Asia Times: Τι θα απομείνει από το έδαφος της Ουκρανίας

Screengrab / Twitter / ISPI
Freepen.gr - Μια πρόσφατη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών κορυφαίων Αμερικανών εμπειρογνωμόνων εξωτερικής πολιτικής έδειξε ότι η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει σε μια σύγκρουση φθοράς, παρά τις καλύτερες προσπάθειες της Δύσης, γράφουν οι Asia Times.

Χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό και πυρομαχικά, υποστήριξε ένας ομιλητής, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky μπορεί να εξετάσει ένα κινεζικό ειρηνευτικό σχέδιο, ειδικά μετά την επιτυχημένη μεσολάβηση του Πεκίνου στη διαμάχη Ιράν-Σαουδικής Αραβίας.

Οι αρκετές δεκάδες παρευρισκόμενοι, πολλοί από τους οποίους κατείχαν θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο ή σε θέσεις υπο-υπουργικού συμβουλίου, συναντήθηκαν σύμφωνα με τους κανόνες του Chatham House, οι οποίοι απαγορεύουν την ταυτοποίηση μεμονωμένων συμμετεχόντων, αλλά επιτρέπουν την παρουσίαση του ίδιου του περιεχομένου.

«Η Ρωσία θα διατηρήσει την Αζοφική Θάλασσα και το μεγαλύτερο μέρος του Ντονμπάς και η επίλυση της σύγκρουσης θα επιβληθεί στην Ουκρανία καθώς εξαντλούνται δυνάμεις και πυρομαχικά», αναφέρει η δημοσίευση.

Η Αμερική έχει πολιτικούς περιορισμούς όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία, αντέτεινε ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου: Εάν δεν μπορούμε να παράσχουμε μεγάλα ποσά βοήθειας σε δύο χρόνια από τώρα, καλύτερα να μειώσουμε τις απώλειές μας τώρα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες χάνουν καταστροφικά την επιρροή τους υποτιμώντας τη Ρωσία. Δεν έχουν τη βιομηχανική ικανότητα να παρέχουν στην Ουκρανία βλήματα πυροβολικού. Η καλύτερη πολιτική τώρα είναι μια άμεση κατάπαυση του πυρός", ανέφερε ένας από τους συμμετέχοντες καταλήγοντας:

Αυτό θα ήταν ταπείνωση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά σωτήρια. Στη δεκαετία του 1970, το Βιετνάμ έκανε τη χάρη στις ΗΠΑ, ταπεινώνοντάς τις πριν το κάνει η Ρωσία. Η καταστροφή του Βιετνάμ κατέστησε δυνατή την πλήρη επανεξέταση της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ και την τελική νίκη της Αμερικής στον Ψυχρό Πόλεμο. Ο Πούτιν μπορεί έτσι να κάνει τη χάρη στις ΗΠΑ, ταπεινώνοντάς τις τώρα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail