Η Δαμασκός θέλει εγγυήσεις για την αποχώρηση της Τουρκίας από το συριακό έδαφος

Freepen.gr - Η Δαμασκός θέλει εγγυήσεις για μια τουρκική απόσυρση από το συριακό έδαφος πριν από οποιαδήποτε νέα συνάντηση με την Άγκυρα, ανέφερε η Al-Watan.

Η συριακή εφημερίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στη Δαμασκό, διέψευσε τουρκικές αναφορές που ήθελαν να είχε οριστεί ημερομηνία για συνάντηση μεταξύ ανώτερων διπλωματών από τη Ρωσία, την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία στη Μόσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου Anadolu, η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 15 Μαρτίου με τη συμμετοχή του Ρώσου Υφυπουργού Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, του Τούρκου Υφυπουργού Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ, του ανώτερου συμβούλου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Ali Asghar Khaji και του Σύριου Υφυπουργού Εξωτερικών, Ayman Susan.

«Δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες για την τετραμερή συνάντηση των αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας», ανέφερε η Al-Watan επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος.

Οι πηγές της Al-Watan τόνισαν πως η Δαμασκός είναι ανοιχτή σε όλες τις προσπάθειες που στοχεύουν στην οικοδόμηση διαλόγου με την Άγκυρα σύμφωνα με ορισμένες προτεραιότητες, η πιο επείγουσα από τις οποίες είναι η «αποκατάσταση των κατεχόμενων εδαφών της».

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η πόρτα για διάλογο με την Άγκυρα είναι ακόμα ανοιχτή, σημειώνοντας μια πρόσφατη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην οποία τόνισε πως η παρουσία της χώρας του στη Συρία έχει σκοπό μόνο να καταπολεμήσει τις τρομοκρατικές ομάδες και να εξασφαλίσει τα σύνορα.

Ο Σύριος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συζήτησε τις προετοιμασίες για την τετραμερή συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών Χουσεΐν Αμίρ Αμπντολαχία κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Δαμασκό την περασμένη εβδομάδα. Τότε, ο Ασαντ είπε ότι τα συμφέροντα του συριακού λαού πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για τυχόν νέα βήματα προς την Άγκυρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail