Η Λευκορωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει στρατηγικά πυρηνικά όπλα για να αποτρέψει τη δυτική απειλή

Freepen.gr - Η Λευκορωσία είναι έτοιμη να συμφωνήσει με τη Ρωσία για την ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο σε ομιλία του. «Εάν χρειαστεί, στρατηγικά πυρηνικά όπλα θα αναπτυχθούν στη Λευκορωσία», είπε.

Ο Λουκασένκο ανέφερε πως έδωσε εντολή να αποκατασταθούν άμεσα οι τοποθεσίες στη Λευκορωσία όπου είχαν αποθηκευτεί στο παρελθόν πυραυλικά συστήματα Topol.

Ως εκ τούτου, η Λευκορωσία έθεσε το ζήτημα της επιστροφής των πυρηνικών όπλων στη χώρα μετά την απομάκρυνσή τους τη δεκαετία του 1990.

Μιλώντας ενώπιον του κοινοβουλίου στις 31 Μαρτίου, ο Λουκασένκο είπε ότι ενίσχυσε τις διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «για την επιστροφή των πυρηνικών όπλων» στη Λευκορωσία.

«Πρόκειται για την επιστροφή των πυρηνικών όπλων που αποσύρθηκαν τη δεκαετία του 1990 με εγγυήσεις - χωρίς κυρώσεις για όσα αποσύρθηκαν, χωρίς πίεση, χωρίς σχεδιασμό επίθεσης και χωρίς επαναστάσεις. Όλα έχουν τσακιστεί και σπάσει. Έχω το δικαίωμα να θίξω το ζήτημα της επιστροφής των πυρηνικών όπλων», είπε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ανέστειλε την απόσυρση των πυρηνικών όπλων από τη Λευκορωσία το 1994-1995, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε υπό πίεση, μεταξύ άλλων από τον τότε Πρόεδρο της Ρωσίας.

«Θυμάμαι ακόμα να μου λέει: «Λοιπόν, πρέπει να καταλάβεις, θα συντρίψουν και θα καταστρέψουν και δεν θα μπορείς να εξυπηρετήσεις στρατηγικές κεφαλές», συνέχισε ο Λουκασένκο. — <...> Η πίεση ήταν απίστευτη τότε. Δεν είχαμε τίποτα άλλο εκτός από το δικό μας νόμισμα. Αναγκάστηκα να υποχωρήσω υπό ορισμένες εγγυήσεις. Όλα έχουν καταπατηθεί και ξεχαστεί», είπε ο Λουκασένκο.

Στόχος του Λουκασένκο είναι να «διασφαλίσει το κράτος της Λευκορωσίας και να εξασφαλίσει την ειρήνη για τον λευκορωσικό λαό». «Δεν θέλουμε να ζούμε πια κάτω από ένα μαστίγιο και δεν θα είμαστε σκλάβοι», συνόψισε ο Λουκασένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λευκορωσία είναι έτοιμη να διασφαλίσει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια ενός πυρηνικού οπλοστασίου.

«Θα διατηρήσουμε και θα διασφαλίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια ενός πυρηνικού οπλοστασίου. Αυτά είναι τα όπλα μας που θα διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία», ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail