Γίναμε μάρτυρες της Ιστορίας: Τα γεγονότα στη Μόσχα είναι ένα νεκροταφείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Photo: Grigoriy Sisoev, RIA Novosti - en.kremlin.ru
Υπάρχουν στιγμές στο χρόνο που αλλάζουν τον κόσμο. Η εισβολή του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση στις 22 Ιουνίου 1941 ήταν μία από αυτές. Η ιαπωνική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στις 7 Δεκεμβρίου 1941 ήταν μια άλλη, όπως και στις 9 Νοεμβρίου 1989, όταν γκρεμίστηκε το τείχος στο Βερολίνο της Γερμανίας, που υψώθηκε από τους Σοβιετικούς. Και είδατε μια άλλη σήμερα, με τη Ρωσία και την Κίνα να υπογράφουν ιστορικές, πρωτοφανείς συμφωνίες.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Πριν από το 1642, η Ρωσία και η Κίνα δεν είχαν καμία διπλωματική ή στρατιωτική αλληλεπίδραση.

Από το 1652 έως το 1689, οι στρατοί της Κίνας έδιωξαν τους Ρώσους αποίκους, αλλά μετά το 1689, η Κίνα και η Ρωσία έκαναν ειρήνη και σύναψαν εμπορικές συμφωνίες.

Στα 334 χρόνια που μεσολάβησαν, η Κίνα και η Ρωσία δε δημιούργησαν ποτέ μια de facto συμμαχία. Σε περιόδους που ήταν σε αντίθεση και, τα τελευταία 50 χρόνια, η πολιτική των ΗΠΑ έθεσε ως προτεραιότητα τη διατήρηση μιας σφήνας μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου. Αυτό τελείωσε. Η Κίνα και η Ρωσία είναι πλέον σύμμαχοι, με την Κίνα να είναι η μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στον κόσμο και τη Ρωσία ο μεγαλύτερος προμηθευτής κρίσιμων εμπορευμάτων. Η πολιτική τους ένωση σηματοδοτεί το τέλος της Pax Americana και την κυριαρχία των ΗΠΑ στη διεθνή τάξη.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κοινή δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ:

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία αξιολογεί θετικά τη θέση της Κίνας για την Ουκρανία και η Κίνα αξιολογεί θετικά την ετοιμότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα ανησυχούν για τους κινδύνους που συνδέονται με τη δημιουργία του AUKUS και τα σχέδιά τους για την κατασκευή πυρηνικών υποβρυχίων.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα καλούν το AUKUS να εκπληρώσει αυστηρά τις υποχρεώσεις του για τη μη διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα σχεδιάζουν να ενισχύσουν μια συνολική εταιρική σχέση στον ενεργειακό τομέα.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα πιστεύουν πως για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση, είναι απαραίτητο να αποτραπεί η αντιπαράθεση του μπλοκ και η υποκίνηση συγκρούσεων.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα ανησυχούν για τις στρατιωτικο-βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών, απαιτούν διευκρινίσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα θα επεκτείνουν τις επιστημονικές ανταλλαγές για να εξασφαλίσουν την τεχνολογική ηγεσία των δύο χωρών.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα προτρέπουν να αποφευχθεί η υποβάθμιση της κρίσης στην Ουκρανία και η μετάβασή της «σε μια ανεξέλεγκτη φάση».

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται σε όλες τις μονομερείς κυρώσεις που επιβάλλονται παρακάμπτοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα πιέζουν τις ΗΠΑ να επιταχύνουν την εξάλειψη του αποθέματος χημικών όπλων τους.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα θα ενισχύσουν τη συνεργασία στη γεωργία για να διασφαλίσουν την επισιτιστική ασφάλεια.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα σχεδιάζουν να προωθήσουν την αμοιβαία και παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα επιμένουν το ΝΑΤΟ να τηρεί αυστηρά τον αμυντικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους και να σέβεται την ξένη κυριαρχία.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα αντιτίθενται στο σχηματισμό «κλειστών αποκλειστικών δομών, πολιτικών μπλοκ και αντίπαλων στρατοπέδων» στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα θα αυξήσουν την κλίμακα και θα βελτιστοποιήσουν τη δομή του εμπορίου, μεταξύ άλλων μέσω της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα πρόκειται να αυξήσουν το επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας και να ενισχύσουν τη συνεργασία στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

🔀 Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να αναλάβουν πραγματική δράση για να αντιμετωπίσουν τις νόμιμες ανησυχίες της ΛΔΚ και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για διάλογο.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα ανησυχούν για την εντατικοποίηση των δραστηριοτήτων των ΗΠΑ στον τομέα των πυραυλικών όπλων και ζητούν να σταματήσει η υπονόμευση της διεθνούς ασφάλειας.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα είναι κατά των προσπαθειών χρήσης του χώρου για ένοπλη αντιπαράθεση και θα αντιταχθούν σε μια τέτοια δραστηριότητα.

🔀 Η Ρωσία και η Κίνα θα επεκτείνουν την αμοιβαία πρόσβαση στα γεωργικά προϊόντα και θα ενισχύσουν την επενδυτική συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η ΛΔΚ στοχεύουν στη συνεργασία στον τομέα της αμοιβαία επωφελούς προμήθειας βασικών αγαθών και ορυκτών πόρων.

🔀 Η Ρωσική Ομοσπονδία και η Κίνα αντιτίθενται στην στρατιωτικοποίηση της πληροφορικής, είναι υπέρ της πολυμερούς, ισότιμης και διαφανούς παγκόσμιας διακυβέρνησης του Διαδικτύου.

Αυτό είναι ένα game changer. Ο κόσμος που γνωρίσαμε δεν θα έχει πλέον τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τις πρώτες μεταξύ ίσων. Με τον ίδιο τρόπο που ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος σηματοδότησε το τέλος της βρετανικής αυτοκρατορίας, τα σημερινά γεγονότα στη Μόσχα είναι ένα νεκροταφείο για τις Ηνωμένες Πολιτείες που μπορούν να ενεργήσουν ως παγκόσμιος αστυνομικός που επιβάλλει την τάξη σε απείθαρχες χώρες.

Η θλιβερή κατάσταση της δύναμης της Αμερικής εμφανιζόταν καθώς προσπάθησε μάταια να σαμποτάρει τη σύνοδο κορυφής Πούτιν / Σι:

1. Ενημερωτική εκστρατεία που δηλώνει ότι ο Σι Τζινπίνγκ δεν θα έρθει
2. Απειλές κατά της Κίνας εάν έρθει ο Σι Τζινπίνγκ
3. Απαιτήσεις για την Κίνα να καταδικάσει τη Ρωσία
4. Απαιτήσεις για την Κίνα να μην προμηθεύει όπλα στη Ρωσία. Μόνο η Δύση έχει το δικαίωμα να προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία.
5. Δηλώσεις ότι τυχόν ρωσο-κινεζικές συμφωνίες δε θα έχουν σημασία
6. Βιαστική οργάνωση της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία την ημέρα της επίσκεψης του Σι
7. Ο θάνατος Κινέζων εργατών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
8. Ανακοίνωση για βιαστικές παραδόσεις νέων όπλων στην Ουκρανία
9. Αποχαρακτηρισμένα έγγραφα πληροφοριών με στόχο να κατηγορήσουν την Κίνα για την προέλευση του κορωνοϊού
10. Αρχίσαμε να εξοπλίζουμε μια νέα στρατιωτική βάση στις Φιλιππίνες

https://t.me/sonar_21/1347


Η κυβέρνηση Μπάιντεν αποτυγχάνει στην απάντησή της σε αυτή τη νέα συμμαχία. Η απώλεια της αμερικανικής επιρροής στον κόσμο δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί, αλλά η διαδικασία έχει ξεκινήσει. Θυμηθείτε αυτή τη μέρα. Θα αλλάξει τη ζωή των παιδιών και των εγγονιών σας. Ας προσευχηθούμε να είναι για το καλό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail