Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλουν να ξέρετε ότι οι ΗΠΑ είναι ο «Ηγέτης» του κόσμου

Τα γεγονότα το δείχνουν και η υπόθεση έχει κλείσει: η μονοπολική ηγεμονία των ΗΠΑ δεν είναι βιώσιμη. Το πρόβλημα είναι πως η ίδια η αυτοκρατορία των ΗΠΑ δεν το γνωρίζει αυτό.

Caitlin Johnstone - caitlinjohnstone.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τον Σι Τζινπίνγκ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν που εδραιώνουν μια «νέα εποχή» στην στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, ο Τζον Κίρμπι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου διατύπωσε τουλάχιστον επτά ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ είναι ο «αρχηγός» του κόσμου.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τα σχόλιά του:

  • «Οι δύο χώρες έχουν έρθει πιο κοντά. Αλλά είναι και οι δύο χώρες που ταλαιπωρούν την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο».
  • «Και στην περίπτωση της Κίνας συγκεκριμένα, σίγουρα θα ήθελαν να αμφισβητήσουν την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο».
  • «Αλλά αυτές δεν είναι δύο χώρες που έχουν, ξέρετε, εμπειρία δεκαετιών συνεργασίας και πλήρη εμπιστοσύνη. Είναι μια άνθηση τα τελευταία χρόνια με βάση την αυξανόμενη ηγεσία της Αμερικής σε όλο τον κόσμο και την προσπάθεια να το ελέγξουν αυτό».
  • «Πίτερ, αυτές είναι δύο χώρες που έχουν ταλαιπωρηθεί εδώ και πολύ καιρό, όπως είπα στον Τζεφ – ταλαιπωρούνται εδώ και καιρό με την ηγεσία των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο και το δίκτυο συμμαχιών και συνεργασιών που έχουμε».
  • «Και εργαζόμαστε σε αυτές τις σχέσεις μία κάθε φορά, γιατί κάθε χώρα στην ήπειρο είναι διαφορετική, έχει διαφορετικές ανάγκες και διαφορετικές προσδοκίες από την αμερικανική ηγεσία».
  • «Αυτή είναι η δύναμη της αμερικανικής ηγεσίας. Και δεν βλέπετε αυτή τη δύναμη ούτε από τη Ρωσία ούτε από την Κίνα».
  • «Αλλά ένας από τους λόγους για τους οποίους βλέπετε αυτή τη σύσφιξη των σχέσεων είναι επειδή αναγνωρίζουν πως δεν έχουν αυτό το ισχυρό θεμέλιο της διεθνούς υποστήριξης για αυτό που προσπαθούν να κάνουν, το οποίο ουσιαστικά προκαλεί την αμερικανική ηγεσία σε όλο τον κόσμο»

Το φαινόμενο της ψευδαίσθησης αλήθειας είναι μια γνωστική προκατάληψη που κάνει τους ανθρώπους να μπερδεύουν κάτι που έχουν ακούσει πολλές φορές ως ένα αποδεδειγμένο γεγονός, επειδή ο τρόπος με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος λαμβάνει και ερμηνεύει τις πληροφορίες τείνει να κάνει ελάχιστη ή καθόλου διάκριση μεταξύ επανάληψης και αλήθειας. Οι προπαγανδιστές και οι διαχειριστές αυτοκρατοριών εκμεταλλεύονται συχνά αυτό το σφάλμα στο wetware μας, κάτι που συμβαίνει όταν τους βλέπετε να επαναλαμβάνουν φράσεις κλειδιά ξανά και ξανά που θέλουν οι άνθρωποι να πιστεύουν.

Είδαμε μια άλλη επανάληψη αυτής της γραμμής πρόσφατα σε ένα διαδικτυακό συνέδριο που φιλοξενήθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ, στο οποίο ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα υποστήριξε ότι το Πεκίνο πρέπει να δεχτεί τις ΗΠΑ ως τον «ηγέτη» της περιοχής που τυγχάνει να καταλαμβάνει η Κίνα.

Οι διαχειριστές αυτοκρατοριών των ΗΠΑ γίνονται φυσικά πολύ σθεναροί σχετικά με την αφήγηση πως είναι ο «ηγέτης» του κόσμου, επειδή αυτή η αυτόκλητη «ηγεσία» αμφισβητείται από την Κίνα και τα έθνη που την υποστηρίζουν με αυξανόμενο άνοιγμα όπως η Ρωσία. Οι περισσότερες από τις μεγάλες διεθνείς ειδήσεις της εποχής μας σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με αυτή τη δυναμική, όπου οι ΗΠΑ αγωνίζονται να εξασφαλίσουν μονοπολική πλανητική κυριαρχία εμποδίζοντας την άνοδο της Κίνας και υπονομεύοντας τους εταίρους της.

Το μήνυμα που στέλνουν είναι: «Αυτός είναι ο κόσμος μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι. Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο είναι παράξενος και ανώμαλος και πρέπει να αντιταχθεί».

Γιατί λένε πως οι ΗΠΑ είναι ο «ηγέτης» του κόσμου αντί για το «δικτάτορά» του; Δεν είμαι ξεκάθαρη για τη διαφορά όπως εφαρμόζεται πρακτικά. Σκοπός είναι να μας δώσει την εντύπωση ότι οι ΗΠΑ κυβερνούν τον κόσμο με δημοκρατική ψήφο; Ότι αυτό είναι κάτι στο οποίο συναίνεσε ο υπόλοιπος κόσμος; Γιατί σίγουρα δεν θυμάμαι να το ψήφισα και όλοι έχουμε δει τι συμβαίνει με κυβερνήσεις που δε συμμορφώνονται με την «ηγεσία των ΗΠΑ».

Δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως ένας πολυπολικός κόσμος θα είναι υπέροχος, απλώς αναγνωρίζω ότι ξεπερνά την εναλλακτική, πως είναι όλο και πιο απερίσκεπτο πυρηνικό όριο για τη διατήρηση του παγκόσμιου ελέγχου. Οι ΗΠΑ ήταν αρμόδιες για αρκετό καιρό για να καταστήσουν σαφές ότι η παγκόσμια τάξη στην οποία κυριαρχούν μπορεί να διατηρηθεί μόνο με ασταμάτητα βία και επιθετικότητα, με όλο και περισσότερη από αυτή τη βία και την επιθετικότητα να κατευθύνεται προς μεγάλες δυνάμεις με πυρηνικά όπλα. Τα γεγονότα το δείχνουν και η υπόθεση έχει κλείσει: η μονοπολική ηγεμονία των ΗΠΑ δεν είναι βιώσιμη.

Το πρόβλημα είναι ότι η ίδια η αυτοκρατορία των ΗΠΑ δεν το γνωρίζει αυτό. Αυτή η τρομακτική τροχιά στην οποία βρισκόμαστε προς έναν παγκόσμιο πόλεμο της Ατομικής Εποχής είναι το αποτέλεσμα του δόγματος της αυτοκρατορίας ότι πρέπει να διατηρήσει τον μονοπολικό έλεγχο με κάθε κόστος συντρίβοντας στην άνοδο μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης.

Δε χρειάζεται να είναι έτσι. Δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουν επικεφαλής του κόσμου και απλώς να μην αφήνουν διαφορετικούς ανθρώπους σε διαφορετικές περιοχές να διευθετήσουν τις δικές τους υποθέσεις. Δεν υπάρχει κανένας βάσιμος λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις πρέπει να κραδαίνουν μεταξύ τους τα όπλα του Αρμαγεδδώνα αντί να συνεργάζονται ειρηνικά προς το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας. Ωθούμαστε προς την καταστροφή για να διατηρήσουμε την «αμερικανική ηγεσία σε όλο τον κόσμο», και εγώ από μόνη μου δεν συναινώ σε αυτό. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail