Εκτεταμένη πολιτική αναταραχή ξεσπά ξαφνικά σε όλο τον κόσμο

Οι θυμωμένοι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους σε όλο τον κόσμο και συχνά το πράττουν με άγριους και απρόβλεπτους τρόπους. Οι εκρήξεις εμφύλιων αναταραχών για τις οποίες θα διαβάσετε παρακάτω συμβαίνουν όλες για διαφορετικούς λόγους, αλλά όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Οι άνθρωποι είναι βαθιά απογοητευμένοι με την κατεύθυνση που πάνε τα πράγματα και έχουν χάσει την πίστη τους στην ικανότητα των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους να λύσουν τα προβλήματά τους. Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή. Για χρόνια προειδοποιώ τους αναγνώστες μου πως τελικά θα δούμε εμφύλιες αναταραχές σε κλίμακα που δεν έχουμε ξαναδεί. Είναι δυνατόν να μπαίνουμε τώρα στο προβάδισμα αυτής της καταιγίδας;

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τρίτη, οι δρόμοι του Παρισιού μετατράπηκαν σε εμπόλεμη ζώνη, καθώς οι Γάλλοι πολίτες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις που ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται αποφασισμένος να εφαρμόσει:

Η βία ξέσπασε στους δρόμους του Παρισιού σήμερα καθώς χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία για να διαμαρτυρηθούν κατά των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Η αστυνομία έδωσε μάχες με διαδηλωτές στην πρωτεύουσα τη λεγόμενη Μαύρη Τρίτη εργατικών ενεργειών σε όλη τη χώρα.

Το χειρότερο πρόβλημα ήταν κοντά στον σταθμό του μετρό Port Royal, όπου εκατοντάδες αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και ρόπαλα. Καθώς τα βλήματα έπεφταν βροχή πάνω τους, κάδοι πυρπολήθηκαν και στάσεις λεωφορείων καταστράφηκαν από τους λεγόμενους αναρχικούς του Black Bloc.

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω πίστευαν πως ο Εμανουέλ Μακρόν θα αναδυόταν ως ένας μεγάλος ηγέτης που θα ήταν ικανός να ενώσει όλη την Ευρώπη πίσω του.

Αυτό προφανώς δεν πρόκειται να συμβεί.

Λίγες μέρες πριν από τις διαδηλώσεις στο Παρίσι, αγρότες στο Βέλγιο έριξαν κυριολεκτικά 2.700 τρακτέρ στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

Συνοδείες τρακτέρ σταμάτησαν την κυκλοφορία στις Βρυξέλλες την Παρασκευή, καθώς χιλιάδες Βέλγοι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν για τα σχέδια της περιφερειακής κυβέρνησης της Φλάνδρας να περιορίσει τις εκπομπές αζώτου από τη γεωργία.

Περίπου 2.700 τρακτέρ μπήκαν στις Βρυξέλλες από την περιοχή της Φλάνδρας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, γεμίζοντας τους δρόμους με μια κακοφωνία από κορναρίσματα, καθώς οι αγρότες εξέφρασαν την οργή τους για τις προγραμματισμένες περικοπές, οι οποίες, όπως λένε, απειλούν να θέσουν εκτός λειτουργίας πολλούς από αυτούς.

Υποστηρίζω πλήρως αυτό που προσπαθούν να κάνουν αυτοί οι αγρότες.

Αυτό που κάνει η ΕΕ στους αγρότες είναι κυριολεκτικά τρελό, και μπορώ σίγουρα να καταλάβω γιατί είναι τόσο αναστατωμένοι.

Αλλού στην Ευρώπη, οι διαδηλώσεις ενάντια στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία γίνονται όλο και μεγαλύτερες:

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες και το Παρίσι για να υποστηρίξουν την Ουκρανία το Σάββατο, ενώ μια διαδήλωση ενάντια στον εφοδιασμό της Ουκρανίας με όπλα προσέλκυσε 10.000 ανθρώπους στο Βερολίνο και το Λονδίνο

Εάν ο αμερικανικός λαός καταλάβαινε πραγματικά τι διακυβεύεται, θα βλέπαμε παρόμοιες αντιπολεμικές διαδηλώσεις και εδώ σε αυτή τη χώρα.

Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες μας θα ξυπνήσουν πριν αυτή η σύγκρουση γίνει πυρηνική.

Κάτω στη Νότια Αφρική, μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση έχει κυριολεκτικά φέρει ολόκληρο το έθνος στα πρόθυρα της «κατάρρευσης»:

Η Νότια Αφρική βρίσκεται στα πρόθυρα «κατάρρευσης» εν μέσω κυλιόμενων μπλακ άουτ και προειδοποιήσεων πως μια πλήρης βλάβη του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές ταραχές σε κλίμακα «εμφύλιου πολέμου».

Οι δυτικές πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας, έχουν συμβουλεύσει τους πολίτες τους στη χώρα να προμηθεύονται τρόφιμα και νερό «αρκετών ημερών» και να βρίσκονται σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια παρατεταμένων μπλακ άουτ που σαρώνουν τη χώρα.

Δυστυχώς, αυτό που έχω μοιραστεί μέχρι τώρα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται σε όλο τον κόσμο και μας προειδοποιούν ότι πλησιάζουν πολύ περισσότερες εμφύλιες αναταραχές:

Η αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα και το κόστος ζωής, η θεμελιώδης πίστη στις κυβερνήσεις και τους θεσμούς και η ολοένα και πιο πολωμένη πολιτική, μαζί με την αύξηση του ακτιβισμού και των περιβαλλοντικών ανησυχιών, είναι οι κύριοι παράγοντες που αναμένεται να τροφοδοτήσουν τα συνεχιζόμενα περιστατικά αναταραχών, απεργιών, και ταραχών (SRCC) σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με νέα έκθεση της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας «έξαλλος όχλος 150 ατόμων» ριζοσπαστών της Antifa επιτέθηκε άγρια ​​σε μια αστυνομική εγκατάσταση στην περιοχή της Ατλάντα την Κυριακή:

Ένας φρενήρης όχλος 150 «τρομοκρατών» της Antifa κατεβαίνει στο εργοτάξιο «Cop City» της Ατλάντα πριν εκτοξεύσει βόμβες μολότοφ και καταστρέψει μηχανήματα σε πρόσφατα εναέρια πλάνα από τις ταραχές της Κυριακής.

Η ομάδα, που κινηματογραφήθηκε από τις ευαίσθητες στη θερμότητα κάμερες ενός αστυνομικού ελικόπτερου, βαδίζει μέσα σε θάμνους και δασικές εκτάσεις γύρω από το Εκπαιδευτικό Κέντρο Δημόσιας Ασφάλειας της Ατλάντα πριν εξαπολύσει τον όλεθρο και βάλει φωτιά σε μια γραμμή ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι αστυνομικοί που προστατεύουν την τοποθεσία αναγκάζονται να σταματήσουν καθώς οι επιτιθέμενοι ντυμένοι με μάσκες κατακλύζουν την περιοχή, η οποία υπήρξε εστία βίας στο Antifa από την περασμένη άνοιξη, και στοχεύουν μηχανήματα. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί πετούν με πέτρες και πυροτεχνήματα από τους κακοποιούς, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν έξω από την Τζόρτζια για να συμμετάσχουν στη βία.

Οι Δημοκρατικοί διοικούν την Ατλάντα και έχουμε ένα Δημοκρατικό στο Λευκό Οίκο.

Αλλά οι Δημοκρατικοί φαίνεται να είναι ανίκανοι να ελέγξουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Εν τω μεταξύ, η εγκληματικότητα συνεχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο στις μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Στη Νέα Υόρκη, η αστυνομία ζητά πραγματικά από τις επιχειρήσεις να απαιτούν από τους πελάτες να βγάλουν τις μάσκες τους πριν εισέλθουν, επειδή οι μασκοφόροι κλέφτες έχουν γίνει τέτοιο πρόβλημα:

Το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης συμβουλεύει τις επιχειρήσεις να ζητήσουν από τους θαμώνες να βγάλουν τις μάσκες τους πριν την είσοδο, λόγω του μεγάλου αριθμού κλοπών και ληστειών σε όλη την πόλη.

Η αφαίρεση των μασκών θα πρέπει να γίνει «προϋπόθεση εισόδου», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος του NYPD Τζέφρι Μάντρεϊ σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, σημειώνοντας πως οι εγκληματίες εκμεταλλεύονται τις μάσκες για να αποφύγουν τον εντοπισμό στις κάμερες παρακολούθησης.

«Οι άνθρωποι έρχονται στις επιχειρήσεις μας, μερικές φορές με μάσκες, κουκούλες και γάντια λατέξ, και τους επιτρέπεται να μπουν στο κατάστημα και μετά έχουμε μια ληστεία ή κλοπή κάποιου είδους περιουσίας», είπε ο Μάντρεϊ.

Δεν είναι ειρωνικό;

Για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αρχές στη Νέα Υόρκη ήταν τόσο αποφασισμένες να κάνουν όλους να φορέσουν μάσκες.

Αλλά τώρα είναι απελπισμένοι να πείσουν τους πάντες να αφαιρέσουν τις μάσκες επειδή το έγκλημα έχει γίνει τόσο χειρότερο.

Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε τώρα.

Ο λεπτός καπλαμάς του πολιτισμού που όλοι θεωρούμε δεδομένο σε καθημερινή βάση εξαφανίζεται γρήγορα και το χάος στους δρόμους θα είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ζωής από εδώ και πέρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail