Οι συλληφθέντες τρομοκράτες πώς πέρασαν στη χώρα;

Σε χθεσινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. διαβάζουμε πως συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη του τρομοκρατικού – ηγετικού στελέχους, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό, ως «εγκέφαλος» του δικτύου.

Του Στρατή Μαζίδη

Η ανακοίνωση προσθέτει πως είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Η ΕΛ.ΑΣ. εδώ και λίγα χρόνια, έχει σταματήσει να προσδιορίζει την εθνικότητα των αλλοδαπών που συλλαμβάνει. Το γιατί, ίσως το φαντάζεται ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, η εθνικότητα των αλλοδαπών που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο στου Ψυρρή που λειτουργούσε και ως συναγωγή, αποκαλύπτεται από πολλά ΜΜΕ. Στο Πρώτο Θέμα διαβάζουμε πως πρόκειται για έναν 27χρονο και έναν 29χρονο από το Πακιστάν [https://www.protothema.gr/greece/article/1354966/giafka-sto-kedro-tis-athinas-eihan-oi-tromokrates-prospathousan-na-stisoun-diktuo-oi-duo-pakistanoi/].

Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής. Πώς βρέθηκαν αυτοί οι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα; Ήρθαν νόμιμα ή πέρασαν παράνομα τα σύνορα βαπτιζόμενοι κι αυτοί ως «κατατρεγμένοι πρόσφυγες» μολονότι προέρχονται από μη εμπόλεμη χώρα, η οποία παράλληλα αποτελεί σημαντική πυρηνική δύναμη. Αν πέρασαν παράνομα, πόσο καιρό [και γιατί εξακολουθούν να] βρίσκονται στη χώρα; Τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα;

Υπάρχουν άραγε κι άλλοι σαν αυτούς;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail