Στο Μαξίμου φτιάχνουν κυβερνήσεις – Στη Νέα Δημοκρατία ράβουν κοστούμια

Κρούσματα αλαζονείας…

Ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Χανίων Π. Πολάκη, στην αντίπερα όχθη, στη Νέα Δημοκρατία, ράβουν κοστούμια. Υπουργικά εννοείται. Με τη βεβαιότητα (που πηγάζει από τις δημοσκοπήσεις…) ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι προεξοφλημένο, όπως επίσης και η αυτοδυναμία, έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για την επόμενη ημέρα. Και ταυτόχρονα το μοίρασμα των θέσεων που φιλοδοξούν να αναλάβουν έκαστος εξ αυτών στη δεύτερη τετραετία. Στην κυβέρνηση αλλά και σε καίριες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.

Από: Το Παρόν

Σημάδια αλαζονείας που μέχρι πρότινος υπήρχαν στα υπόγεια παρασκήνια, τώρα βγήκαν στην επιφάνεια και προκαλούν δυσφορία και απαρέσκεια. Κυρίως από στελέχη της νεότερης γενιάς, αλλά και πρόσωπα που σε αυτήν την πρώτη τετραετία δεν είχαν ενεργό ρόλο.

Οι σχετικές συζητήσεις και ο κίνδυνος που εγκυμονεί στην περίπτωση που αυτό το κλίμα αλαζονείας βγει προς τα έξω έχουν ενοχλήσει, αλλά περισσότερο θορυβήσει, το Μέγαρο Μαξίμου, που προσπαθεί να βάλει φρένο στην όλη κατάσταση. Τουλάχιστον τρεις φορές τον προηγούμενο μήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης, μέσω στενών συνεργατών του, έστειλε μήνυμα προς συ­γκεκριμένα στελέχη. «Να σταματήσουν να ράβουν κοστούμια, διότι διαφορετικά θα μείνουν με τις πρόβες», ήταν μία από τις χαρακτηριστικές φράσεις του.

Νέα πρόσωπα
Ωστόσο, ενώ ο πρωθυπουργός προσπαθεί να τιθασεύσει το κύμα αλαζονείας που φουσκώνει στη Νέα Δημοκρατία, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν προ πολλού ξεκινήσει οι συζητήσεις και οι σχεδιασμοί για την… επόμενη κυβέρνηση!

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, το Υπουργικό Συμβούλιο που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές δεν θα θυμίζει πολλά σε σχέση με το σημερινό. Ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε κάνει λόγο για σημαντικές αλλαγές στα πρόσωπα. Η ανανέωση θα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης.

Αρκετοί από τους νυν υπουργούς και υφυπουργούς θα δουν την πόρτα της εξόδου, λογικό ως έναν βαθμό, καθώς υπάρχουν ορισμένοι που έμειναν στη θέση τους όλη τη διάρκεια της τετραετίας. Κατά συνέπεια, είναι η ώρα να παραδώσουν σε άλλους την… καρέκλα τους. Κάποιοι άλλοι, μεταξύ αυτών και πρωτοκλασάτοι, θα χρειαστεί να μετακινηθούν. Ανάμεσα σε αυτούς, όπως λένε οι πληροφορίες, και ο Ν. Δένδιας, ωστόσο η περίπτωσή του εκ των πραγμάτων δεν είναι απλή στη διαχείρισή της.

Μετά το υπουργείο Εξωτερικών οποιοδήποτε άλλο χαρτοφυλάκιο θα συνιστούσε υποβάθμιση για τον ίδιο, ίσως εκτός του υπουργείου Άμυνας. Σε άλλο υπουργείο θα μετακινηθούν σίγουρα Άδ. Γεωργιάδης, Κ. Χατζηδάκης, Ν. Κεραμέως κ.ά. Στον σχεδιασμό του Κυρ. Μητσοτάκη είναι στη νέα κυβέρνηση να αναλάβουν χαρτοφυλάκια πρόσωπα από άλλους χώρους, το έχει δηλώσει άλλωστε κατ’ επανάληψη τους τελευταίους μήνες. Πρόσωπα που θα προέρχονται τόσο από τον χώρο της πολιτικής όσο και από αυτόν της επιστήμης και των τεχνών. Τέλος, ένα από τα χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησης θα είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail