Γιατί η Κίνα χρειάζεται τη Ρωσία

Ο φίλος και νέος συνάδελφός μου, Αντρέι Μαρτιάνοφ, αξίζει πάντα να διαβαστεί, αλλά το άρθρο του σήμερα σχετικά με τη Ρωσία και το κινεζικό ναυτικό πρέπει να το διαβάσετε και να το δείτε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν αρκετά ότι η Κίνα πρόκειται να παράσχει στη Ρωσία όπλα, αλλά χάνουν την ουσία. Όταν πρόκειται για προηγμένα όπλα, η Ρωσία είναι ο ηγέτης και όχι η Κίνα. Ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ δε βρίσκεται στη Μόσχα με κατάλογο όπλων που είναι έτοιμος να πουλήσει στον Πούτιν. Ακριβώς το αντίθετο - η Ρωσία έχει όπλα που τα χρειάζεται η Κίνα εάν πρόκειται να αποτρέψει την στρατιωτική δράση των ΗΠΑ εναντίον του Πεκίνου.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρώπη πιστεύουν λανθασμένα ότι οποιαδήποτε διμερής σχέση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι αμφίδρομη προς όφελος της Κίνας και πως η Ρωσία δεν έχει πολλά να προσφέρει στο γειτονικό μεγαθήριο στο νότο. Η αλήθεια του θέματος, όπως επισημαίνει ο Αντρέι, είναι ότι η Κίνα χρειάζεται τη Ρωσία τόσο πολύ, αν όχι περισσότερο, από όσο η Ρωσία χρειάζεται την Κίνα. Ενώ ο πληθυσμός της Ρωσίας είναι μικροσκοπικός σε σύγκριση με την Κίνα, η τεχνολογική της πολυπλοκότητα, ιδιαίτερα στην στρατιωτική πλευρά της εξίσωσης, και οι άφθονες προμήθειες πετρελαίου και φυσικού αερίου την καθιστούν μια μεγάλη και ζωτικής σημασίας χώρα για τους Κινέζους.

Ο Αντρέι επισημαίνει ότι ο σημερινός υπερηχητικός πύραυλος της Κίνας, οι βαλλιστικοί αντι-πλοϊκοί πύραυλοι DF-21 με το βεληνεκές τους να δηλώνεται ως… 1.500 χιλιόμετρα, θα ήταν ελάχιστα χρήσιμος ενάντια σε μια ομάδα μάχης αερομεταφορέων των ΗΠΑ που σταθμεύει 2.000 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική χώρα της Κίνας. Επιπλέον, τα αμερικανικά F-18 Hornets σε αυτά τα αεροπλανοφόρα είναι οπλισμένα με το AGM-158 JASSM, θα είχαν αποτελεσματική εμβέλεια 2.600 χιλιομέτρων. Ο Αντρέι γράφει:

η πτέρυγα αέρα μπορεί να εκτοξεύσει ένα σάλβο JASSMs BEYOND από το βεληνεκές των πυραύλων anti-CBG DF-21. Απλή αριθμητική: 950+700=1.650 km, ή, σε περίπτωση JASSM XR, 1.900 + 700 =2.600 km. Αλλά αυτό συμβαίνει σε περίπτωση επίθεσης κατά επίγειων στόχων στην ηπειρωτική Κίνα. Το JASSM, ωστόσο, είναι επίσης και μάλιστα κατά κύριο λόγο αντιπλοϊκός πύραυλος. Ναι, είναι ένας τυπικός αμερικάνικος αντιπλοϊκός πύραυλος-υποηχητικός και όχι ιδιαίτερα διακρινόμενους για τους ελιγμούς του. Αλλά… όπως μπορείτε να μετρήσετε, ΜΟΝΟ τρία CBG του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως ότι στα άλφα χτυπήματά τους, αυτά τα τρία μπορούν να έχουν ταυτόχρονα αεροσκάφη κρούσης 48 x 3 = 144 και καθένα από αυτά τα F-18 μπορεί να μεταφέρει… 4 JASSM. Ας μην είμαστε πρωτόγονοι και ας φανταστούμε ότι μερικά από αυτά τα F-18 θα έχουν καθαρή διαμόρφωση αεράμυνας. Ας πούμε λοιπόν ότι θα έχουμε κατά μέσο όρο όχι 4 αλλά 3 JASSM ανά F-18. Πολλαπλασιάστε: 144 x 3 = 432 JASSM στο πρώτο σάλβο.


Εν ολίγοις, η Κίνα χρειάζεται τους υπερηχητικούς πυραύλους της Ρωσίας.

Το ίδιο για τα συστήματα αεράμυνας.

Μια. . . έκθεση του Υπουργείου Άμυνας δείχνει ότι τα κινεζικά συστήματα αεράμυνας αποτελούν σημαντική και αυξανόμενη απειλή για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους στην περιοχή. Η Κίνα χρησιμοποιεί συστήματα ρωσικής κατασκευής και εγχώριας παραγωγής (sic) ικανά να παρακολουθούν και να επιτίθενται σε εχθρικά αεροσκάφη . Η τεχνολογική πολυπλοκότητα αυτών των οπλικών συστημάτων, και ο βαθμός στον οποίο μπορούν να αναβαθμιστούν, θα καθιστούσε φυσικά αρκετά δύσκολο για τις ΗΠΑ ή τις συμμαχικές χώρες να αποκτήσουν αεροπορική υπεροχή έναντι της Κίνας σε κάθε είδους εμπλοκή μεγάλης κλίμακας.

Το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια έκθεση το 2021 με τίτλο "Στρατιωτικές εξελίξεις και εξελίξεις ασφάλειας που αφορούν τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας". Η έκθεση εξηγεί πως η αεράμυνα της Κίνας αποτελείται από πυραύλους εδάφους-αέρος S-300 και S-400 ρωσικής κατασκευής. Αυτά τα ρωσικά συστήματα είναι από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στον κόσμο. Επίσης, είναι δυνατή η αναβάθμισή τους. Οι πύραυλοι S-400 που παράγονται πιο πρόσφατα και οι αναδυόμενοι ρωσικοί πύραυλοι S-500 είναι δικτυωμένοι μεταξύ τους. Αυτό καθίσταται εφικτή τη μέσω υψηλής ταχύτητας επεξεργασίας υπολογιστή ικανή για ακριβή, μεγάλης εμβέλειας ανίχνευση απειλών. Αυτά τα οπλικά συστήματα έχουν πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια και ευαισθησία από τα προηγούμενα οπλικά συστήματα. Ωστόσο, η ικανότητα ανίχνευσης ότι ένα αεροσκάφος είναι «εκεί» ή «στον ουρανό» δεν σημαίνει πως το σύστημα ραντάρ αεράμυνας μπορεί να δημιουργήσει συνεχή «ίχνη» και να πετύχει να χτυπήσει, να εμπλακεί ή να καταστρέψει ένα αεροσκάφος.


Το τελευταίο σύστημα της Ρωσίας, το S-500 Prometheus, «είναι ένα κινητό, πυραυλικό σύστημα εδάφους-αέρος (SAM) . . . Έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ, και σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να στοχεύσει δορυφόρους χαμηλής τροχιάς». Δεν είναι πλέον ένα πρόγραμμα σε εξέλιξη. Βρίσκεται τώρα στην παραγωγή και, εάν μοιραστεί με τους Κινέζους, θα αντιπροσώπευε μια σημαντική αναβάθμιση στην ήδη ισχυρή αεράμυνα της Κίνας.

Η τρέχουσα σύνοδος κορυφής Ρωσίας/Κίνας στη Μόσχα πρόκειται να οδηγήσει σε μια σειρά συμφωνιών. Αυτά ήταν υπό διαπραγμάτευση για περισσότερους μήνες. Ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας, Wang Yi, βρέθηκε στη Μόσχα το Φεβρουάριο για να βάλει τις τελευταίες πινελιές σε αυτές τις συμφωνίες. Εκτός από μια συμφωνία αμοιβαίας άμυνας και συνεργασίας, αναμένω πως η Ρωσία και η Κίνα θα υπογράψουν μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που θα εξασφαλίσει στην Κίνα αξιόπιστη προμήθεια για το άμεσο μέλλον.

Αλλά αυτό δεν είναι μονόδρομος. Η Κίνα παρέχει στη Ρωσία ένα βασικό σύμμαχο για τη δημιουργία ενός πολυπολικού και την καταστροφή της προσπάθειας των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης να απομονώσουν και να καταστρέψουν τη Ρωσία. Η Κίνα έχει σημαντική διπλωματική επιρροή μεταξύ των αποκαλούμενων εθνών του Τρίτου Κόσμου και μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την επιρροή για να συγκεντρώσει υποστήριξη για τη Ρωσία στον ΟΗΕ και ενώπιον άλλων διεθνών οργανισμών. Η σύνοδος κορυφής Κίνας/Ρωσίας, αν μη τι άλλο, επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα στην προσπάθεια των Ηνωμένων Πολιτειών να απομονώσουν τη Ρωσία και να την κάνουν έθνος παρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail