Οι προσπάθειες της ΕΕ να μετατρέψουν το ρωσικό ρούβλι σε συντρίμμια είδαν μια ανατροπή 360 μοιρών

REUΤΕRS/Dadο Ruvic
Η ΕΕ (και οι ΗΠΑ) προσπάθησαν επανειλημμένα να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας τον περασμένο χρόνο, αλλά όλες οι προσπάθειες να μετατρέψουν το ρωσικό ρούβλι σε ερείπια είδαν μια ανατροπή 360 μοιρών με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Σι Τζινπίνγκ να μην σηκώνουν ούτε ένα φρύδι.

Natasha Wright - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Όσοι διοικούν την ΕΕ είτε απροκάλυπτα είτε πίσω από τις διπλωματικές κουρτίνες φαίνεται ότι είχαν μια πιο άσεμνη πρόθεση να σημειώσουν ένα ακόμη περισσότερο ή λιγότερο ανούσιο, οικονομικά πολιτικό σημείο, όπως όλα τα άλλα που έχουν πει μέχρι σήμερα, στο ότι θα υιοθετήσουν δέκατο ιωβηλαίο σύνολο αντιρωσικών κυρώσεων. Και δυστυχώς, εκεί βρίσκεται ο δύσμοιρος συμβολισμός τους που δυστυχώς πολύ συχνά παρομοιάζει με τις γελοιότητες του Mr Bean. Τόσο η ΕΕ όσο και τα τσακάλια του ΝΑΤΟ τείνουν να προτιμούν το συμβολισμό βουντού των ημερομηνιών, αριθμών κ.λπ. Με αυτή την εντελώς κενή χειρονομία ήθελαν να δείξουν πόσο τους νοιάζει ο «αμοιβαίος αγώνας» τους «για το μεγαλύτερο καλό» (παρακαλώ, συγχωρείτε το σαρκασμό μου) εναντίον της Ρωσίας. Αλλά δυστυχώς η απόφασή τους ήρθε μια μέρα πολύ αργά γιατί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε όλες τις ρήτρες και τις εξαιρέσεις που υποτίθεται πως περιείχε η δέκατη δέσμη. Ακόμη πιο σημαντικό, δυσκολεύτηκαν να συμφωνήσουν για το τι έπρεπε να εξαιρεθεί από τις κυρώσεις, ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή που προκλήθηκε να είναι πολύ πιο επιζήμια από την αξία όλων στο τέλος της γραφειοκρατικής ημέρας των Βρυξελλών για αυτά τα αρκετά ισχυρά κράτη μέλη της ΕΕ ώστε να ασκούν αδυσώπητα και ξεδιάντροπα λόμπι για την «υπόθεση τους», όπως το Βέλγιο, για παράδειγμα, στην περίπτωση των ρωσικών διαμαντιών του.

Αν και φαίνεται να υπάρχουν κάπως λιγότερο κυνικές ανάγκες όπως αυτές της Ουγγαρίας και της Γαλλίας για ρωσικά πυρηνικά καύσιμα. Αρκετά βολικά, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών έλυσαν το ζήτημα εξαιρώντας τις από το δέκατο πακέτο κυρώσεων. Ωστόσο, τι είναι πιο σχετικό από την βολική ροπή τους να επιβάλλουν κυρώσεις σε αφθονία, όταν ακόμη και στο μπλακ άουτ των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Collective West United (Ενωμένη Συλλογική Δύση), αναδύεται ένα υπαρξιακό δίλημμα. Και συγκεκριμένα, ποια οικονομική και πολιτική θλίψη ήλπιζαν ότι θα έφερνε αυτό το δέκατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία, εάν τα προηγούμενα εννέα πακέτα είχαν καεί τελείως; Και γιατί κάθε ολοκαίνουργιο γυαλιστερό πακέτο θα ήταν με οποιονδήποτε τρόπο πιο ένδοξο αν είχε αποτύχει να επιφέρει κάποια νέα πιθανώς αρνητική τάση σε σύγκριση με τα εννέα πακέτα πριν; Κάτι εντελώς διαφορετικό έπρεπε να συμβεί στο μάθημα της άλγεβρας των Βρυξελλών. Η Συλλογική Δύση στην τρέλα της για τζόγο έχει βάλει τα στοιχήματά της σε ένα εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Και έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Για να μην ξεχνάμε, η ρωσική οικονομία πιθανότατα έχει υποβληθεί στον υψηλότερο αριθμό κυρώσεων που έχει επιβληθεί ποτέ τον περασμένο χρόνο. Ο Λευκός Οίκος υποσχέθηκε με καύχημα μια μείωση της ρωσικής οικονομίας κατά 15%, την οποία ανακοίνωσαν, χωρίς φόβο αντιφάσεων, πως θα εξαφάνιζε τα προηγούμενα δεκαπέντε χρόνια ρωσικής οικονομικής ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το ρωσικό ρούβλι θα μετατραπεί σε ερείπια (σημείωση για τους αναγνώστες του SCF: πρέπει να του πήρε αρκετό καιρό για να καταλήξει σε αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις, δεδομένου του ανοϊκού του εαυτού. Συγχαρητήρια για την προεδρική ομιλία στην ομάδα του). Με την ίδια λογική, ο Bruno Le Maire, ένας Γάλλος πολιτικός δεν ήταν λιγότερο γραφικός στην επιλογή των λέξεων του, δεδομένου ότι είχε σπουδάσει γαλλική λογοτεχνία παλιά και σίγουρα όχι οικονομικά ούτε οικονομία, στο ότι διακήρυξε πομπωδώς πως αναπτύχθηκε ένα οικονομικό πυρηνικό εναντίον της Ρωσίας, όταν η Ρωσία αποκλείστηκε από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT.

Ωστόσο, η γαλλική Le Monde γράφει τώρα ότι η Ρωσία ευσπλαχνικά δεν υπέστη οικονομική κατάρρευση όπως την προέβλεπε πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο ίδιος (ανίκανος) Bruno Le Maire. Υποδεικνύει πως μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2023, όλοι έπεσαν σε μια αποκαρδιωτικά δυσάρεστη έκπληξη με μια διάγνωση του ΔΝΤ για τη Συλλογική Δύση, όσο και εντελώς απτόητη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με λίγα λόγια, αντί για την εν λόγω οικονομική πτώση 15%, σημειώθηκε πτώση μόνο 2,2% το περασμένο έτος, με την προβλεπόμενη ανάπτυξη 0,3% σε αυτό και 2,1% το επόμενο έτος, δηλαδή, προειδοποιεί η Le Monde με ένα θαυμαστικό ενώ αναμένεται ανάπτυξη άνω του 1,6% στην Ευρωζώνη. «Δεν υπάρχει οικονομικό πραξικόπημα κατά της Ρωσίας από τις δυτικές κυρώσεις» – παραδέχεται το Associated Press στην αναλυτική προσπάθεια να επιστήσει την προσοχή μας στο γεγονός ότι το ρωσικό ρούβλι σε σύγκριση με το δολάριο ΗΠΑ, έχει ισοπεδωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως ήταν κατά τις εβδομάδες αμέσως πριν τον πόλεμο.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Λόρενς Σάμερς, εκτιμά ότι οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν κάνει μικρή ζημιά, αν όχι καθόλου μακροπρόθεσμα, αναφερόμενος σε ένα άλλο παράδοξο στις προβλέψεις του ΔΝΤ πως φέτος η ρωσική οικονομία θα τα καταφέρει καλύτερα από τους ομολόγους της στη Γερμανία και στις ΗΠΑ. Η Deutsche Welle έκανε ένα παροδικό σχόλιο στις αναλύσεις της για τις αποτυχίες της Συλλογικής Δύσης και επίσης για τις ρωσικές επιτυχίες που δεν μπορούσαν παρά να παρατηρήσουν ότι η ρωσική οικονομία παραμένει όρθια και παρά όλες τις προκλήσεις, είναι πλέον σε πολύ καλύτερη κατάσταση. από το αναμενόμενο. Ακόμη και τώρα είναι ξεκάθαρο πως η κατάρρευση που προβλεπόταν με παροιμιώδεις νουθεσίες από πολλούς «επίδοξους ειδικούς» δεν έχει επέλθει. Η βρετανική τηλεόραση Sky παρουσίασε έναν κατακλυσμό από καθυστερημένες σκέψεις, σαν να συνήλθαν μόλις τώρα, καθώς φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η παγωνιστική στάση και οι επιδεικτικές απειλές του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δεν υλοποιήθηκαν (ναι, ναι, όλοι γνωρίζουμε οδυνηρά πως ο Μπο Τζο και τα θεατρικά του). Ο Μπόρις μπερδεύοντας είπε ότι 1. η ρωσική οικονομία θα αποσπαστεί από την παγκόσμια οικονομία. πως 2. οι κυρώσεις θα παρακωλύσουν τη ρωσική οικονομία» 3. ότι οι κυρώσεις θα σφίξουν την οικονομική δέσμευση γύρω από τη Ρωσία (σημείωση στους αναγνώστες του SCF: Καλή θλίψη! δεν έχει τέλος σε αυτό το κολασμένο καζάνι με περίπλοκες ανοησίες του Bo Jo). Δηλώνουν τώρα ότι οι δυτικοί οικονομολόγοι φαίνεται να είναι άναυδοι από το γεγονός πως η Ρωσία δεν έχει υποστεί σημαντικές συνέπειες, καθώς η Ρωσία κατάφερε με έλεος να προχωρήσει τον πρώτο χρόνο των «σκληρών» κυρώσεων.

Ο Τζόζεφ Μπορέλ, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, φαίνεται να μουρμουρίζει ξανά ότι οι αντιρωσικές «κυρώσεις είναι ένα αργής δράσης δηλητήριο, όπως το αρσενικό. Χρειάζεται χρόνος για να δουλέψει, αλλά το κάνει και το κάνει με μη αναστρέψιμο τρόπο». (σημείωση για τους αναγνώστες του SCF: αυτό το αδέξια αποκλίνον ιδίωμα είναι τόσο ακατάλληλο, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πιο βαθιά μαργαριτάρια σοφίας από ανθρώπους όπως ο Borrell αφού μπορώ μόνο να υποθέσω ότι ο βαρετός Borrell από τις Βρυξέλλες πρέπει να διάβαζε την Αγκάθα Κρίστι πολύ συχνά στην ανεπαρκή του). Οι δηλώσεις του στερούνται επαγγελματισμού και διπλωματίας, κάτι που σίγουρα δείχνει την άγνοιά του και την κραυγαλέα έλλειψη τεχνογνωσίας, δεδομένων των προαναφερθέντων προβλέψεων του ΔΝΤ ότι οι χειρότερες μέρες για τη Ρωσία είναι πίσω της. Η Ρωσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών αυστηρών κυρώσεων επανέφερε την κυριαρχία της, εξαιρετική στρατιωτική και οικονομική δύναμη.

Επιπλέον, η πύλη Politico αναφέρει για όλα αυτά τα στοιχεία πως, έχοντας όλα αυτά κατά νου, ένα χρόνο αργότερα και δέκα «κύκλους της κόλασης» μετά, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις φαίνεται να επανεξετάζουν τη θλιβερή κατάσταση των πραγμάτων, είτε αν όλες οι κυρώσεις άξιζε εξαρχής να επιβληθούν. Η διατύπωση αυτής της ερώτησης ήταν φυσικά δικαιολογημένη, διότι με όλες τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής στη η Ρωσία, όπως τόνισε ο Laurence Summers, δεν εντάχθηκαν χώρες με σημαντικό μερίδιο στο παγκόσμιο ΑΕΠ, όπως η Κίνα, η Ινδία και η Τουρκία. Το Bloomberg, πάνω απ' όλα, αναφέρει τώρα πως το τρεμόπαιγμα ελπίδας που απομένει από τη Συλλογική Δύση είναι πλέον μάταιο ότι η Ρωσία θα πιεστεί να πουλήσει στην τιμή που ζητούν τα μέλη της G7. Ωστόσο,

Θα πρέπει να τεθεί ένα ερώτημα εάν οι ρωσικές κυρώσεις είναι καθόλου πρακτικές. Επιτρέψτε μου να σημειώσω, με ένα τέτοιο ψευδοδημοκρατικό καθεστώς της ΕΕ μέχρι στιγμής, πως οι γερμανικές εξαγωγές έχουν υποστεί δύο φορές μεγαλύτερη μείωση από την αναμενόμενη. Επιτρέψτε μου να αναδείξω περαιτέρω ότι η παραγωγή της ολλανδικής βιομηχανίας έχει μειωθεί κατά ένα τέταρτο. Ο χημικός γίγαντας BASF περιέκοψε 2.600 θέσεις εργασίας στις πιο πρόσφατες απολύσεις με τις περαιτέρω ανακοινώσεις ότι θα μεταφέρει τα εργοστάσια παραγωγής του σε άλλες τοποθεσίες όπου θα είναι πιο κερδοφόρα και θα προστατεύονται στο άμεσο μέλλον, δηλαδή στην Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Και για να γίνουν πολύ χειρότερα τα οικονομικά θέματα, η Γερμανία, η Σουηδία και η Φινλανδία εισέρχονται σε σοβαρά στάδια ύφεσης.

Πώς γίνεται η Ευρώπη να έχει καταφέρει να τυφλωθεί τόσο πολύ και να μην οραματίζεται τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσουν οι κενές αντιρωσικές κυρώσεις της, μπερδεύει το μυαλό. Γιατί συνεχίζουν αυτή τη φαρσική παράσταση;

Η μόνη λογική εξήγηση μπορεί να είναι πως η Συλλογική Δύση στην απότομη πτωτική τάση του πολιτισμού της κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να συνηθίσει σιγά σιγά τους εθισμένους στο κράτος νταντά , εφησυχασμένους πληθυσμούς στη νέα εποχή μιας δυσλειτουργικής κοινωνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail