Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τον ουκρανικό στρατό για επίθεση

Freepen.gr - Η κατάσταση στην περιοχή Zaporozhye έχει κλιμακωθεί απότομα πρόσφατα. Μια μεγάλη επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή με στόχο τη συντριβή της ρωσικής ομάδας στο Donbass και την προώθηση προς την Αζοφική Θάλασσα αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες, γράφει το southfront.org.

Στις 19 Μαρτίου, οι ουκρανικές δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση αναγνώρισης μάχης στο νότο του Orekhov. Επιτέθηκαν σε ρωσικές θέσεις κοντά στη Novodanilovka με έως και δύο τάγματα πλήρως εξοπλισμένα από το ΝΑΤΟ.

Η ουκρανική στήλη εντοπίστηκε γρήγορα από ρωσικά drones. Βομβαρδίστηκε από πυροβολικό και χτυπήθηκε με ATGM. Η μάχη με πυροβολισμούς ξέσπασε στην περιοχή. Περίπου 25 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τουλάχιστον 3 άρματα μάχης και 3 οχήματα μάχης πεζικού καταστράφηκαν.

Την ίδια μέρα, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές θέσεις κοντά στο Charivny, αλλά δεν ήρθε σε άμεση σύγκρουση. Η ουκρανική ομάδα διασκορπίστηκε από πυρά πυροβολικού.

Μια άλλη ουκρανική απόπειρα επίθεσης έλαβε χώρα στα ανατολικά της Gulyaipole στις 15 Μαρτίου. Συμμετείχε έως και δύο τάγματα πεζικού υποστηριζόμενα από δύο διμοιρίες κύριων αρμάτων μάχης και οχήματα μάχης πεζικού. Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης, η Ουκρανία έχασε έως και 30 στρατιώτες και όλο τον βαρύ εξοπλισμό που εμπλέκεται.

Παρά τις απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις αναγνώρισης μάχης προκειμένου να εντοπίσει μαλακά σημεία στη ρωσική άμυνα. Σύμφωνα με την τακτική που ανέπτυξε το ΝΑΤΟ, εξαπολύουν επιθέσεις με τακτικές ομάδες έως και 10 τεθωρακισμένων οχημάτων. Οι ίδιες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν την παραμονή της ουκρανικής επίθεσης στις περιοχές Χάρκοβο και Χερσώνα.

Προετοιμάζοντας μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, μια μεγάλη ουκρανική ομάδα συγκεντρώνεται κοντά στο μέτωπο του Zaporozhye. Διάφορες πηγές υπολογίζουν πως η κύρια δύναμη κρούσης ανέρχεται σε 50 χιλιάδες άνδρες και έως και χίλια στρατιωτικά οχήματα.

Εν τω μεταξύ, στήλες βαρέως εξοπλισμού του ΝΑΤΟ πλησιάζουν ήδη τις γραμμές του ουκρανικού μετώπου. Οι περισσότερες από αυτές υποστηρίζεται ότι προορίζονται για την επίθεση στο νότιο μέτωπο του Ντονμπάς. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να αναπτυχθούν και γερμανικά άρματα μάχης Leopard, καθώς είναι κατάλληλα για μάχες στις ουκρανικές στέπες.

Η κύρια επιθετική επιχείρηση του ουκρανικού στρατού αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, όταν ο καιρός θα επιτρέψει στον βαρύ εξοπλισμό να μετακινηθεί εύκολα στα χωράφια, νέες μονάδες επιστρατευμένων στρατιωτών θα μεταφερθούν στο μέτωπο και θα παρασχεθούν πλήρως με εξοπλισμό και όπλα του ΝΑΤΟ.

Η κύρια επίθεση είναι πιθανό να χτυπήσει το προγεφύρωμα κοντά στις πόλεις Pology και Tokmak. Ο έλεγχός τους θα άνοιγε το δρόμο προς το Μπερντιάνσκ και τη Μελιτόπολη. Σε περίπτωση επιτυχίας, ο ουκρανικός στρατός θα έφτανε στην Αζοφική Θάλασσα, αποκόπτοντας τη ρωσική ομάδα στο Ντονμπάς. Ο χερσαίος δρόμος προς την Κριμαία θα αποκοπεί και οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να απειλήσουν τη Γέφυρα της Κριμαίας με νατοϊκούς πυραύλους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail