωση; Ναι, ας δώσουμε σε αυτούς τους μη ειδικευμένους κολυμβητές και σκοπευτές CAT 4 τα κλειδιά για μια συστοιχία Patriot ή τανκ M1 Ambrams.

Αντί να πιάνουν κατασκόπους με πραγματική πρόσβαση, οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αρκούνται στη στρατολόγηση Ρώσων κακών που ζουν εκτός Ρωσίας με την ελπίδα ότι μπορούν να ρίξουν βρωμιά στον Πούτιν και τον υποτιθέμενο ανίκανο στρατό του. Υπήρξε μια εποχή που η κουλτούρα και το σύστημα δικαιοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν ένα κίνητρο στους Ρώσους υπό το σοβιετικό σύστημα να αναλάβουν ένα τέτοιο ρίσκο. Αλλά αυτές οι μέρες τελείωσαν. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκλωβίζουν πολιτικούς αντιπάλους, καταργούν ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και επιτίθενται σε συντηρητικές θρησκευτικές οργανώσεις με τρόπους που μοιάζουν απίστευτα με την πρώην Σοβιετική Ένωση. Πιστεύω πως οι Ρώσοι είναι τώρα σε ισχυρότερη θέση να στρατολογούν κατασκόπους από τον στρατό και την κοινότητα των πληροφοριών της Αμερικής λόγω των τρελών πολιτικών που επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεύτερον, οι αναλυτές της Intel είναι αιχμάλωτοι της πλευράς των επιχειρήσεων της CIA. Οι αναλυτές είναι πλέον ενσωματωμένοι στα «Κέντρα» που τους βάζουν δίπλα-δίπλα με το επιχειρησιακό προσωπικό. Επειδή οι ομάδες μυστικής δράσης της CIA έχουν επενδύσει πολλά στην Ουκρανία (και οι μελλοντικές προαγωγές τους εξαρτώνται από μια επιτυχία στην Ουκρανία), το ανώτερο προσωπικό της CIA που διευθύνει αυτά τα Κέντρα δε θα υποστηρίξει κάποιο ANALYST (με έμφαση στο ANAL) να προσφέρει ανάλυση, βασισμένη σε γνήσια πληροφορία, πως εκθέτει τον βασιλιά χωρίς ρούχα. Ο Τζο Μπάιντεν και η διεφθαρμένη ομάδα Εθνικής Ασφάλειας του δε θέλουν να ακούσουν τίποτα για την αχαλίνωτη διαφθορά του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των συντρόφων του ή την επικράτηση φανατικών νεοναζί στην Ουκρανία.

Με απλά λόγια, η κοινότητα των πληροφοριών των ΗΠΑ έχει εμμονή με τον Πυρίτη και επιμένει ότι είναι γνήσιος χρυσός. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει αυτό το σπίτι από τραπουλόχαρτα και θα ακολουθήσει η αναζήτηση ενός αποδιοπομπαίου τράγου για να προσδιοριστεί «ποιος έχασε την Ουκρανία». Μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα πράγμα - κανένας ανώτερος αξιωματούχος που είναι υπεύθυνος για αυτήν την καταστροφή δε θα λογοδοτήσει. Κάποιος καριερίστας μεσαίου επιπέδου θα πάρει την ευθύνη ή, ίσως, ο Ντόναλντ Τραμπ θα κατηγορηθεί. Η ιστορία διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα – μια κυβέρνηση που χτίστηκε σε βάση ψέματος δε θα αντέξει. Οι Σοβιετικοί και ο ρωσικός λαός το έμαθαν αυτό με τον σκληρό τρόπο το 1991. Πιστεύω ότι έρχεται μια συγκρίσιμη ημέρα απολογισμού για τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail