Έτοιμοι να καταστρέψουν τα Su-35: Πρώην πιλότος F-16 λέει ότι υπάρχουν αρκετοί Αμερικανοί πιλότοι να υπερασπιστούν την Ουκρανία

Freepen.gr - Εν μέσω αναφορών ότι ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ετοιμάζονται να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, ένας πρώην πιλότος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε πως αυτός και άλλοι Αμερικανοί πιλότοι είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τον ουρανό της Ουκρανίας.

Σε μια συνέντευξη στο VOA στις 14 Μαρτίου, ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Dan Hampton έθιξε τα πλεονεκτήματα των F-16 έναντι των ρωσικών και σοβιετικών αεροπλάνων και την ανάγκη να εξετάσει η ουκρανική κυβέρνηση τη δυνατότητα πρόσληψης ιδιωτών στρατιωτικών πιλότων για την υπεράσπιση της χώρας.

Ο Χάμπτον, ο οποίος συμμετείχε στους πολέμους του Περσικού Κόλπου, του Κοσσυφοπεδίου και του Ιράκ, σημείωσε πως ενώ το F-16 μπορεί να αλλάξει δραματικά την πορεία μιας σύγκρουσης, η ικανότητα του πιλότου είναι επίσης απαραίτητη.

«Δεν είμαι εναντίον των Ουκρανών πιλότων. Είναι υπέροχοι πιλότοι, αλλά είναι [το F-16] ένα εντελώς διαφορετικό είδος σύγχρονου μαχητικού από αυτό που έχουν συνηθίσει», πρόσθεσε ο Χάμπτον.

Υποστήριξε πως εάν η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ήθελε να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά πολεμικά αεροσκάφη δυτικής κατασκευής, θα έπρεπε να εγκαταλείψει τον παλιό σοβιετικό ή ρωσικό τρόπο να κάνει πράγματα και να λειτουργεί όπως το ΝΑΤΟ, η Δύση και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιπλέον, ο Hampton επαίνεσε το μαχητικό αεροσκάφος F-16, δηλώνοντας ότι είναι ένα ευέλικτο μηχάνημα και πως όλα μέσα είναι τόσο αρθρωτά που όταν αναπτύσσουν νέα τεχνολογία, οι χρήστες χρειάζεται μόνο να αφαιρέσουν το παλιό κουτί και να το αντικαταστήσουν.

Αναφέρθηκε στο Su-35 ως «σκουπίδι» και είπε ότι όσο όμορφος κι αν είναι ο σχεδιασμός του, το αεροπλάνο δεν είναι ικανό.

* πληροφορίες defense-arabic.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail