Σε αυτόν το λεβέντικο τόπο, όσοι έψαχναν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους σε λάθη άλλων, τρώγανε καρπαζιές

pixabay / 652234
Σε αυτό τον λεβέντικο τόπο, όσοι έψαχναν να κρύψουν την ανεπάρκειά τους σε λάθη άλλων, τρώγανε καρπαζιές. Πλέον τους δίνουμε αξιώματα για να κάνουν το κοκόρι και εμείς τις κότες

Κάποτε, σε αυτή την περήφανη χώρα, όταν βλέπαμε αδικία ξεσηκωνόμασταν, διαμαρτυρόμασταν. Σήμερα, λουφάζουμε, γεμίζουμε το σώβρακο σκατά, καθαριζόμαστε, φοράμε ένα πρώην καφετιασμένο εσώρουχο και παραμυθιαζόμαστε πως είμαστε τίγκα σε ακεραιότητα και παλικαριά.

Κάποτε, σε αυτή την παλικαρίσια πατρίδα, όσους πούλαγαν μούρη τους απαξιώναμε, τους φτύναμε. Τώρα, όχι μόνο τους γλείφουμε, αλλά τους δίνουμε και αξιώματα για να ξεπουλήσουν την ιστορία μας, την περιουσία μας, τα κυριαρχικά-οικονομικά μας δικαιώματα, τα ηπειρωτικά-νησιωτικά-θαλάσσια εδάφη μας, τις συνταγματικές μας ελευθερίες, την αξιοπρέπειά μας, την ασφάλειά μας, την υγεία μας, την ίδια μας της ζωή και την πίστη μας στον Ιησού Χριστό.

Κάποτε, σε αυτό τον λεβέντικο τόπο, εκείνους που έψαχναν να βρουν το λάθος ενός άλλου για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους, τους πλακώναμε στις καρπαζιές και τους στέλναμε σπίτι τους. Πλέον, τους εκλέγουμε για να κάνουν το κοκόρι και εμείς τις κότες.

Ως πότε;;;

Κωνσταντίνος Μαργέλης

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 3 Μαρτίου 2023

www.eksadaktylos.gr

Σημείωση:

Κάνω το κοκόρι: Παριστάνω τον γενναίο, χωρίς να είμαι
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail