Πούτιν: Η Δύση χτίζει ένα νέο στρατιωτικό μπλοκ παρόμοιο με το γερμανο-ιταλο-ιαπωνικό «άξονα» το Β' ΠΠ

Photo: Mikhail Tereshenko, TASS
Freepen.gr - Η Δύση αρχίζει να χτίζει ένα νέο στρατιωτικό μπλοκ παρόμοιο με τον γερμανο-ιταλο-ιαπωνικό «άξονα» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στον Πάβελ Ζαρούμπιν στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24.

Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους υπενθύμισε ότι πέρυσι το ΝΑΤΟ συμφώνησε σε μια νέα στρατηγική αντίληψη, η οποία δηλώνει ρητά την πρόθεση ανάπτυξης σχέσεων με τις χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού - Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Νότια Κορέα και άλλες.

"Και ανακοινώνουν πως θα δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο ΝΑΤΟ. Λοιπόν, τι είναι αυτό;" είπε ο Πούτιν.

Επιπλέον, πρόσθεσε, ήδη φέτος, η Βρετανία και η Ιαπωνία υπέγραψαν συμφωνία για αμοιβαίο άνοιγμα - δηλαδή για τη δημιουργία επαφών στην στρατιωτική σφαίρα.

««Γι' αυτό οι ίδιοι οι δυτικοί αναλυτές λένε - δεν είμαστε εμείς, αυτοί - λένε πως η Δύση αρχίζει να χτίζει ένα νέο άξονα, παρόμοιο με αυτόν που δημιούργησαν πίσω στη δεκαετία του '30 τα φασιστικά καθεστώτα στη Γερμανία, την Ιταλία και τη μιλιταριστική Ιαπωνία», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, η Ρωσία δε δημιουργεί στρατιωτική συμμαχία με την Κίνα και δεν απειλεί καμία χώρα.

"Ναι, έχουμε συνεργασία και στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας. Δεν το κρύβουμε. Όλα είναι διαφανή μαζί μας. Δεν υπάρχει τίποτα μυστικό", είπε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, Ρωσία και Κίνα πραγματοποιούν κοινές ασκήσεις, αλλά ανάλογες ασκήσεις γίνονται και με άλλες χώρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail