Βούτσιτς: Το διεθνές δίκαιο πέθανε πριν από 24 χρόνια

TANJUG/JADRANKA ILIC
Freepen.gr - Το διεθνές δίκαιο πέθανε πριν από 24 χρόνια, δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην κύρια τελετή εορτασμού της επετείου από την έναρξη της επίθεσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία το 1999, σημειώνοντας πως, τότε, μεγάλες δυνάμεις προσπάθησαν να σπάσουν το σερβικό πνεύμα αλλά δεν το έσπασαν και δε θα το σπάσουν ποτέ, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο Tanjug.

Το σύγχρονο διεθνές δίκαιο πέθανε τελικά πριν από 24 χρόνια - αυτό ακούγεται σαν μια ασήμαντη γραφειοκρατική πρόταση, αλλά είναι πολύ περισσότερα από αυτό, είπε.

«Από τότε, τίποτα από όσα συμβαίνουν στον κόσμο δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό που έκαναν σε μια μικρή χώρα που το μόνο σφάλμα της ήταν ότι ήθελε να είναι ανεξάρτητη στο δικό της έδαφος, ελεύθερη και φιλελεύθερη και, ως εκ τούτου, δεν άρεσε σε εκείνους που δημιούργησαν μια νέα τάξη πραγμάτων το 1989 και το 1990, στην οποία μόνο αυτοί αποφάσιζαν για τα πάντα, ενώ οι ανυπάκουοι επρόκειτο να τιμωρηθούν», είπε ο Βούτσιτς στο Σόμπορ, στη βορειοδυτική Σερβία.

Κατάφεραν να καταστρέψουν τη Σοβιετική Ένωση και προχώρησαν στη Γιουγκοσλαβία, και μετά ήρθε η σειρά της «ανυπάκουης Σερβίας, η οποία δεν ήθελε να δεχτεί διαταγές», είπε.

Η Σερβία δε θέλει συγκρούσεις, είπε επίσης ο Βούτσιτς.

«Το μήνυμά μου είναι ότι θέλουμε ειρήνη και πως δεν θέλουμε συγκρούσεις με το ΝΑΤΟ ή με κανέναν άλλον, αλλά λέμε σε όλους ξεκάθαρα: Θα προστατεύσουμε τη χώρα μας. Και όταν σας λέμε ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές μας, μην παίζετε με αυτό και μην μας πιέζετε άλλο, γιατί τότε θα λάβετε την απάντηση μιας περήφανης, αξιοπρεπούς και ηρωικής Σερβίας», είπε ο Βούτσιτς.

«Η απάντησή μας είναι: Δε δίνουμε τη Σερβία και δε θα τη χαρίσουμε ποτέ σε κανέναν», είπε.

Δε θα δώσουμε τα παιδιά μας σε κανέναν και δε θα ξεχάσουμε ποτέ όλους όσους σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, είπε ο Βούτσιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail