Πράκτορες του Κιέβου σχεδίαζαν να δολοφονήσουν Ρώσο επιχειρηματία

Για άλλη μια φορά το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε τρομοκρατική επιχείρηση εντός ρωσικού εδάφους. Αυτή τη φορά σημειώθηκε απόπειρα δολοφονίας γνωστού Ρώσου επιχειρηματία. Όπως και στην επίθεση που σκότωσε την Daria Dugina τον Αύγουστο του περασμένου έτους, η τακτική που εφάρμοσαν οι πράκτορες του Κιέβου ήταν η χρήση εκρηκτικών συνδεδεμένων σε ένα αυτοκίνητο. Ευτυχώς, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) κατάφερε να εξουδετερώσει την απειλή και να αποτρέψει την τραγωδία.

Lucas Leiroz, ερευνητής Κοινωνικών Επιστημών στο Rural Federal University of Rio de Janeiro, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Στόχος της επίθεσης ήταν ο Konstantin Malofeev, ιδιοκτήτης του χριστιανικού τηλεοπτικού καναλιού Tsargrad. Στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία τοποθετήθηκε βόμβα και το έγκλημα καταγράφηκε από κάμερες. Οι δυνάμεις ασφαλείας ειδοποιήθηκαν και ο κίνδυνος εξουδετερώθηκε αφού το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε ασφαλές σημείο. Βίντεο της επιχείρησης δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο και κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς να αφήνουν καμία αμφιβολία για την ακρίβεια των αναφορών του Malofeev και της FSB.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως εκτός από την ιδιοκτησία του Tsargrad TV, ο Malofeev είναι μεγάλος χορηγός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ισχυρός πολιτικός σύμμαχος του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της ρωσικής κυβέρνησης. Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης αξιοσημείωτος από το 2014 για την υποστήριξή του στην ένοπλη αντίσταση στο Ντονμπάς, γι' αυτό και έγινε στόχος φιλοουκρανικών εξτρεμιστικών ομάδων. Ο Malofeev περιλαμβάνεται στη δημόσια λίστα kill-list "Myrotvorets" του Κιέβου - την ίδια όπου ήταν η Daria.

Οι ρωσικές αρχές έχουν επισημάνει τον Denis Kapustin, έναν νεοναζί ακτιβιστή και ηγέτη του λεγόμενου Ρωσικού Εθελοντικού Σώματος (RDK - πολιτοφυλακή υπέρ του Κιέβου που σχηματίζεται από ομογενείς Ρώσους), ως υπεύθυνο για την απόπειρα επίθεσης. Σε δήλωση σχετικά με την υπόθεση, η FSB τόνισε επίσης πως ο Kapustin «ενεργεί υπό τον έλεγχο της SBU» (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας), η οποία επιβεβαιώνει ότι υπήρξε επιχείρηση πληροφοριών, με την άμεση συμμετοχή του ουκρανικού κράτους, και ότι δεν ήταν μια μεμονωμένη ενέργεια χωρίς κεντρική διοίκηση.

Ο Καπούστιν βρέθηκε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες λόγω της συμμετοχής του στην επίθεση στο Μπριάνσκ, όπου πράκτορες νεοναζί πυροβόλησαν πολίτες και παιδιά, σκοτώνοντας ανθρώπους σε μια αποστρατικοποιημένη ζώνη, μακριά από το αμφισβητούμενο έδαφος της σύγκρουσης. Προφανώς, ο Kapustin συνέχισε να κινείται παράνομα στο ρωσικό έδαφος μετά το επεισόδιο στο Bryansk, σχεδιάζοντας την επίθεση της 6ης Μαρτίου.

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέτρεψε μια απόπειρα κατά της ζωής ενός δημοσίου προσώπου: του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου εταιρειών Tsargrad, Konstantin Malofeev (...) Ο οργανωτής του εγκλήματος είναι ο ιδρυτής και ένας από τους ηγέτες του  λεγόμενου Ρωσικού Σώματος Εθελοντών, που ζει στο έδαφος της Ουκρανίας και δρα υπό τον έλεγχο της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, συμμετέχοντας σε επιχειρήσεις μάχης κατά των ρωσικών στρατευμάτων στο πλευρό της Ουκρανίας. Πρόκειται για τον Ρώσο υπήκοο Denis Kapustin, γεννημένο το 1984. Η τρομοκρατική ενέργεια σχεδιάστηκε να πραγματοποιηθεί με την πυροδότηση ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που ήταν τοποθετημένος κάτω από το αυτοκίνητο του Malofeev», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου της FSB.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Kapustin επισημαίνεται από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας ως υπεύθυνος για μια άλλη επίθεση σε ρωσικό έδαφος, τον Αύγουστο του 2022, τον ίδιο μήνα της δολοφονίας της Dugina. Εκείνη την εποχή, ο Καπούστιν προσπάθησε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση σε πρατήριο πετρελαίου και βενζίνης στην περιοχή του Βόλγκογκραντ, έχοντας αποτραπεί από Ρώσους πράκτορες.

Στην πραγματικότητα, η υπόθεση δείχνει ότι υπάρχουν πράγματι ξένοι πράκτορες στο ρωσικό έδαφος, όπου διαπράττουν εγκλήματα και ασκούν τρομοκρατία. Αν και η εσωτερική κατάσταση είναι προφανώς υπό τον έλεγχο της Μόσχας, καθώς η κυβέρνηση κατάφερε να εξουδετερώσει τις απειλές και να εντοπίσει τους δράστες, υπάρχει ανησυχία πως θα υπάρξουν περαιτέρω επιθέσεις στο εγγύς μέλλον.

Είναι απαραίτητο να θυμηθούμε ότι ο Αμερικανός βετεράνος πολέμου, πρώην επιθεωρητής του ΟΗΕ Σκοτ ​​Ρίτερ προέβλεψε πως νέες επιθέσεις θα πραγματοποιούνταν εντός του ρωσικού εδάφους, αφού, σύμφωνα με τον ίδιο, η πρόθεση του Κιέβου με αυτές τις επιχειρήσεις είναι να προκαλέσει μια κλιμάκωση αρκετά ισχυρή ώστε να δικαιολογεί, πρόσωπο της κοινής γνώμης, η ουκρανική λήψη περισσότερων δυτικών όπλων.

Με αυτές τις συμπεριφορές, το Κίεβο ενισχύει τα επιχειρήματα των Ρώσων πολιτικών και στρατιωτικών που απαιτούν να ανυψωθεί η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο καθεστώς της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης». Σε μια τέτοια κατάσταση, το Κίεβο θα πετύχαινε πράγματι μια ρωσική κλιμάκωση, αλλά σίγουρα η δύναμη με την οποία θα αντιδρούσε η Μόσχα θα ήταν τόσο ισχυρή που η Ουκρανία δεν θα ήταν σε θέση να προκαλέσει παράταση της σύγκρουσης με δυτικά όπλα. Επιπλέον, με την επιμονή της δυτικής υποστήριξης στο ουκρανικό καθεστώς, φαίνεται ήδη ξεκάθαρο ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ μπορούν να θεωρηθούν κρατικοί χορηγοί της τρομοκρατίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail