Η Ρωσία προσφέρει στα κράτη του Κόλπου συμπαραγωγή του μαχητικού stealth Su-75 [Checkmate]

Freepen.gr - Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα προτείνει μια συνεργασία με χώρες του Κόλπου για την παραγωγή της τελευταίας γενιάς του μαχητικού αεροσκάφους Su-75, γνωστού και ως Checkmate, γράφει το defense-arabic.com.

«Η Rosoboronexport μελετά επιλογές για από κοινού σχεδιασμό και κατασκευή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αιχμής, συμπεριλαμβανομένου ενός μαχητικού πέμπτης γενιάς που βασίζεται στο ελαφρύ τακτικό αεροσκάφος Checkmate», δήλωσε ο Alexander Mikheev, Διευθύνων Σύμβουλος της Rosoboronexport.

«Οι χώρες της Μέσης Ανατολής είναι παραδοσιακοί και σημαντικοί εταίροι για τη Ρωσία», είπε ο Mikheev, προσθέτοντας: «Η Rosoboronexport υλοποιεί πολλά έργα στρατιωτικής-τεχνικής συνεργασίας στην περιοχή. Μπορεί να έχει άμεσο ενδιαφέρον για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ιδίως όσον αφορά τη μεταφορά τεχνολογίας, την κοινή έρευνα και ανάπτυξη και την εφαρμογή προγραμμάτων».

Η Rosoboronexport θα φιλοξενήσει μια μεγάλης κλίμακας έκθεση κορυφαίων ρωσικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας στο περίπτερο της χώρας στο IDEX 2023, τη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας που θα πραγματοποιηθεί στο Άμπου Ντάμπι από τις 20 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail