Ο Ζελένσκι ενισχύει το «μύλο κρέατος» του Μπαχμούτ: Προειδοποιεί ότι η απώλειά του ανοίγει το δρόμο της προέλασης στη Ρωσία

Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky προειδοποίησε ότι η απώλεια της πόλης Bakhmut, επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των ρωσικών και των ουκρανικών δυνάμεων, θα παρείχε ένα σημαντικό άνοιγμα σε σημαντικές περαιτέρω εχθρικές προόδους στο έδαφος. «Καταλαβαίνουμε ότι μετά το Μπαχμούτ θα μπορούσαν να πάνε παραπέρα. Θα μπορούσαν να πάνε στο Kramatorsk, θα μπορούσαν να πάνε στο Slavyansk, θα ήταν [ένας] ανοιχτός δρόμος για τους Ρώσους μετά το Bakhmut σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, προς την κατεύθυνση του Ντόνετσκ», δήλωσε. 

Όσον αφορά τις επιπτώσεις στο ηθικό της Ρωσίας από την κατάληψη της πόλης, γράφει το militarywatchmagazine.com, πρόσθεσε πως αυτό θα βοηθούσε να «κινητοποιήσουν την κοινωνία τους» και να ενισχύσουν την εσωτερική υποστήριξη για τον ρωσικό στρατό. Ο Ζελένσκι συνέχισε να διατάζει ενισχύσεις για το Μπαχμούτ, δηλώνοντας: "Είπα στον αρχηγό του επιτελείου να βρει τα κατάλληλα στρατεύματα για να βοηθήσει το λαό του Μπαχμούτ. Οποιοδήποτε τμήμα της Ουκρανίας μπορεί να εγκαταλειφθεί", τονίζοντας τη σημασία της υπεράσπισης κάθε περιοχής της Ουκρανίας... ελευθερώστε κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας».

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της γερμανικής εφημερίδας Bild, ισχυρίστηκαν επικαλούμενα πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης ότι η στρατιωτική ηγεσία της χώρας διαφωνούσε έντονα με τον πρόεδρο σχετικά με την απόφαση να συνεχίσει να κρατά και να ρίχνει περισσότερες δυνάμεις στο Μπαχμούτ, με τις απώλειες σε προσωπικό και υλικό να είναι ακραίες.

Οι αναφορές από τις πρώτες γραμμές έδειξαν ευρέως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σημείωσαν μη βιώσιμες απώλειες στο Bakhmut. Ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Τρόι Όφενμπέκερ, ο οποίος πολέμησε στη Διεθνή Λεγεώνα στις πρώτες γραμμές στο Μπαχμούτ, συνόψισε σχετικά με την κατάσταση των πραγμάτων για τις ουκρανικές και συμμαχικές δυνάμεις εκεί: «πολλά θύματα. Το προσδόκιμο ζωής είναι περίπου τέσσερις ώρες στην πρώτη γραμμή». Οι συγκρούσεις ήταν "χαοτικές" και ονομάστηκαν "κρεατομηχανή" από τους Ουκρανούς, πρόσθεσε, με τα χτυπήματα του ρωσικού πυροβολικού να είναι "ασταμάτητα".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail