Δημόσια έρευνα δείχνει ότι η ψήφος του AKP έπεσε κάτω από το 30% μετά το σεισμό

Freepen.gr - Έρευνα που διεξήχθη από την Εταιρία Ερευνών ORC αποκάλυψε ότι η υποστήριξη για το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας μειώθηκε κάτω από το 30 τοις εκατό αφού η χώρα επλήγη από αρκετούς ισχυρούς σεισμούς τον περασμένο μήνα, ανέφερε η εφημερίδα Sözcü.

Ο Γενικός Διευθυντής της ORC Mehmet Pösteki, ο οποίος μίλησε στη Sözcü για τα αποτελέσματα της έρευνας, είπε πως παρόλο που υπήρξε μια ελαφρά αύξηση της υποστήριξης του AKP πριν από δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν το νότο της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου, μειώθηκε στο 29,1 τοις εκατό μετά τους σεισμούς. Είχε διαμορφωθεί στο 30,2 τοις εκατό σε έρευνα του Ιανουαρίου.

Η ORC διεξήγαγε την τελευταία της έρευνα μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου σε 45 τουρκικές επαρχίες.

Η υποστήριξη για τον εκλογικό εταίρο του ΑΚΡ, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), ήταν 5,4 τοις εκατό, κάτω από το εκλογικό όριο του 7 τοις εκατό που καθορίστηκε πρόσφατα.

Στο μπλοκ της αντιπολίτευσης, η υποστήριξη για το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέρχεται στο 23,5 τοις εκατό, ενώ είναι 19,5 τοις εκατό για το İYİ (Καλό) Κόμμα. Η υποστήριξη για το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP), το οποίο δεν είναι στη συμμαχία της αντιπολίτευσης, είναι 8,1 τοις εκατό.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Τουρκία θα διεξαγάγει προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές στις 14 Μαΐου όπως είχε προγραμματιστεί παρά τους σεισμούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail