Η κατάρριψη των αμερικανικών drones σώζει χιλιάδες ζωές

Όπως όλοι γνωρίζουμε τώρα, στις 14 Μαρτίου, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 «Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (πιθανώς η τελευταία παραλλαγή Block 5) καταρρίφθηκε περίπου 70 χιλιόμετρα από την ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας στη νότια Ρωσία. Η πολιτική Δύση συνεχίζει να επιμένει ότι ένα ζευγάρι ρωσικών αεροσκαφών Su-27 (πιθανότατα η βαριά εκσυγχρονισμένη έκδοση SM3) το κατέρριψε μέσω «αλόγιστων, αντιεπαγγελματικών και περιβαλλοντικά αβλαβών» ελιγμών. Περιττό να πούμε πως το τελευταίο είναι πιθανότατα το «σοβαρότερο έγκλημα» του Ρώσου πιλότου, καθώς θα έπρεπε σίγουρα να είχε λάβει την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής ως προτεραιότητα έναντι της προστασίας της χώρας του. Ας σημειωθεί επίσης ότι ο ρωσικός στρατός μάλλον δεν είχε καμία σχέση με τα προαναφερθέντα τζετ.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Νέες πληροφορίες που εξετάστηκαν από ανώνυμους Ρώσους αξιωματούχους υποδηλώνουν πως «μια φιλορωσική ομάδα από τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) απήγαγε δύο Su-27 και πήγε σε μια αποστολή επαγρύπνησης για να περιπολεί τον ρωσικό εναέριο χώρο». Τουλάχιστον αυτό θα ισχυρίζονταν οι New York Times εάν λαμβανόταν υπόψη η τελευταία δημοσίευσή τους για την τρομοκρατική επίθεση στο Nord Stream. Ωστόσο, με κάθε σοβαρότητα, ο ρωσικός στρατός απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι ένα από τα τζετ Su-27 του υποτίθεται πως έριξε καύσιμο στο αμερικανικό drone, ισχυριζόμενος ότι κατέπεσε λόγω ακανόνιστων ελιγμών του, ενώ τα ρωσικά τζετ δεν ήρθαν ποτέ σε άμεση επαφή με το drone ή χρησιμοποίησαν όπλα για να το αναχαιτίσουν.

Οι ρωσικές VKS σημείωσαν επίσης ότι το UAV είχε απενεργοποιήσει τους αναμεταδότες του ενώ κατευθυνόταν προς το ρωσικό εναέριο χώρο. Η Μόσχα επέκρινε την Ουάσιγκτον για παραβίαση των συμφωνηθέντων πρωτοκόλλων για την αποφυγή της κλιμάκωσης. Ωστόσο, οι ΗΠΑ επιμένουν πως το drone τους «απλώς εκτελούσε επιχειρήσεις ρουτίνας στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και δεν αποτελούσε απειλή για κανέναν». Ωστόσο, καθώς το Πεντάγωνο ισχυρίζεται ότι το MQ-9 ήταν άοπλο, αυτό μας αφήνει μόνο την επιλογή ότι εκτελούσε ISR (πληροφορίες, επιτήρηση, αναγνώριση) σε εξαιρετικά σημαντική ρωσική στρατιωτική υποδομή. Λαμβάνοντας υπόψη πως αυτές οι πληροφορίες μοιράζονται στη συνέχεια απευθείας με τις ουκρανικές δυνάμεις, επιτρέποντας χτυπήματα ακριβείας, δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί ως «μη απειλή».

Πολύ αναμενόμενο, τα γεράκια του πολέμου της Ουάσιγκτον DC έσπευσαν να ζητήσουν έναν παγκόσμιο τερματισμό θερμοπυρηνικού πολέμου για ένα μόνο drone, με το «διάσημο ειρηνιστή» γερουσιαστή Lindsey Graham να ζητά την κατάρριψη ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. "Τι θα έκανε ο Ρόναλντ Ρίγκαν αυτήν την στιγμή; Θα άρχιζε να καταρρίπτει ρωσικά αεροπλάνα, αν απειλούσαν τα περιουσιακά μας στοιχεία", είπε στον Σον Χάνιτι κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Fox News. Από την άλλη, κορυφαίοι Ρώσοι αξιωματούχοι, όπως ο Νικολάι Πατρούσεφ, Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, είναι ανένδοτοι πως το περιστατικό αποδεικνύει την άμεση εμπλοκή της Αμερικής στη σύγκρουση. Και πράγματι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, τα δεδομένα του αμερικανικού πεδίου μάχης μοιράζονται άμεσα με το Κίεβο, προκαλώντας χιλιάδες θανάτους Ρώσων στρατιωτικών και αμάχων.

Λίγες μόνο ημέρες πριν από το συμβάν, οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου πραγματοποίησαν πολυάριθμες επιθέσεις σε οικισμούς πολιτών στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Αυτό περιλαμβάνει την σκόπιμη στόχευση των αποθηκών σιτηρών και των αγροκτημάτων σε κάτι που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως προσπάθεια πρόκλησης λιμού στις πληγείσες περιοχές. Εκτός από τους τακτικούς αδιάκριτους βομβαρδισμούς, η Ουκρανία χρησιμοποιεί PGM (πυρομαχικά καθοδήγησης ακριβείας) που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για να επιτεθεί στους κατοίκους του Donbass, συμπεριλαμβανομένων των σταθμών λεωφορείων. Το μόνο λογικό συμπέρασμα στο οποίο θα μπορούσε να καταλήξει κανείς είναι πως αυτό είναι εντελώς σκόπιμο, καθώς οι περιοχές των πολιτών δεν έχουν καμία στρατιωτική σημασία και δεν επηρεάζουν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο.

Στις 12 Μαρτίου, ένας σταθμός λεωφορείων στην πόλη Perevalsk (LPR) χτυπήθηκε από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το αμερικανικής κατασκευής HIMARS. Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων ένας 17χρονος, ενώ άλλοι 16 τραυματίστηκαν. Μια μέρα πριν, η περιοχή Kuybishev του Ντόνετσκ (DPR) ήταν επίσης στόχος, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός οκτάχρονου αγοριού και του πατέρα του. Το παιδί, ο Nikita Safonov, σκοτώθηκε στα γενέθλιά του στις 11 Μαρτίου. Η οικογένεια ήταν έτοιμη να γιορτάσει την περίσταση όταν σκοτώθηκαν. Ο πατέρας, λίγο κάτω των 30 ετών, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο γιος του πέθανε καθοδόν για το νοσοκομείο.

Όπλα όπως οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν τα HIMARS είναι PGM και, όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι σχεδιασμένα για χτυπήματα ακριβείας. Αυτό σημαίνει ότι οι προαναφερθέντες θάνατοι αμάχων ήταν εντελώς σκόπιμοι, καθιστώντας τους ένα ανόθευτο έγκλημα πολέμου. Και ενώ η Ουκρανία απειλεί ανοιχτά πως θα ασκήσει τις γενοκτονικές της πολιτικές έναντι του λαού του Ντονμπάς για σχεδόν μια δεκαετία, οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι «απλώς βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί». Ωστόσο, πώς ακριβώς η παροχή δεδομένων στόχευσης για την παράλογη δολοφονία αμάχων που πηγαίνουν στο σχολείο, στη δουλειά ή γιορτάζουν τα γενέθλια του παιδιού τους βοηθά στην «υπεράσπιση της Ουκρανίας»; Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι όλα είναι σκόπιμα.

Η πολεμική θαλασσοκρατία ισχυρίζεται ότι «δεν επιδιώκει την άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία» και πως «θα προτιμούσε να αποφύγει την κλιμάκωση». Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα εγκλήματα πολέμου, τέτοιες δηλώσεις είναι τερατωδώς υποκριτικές. Από την άλλη πλευρά, τα μέσα του ΝΑΤΟ ISR συνέβαλαν επίσης στη συντριπτική πλειονότητα των θανάτων των Ρώσων στρατιωτικών, παρατείνοντας παράλληλα τη σύγκρουση. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δε χρειάζεται καν να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να σκοτώσουν Ρώσους στρατιώτες και πολίτες. Ωστόσο, ενώ οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου πατούν την σκανδάλη, τα «μάτια» της πολιτικής Δύσης είναι αυτά που τους στοχεύουν. Και, σύμφωνα με την ίδια την Ουκρανία, είναι και αυτοί που εκδίδουν εντολές. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, ο κ. Patrushev έχει σίγουρα δίκιο. Το ΝΑΤΟ είναι μέρος στη σύγκρουση και η κατάρριψη των πλατφορμών του ISR σίγουρα σώζει χιλιάδες ζωές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail