Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται από τη ζώνη του σεισμού σε άλλες πόλεις της Τουρκίας

Υasin ΑΚGUL / ΑFΡ
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει γίνει μάρτυρας μιας μεγάλης εγχώριας μετανάστευσης μετά τους τεράστιους σεισμούς στις αρχές Φεβρουαρίου, με σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μετακομίσει από τις σεισμόπληκτες περιοχές σε γειτονικές επαρχίες μετά την καταστροφή, ανέφερε την Πέμπτη η εφημερίδα Milliyet.

Σύμφωνα με τη Milliyet, 1.971.589 άνθρωποι είτε απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του σεισμού είτε μετακόμισαν μόνοι τους σε άλλες πόλεις, καταγράφοντας τους εαυτούς τους ως θύματα του σεισμού στα γραφεία των επαρχιακών ή περιφερειών.

Ο πραγματικός αριθμός, συμπεριλαμβανομένων των μη εγγεγραμμένων επιζώντων, εκτιμάται ότι είναι πάνω από 2 εκατομμύρια, ανέφερε η Milliyet.

Η πλειονότητα των ομάδων έρευνας και διάσωσης έχει εγκαταλείψει τις περιοχές του σεισμού, με τον αριθμό του προσωπικού διάσωσης στην περιοχή να μειώνεται σε 6.368 από την Τετάρτη.

Εν τω μεταξύ, οι Κωνσταντινουπολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η πόλη των 16 εκατομμυρίων είναι πιθανό να πληγεί από ισχυρό σεισμό κάποια στιγμή στο μέλλον, καθώς βρίσκεται κοντά στο ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας, άρχισαν επίσης να μετακινούνται σε συνοικίες που φέρονται να είναι πιο ασφαλής εντός της πόλης ή σε άλλες επαρχίες.

Μιλώντας στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ekonomim.com, ο Mehmet Bağlar από το Hayatoğlu Transportation είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να εγκαταλείψουν τα παλιά τους διαμερίσματα και να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους σε μια αποθήκη έχει αυξηθεί από δύο ή τρεις σε μεταξύ 30 και 40 την εβδομάδα μετά τους τεράστιους σεισμούς στη νότια Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail