Ουκρανός βετεράνος στη Deutsche Welle μιλά για «μύλο κρέατος» στο Bakhmut και τεράστιες απώλειες από το ρωσικό πυροβολικό

Freepen.gr - Ο Konstantin Goncharov, ένας πρώην δημοσιογράφος της Deutsche Welle από το Κίεβο, ο οποίος εντάχθηκε στον στρατό όταν ξεκίνησε ο πόλεμος μιλώντας στο γερμανικό κρατικό μέσο στις 28 Φεβρουαρίου μετά από καιρό στην πρώτη γραμμή έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για την κατάσταση των πραγμάτων υπενθυμίζοντας: «Στο Bakhmut φυσικά είναι απλώς μια μηχανή κοπής κρέατος. Πολλοί νεοσύλλεκτοι που πηγαίνουν εκεί, είναι λαχείο για τη ζωή τους».

Ανέφερε επίσης πως «η ένταση των μαχών και των βομβαρδισμών του πυροβολικού ήταν κολοσσιαία, ακόμη και οι άνθρωποι που έζησαν μέρη του υβριδικού πολέμου από το 2014 στο Ντονμπάς», τονίζοντας ότι το Bakhmut είδε συγκεκριμένα τη ρωσική δύναμη πυρός να χρησιμοποιείται σε εντελώς διαφορετική κλίμακα. 

Ο όρος «μύλος κρέατος» έχει χρησιμοποιηθεί πολύ συχνά για να περιγράψει την εμπειρία των μαχών γύρω από το Μπαχμούτ για τις ουκρανικές δυνάμεις και αναφέρεται σε μαζικές αναπτύξεις πολυάριθμων μονάδων εδάφους, συνήθως πεζικού, για να αξιοποιήσουν τον αριθμό τους, αλλά γνωρίζοντας ότι οι ακραίες απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι μπορεί να περιμένει να αντιμετωπίσει ο αντίπαλος.

Ο ρωσικός στρατός φέρεται να έχει επικεντρωθεί στη μεγιστοποίηση των ουκρανικών στρατιωτικών απωλειών αντί να καταλάβει εδάφη. Ο πρώην ανώτερος σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Συνταγματάρχης Στρατού των ΗΠΑ, Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, ανέφερε ότι: «οι Ρώσοι πέρασαν σε μια αμυντική στάση και έχουν επικεντρωθεί στους Ουκρανούς που έβαλαν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στον κρεατομηχανή τους. Οι Ρώσοι έχουν πολύ ελαφριές απώλειες σε σύγκριση με τους Ουκρανούς και οι Ουκρανοί έχουν χάσει το μεγαλύτερο μέρος των ικανών δυνάμεων και του ικανού ανθρώπινου δυναμικού τους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail