Ρωσία και Κίνα έτοιμες να συνεργαστούν για την ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού

Η Ρωσία και η Κίνα είναι έτοιμες να δημιουργήσουν ένα κοινό σώμα εργασίας για την ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ την Τρίτη.

"Βλέπουμε τη συνεργασία με τους Κινέζους εταίρους για την ανάπτυξη του δυναμικού διαμετακόμισης της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού ως πολλά υποσχόμενη. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα κοινό σώμα εργασίας για την ανάπτυξη της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού", δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε γενικές γραμμές βελτιώνονται οι υποδομές μεταφορών και επιμελητείας.

«Οι χώρες μας ενώνονται με μακρά χερσαία σύνορα, επομένως ο σχηματισμός σιδηροδρομικών και οδικών διαδρόμων προς την κατεύθυνση Κίνας-Ευρώπης και πίσω μέσω του ρωσικού εδάφους παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για την κάλυψη των αναγκών της αυξανόμενης εμπορευματικής και επιβατικής κίνησης», ο Ρώσος Πρόεδρος διάσημος.

Υπενθύμισε επίσης τις υποδομές μεταφορών που λειτούργησαν πέρυσι.

«Η έναρξη της κυκλοφορίας στις γέφυρες θα μειώσει το κόστος και τον χρόνο μεταφοράς εμπορευμάτων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, θα διευρύνει τη γεωγραφία του εμπορίου και θα αυξήσει τον όγκο της διέλευσης με τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού», τόνισε ο Πούτιν.

Η Βόρεια Θαλάσσια Διαδρομή είναι μια ναυτιλιακή διαδρομή και η κύρια θαλάσσια γραμμή στον ρωσικό αρκτικό τομέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail