Γιατί ο πρωθυπουργός προκρίνει Μάιο για κάλπες - 21 ή 28/5 οι πρώτες εκλογές, 2 Ιουλίου οι δεύτερες

Λίγο μετά την Κυριακή του Θωμά η διάλυση της Βουλής. Η κυβέρνηση δεν διαθέτει άλλο πολιτικό κεφάλαιο για ξόδεμα και αν συμβεί κάτι ακόμα φοβάται ότι δεν θα μπορέσει καν να διεκδικήσει την πρώτη θέση στις εκλογές!

Από: ieidiseis.gr / Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Ο φόβος πως όσο ο καιρός περνάει τόσο πιο δύσκολη θα καθίσταται για την κυβέρνηση η πρωτιά στις εκλογές –για την αυτοδυναμία δεν γίνεται πλέον κουβέντα- αναγκάζει τον πρωθυπουργό να επιστρέψει στην επιλογή του Μαΐου ως χρόνο για την πραγματοποίηση των εκλογών.

 Για τις πρώτες εκλογές (στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιο ότι θα γίνουν και δεύτερες προκειμένου να βρεθεί κυβερνητική λύση) έχουν κυκλωθεί δυο ημερομηνίες, η 21η και η 28η Μαΐου, ενώ τυχόν δεύτερες εκλογές θα διεξαχθούν στις 2 Απριλίου.

Εφόσον ο σχεδιασμός αυτός οριστικοποιηθεί, η διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπολογίζεται η 24η Απριλίου , ενώ υπάρχει και η δυνατότητα η διάλυση της Βουλής να γίνει μια εβδομάδα μετά εφόσον οι κάλπες στηθούν στις 28 Μαΐου. Σε κάθε περίπτωση, σε μια τέτοια περίπτωση, εφόσον δεν χρειαστούν τρίτες κάλπες, κυβέρνηση θα έχουμε περί τις 10 Ιουλίου-είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας!

Το ερώτημα είναι γιατί υποχωρεί στις επιλογές του πρωθυπουργού η εξάντληση της τετραετίας, με πρώτες εκλογές τον Ιούλιο, πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι. Η μη επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι εκλογές το κατακαλόκαιρο (τυχόν δεύτερες κάλπες θα στηθούν τον …Αύγουστο!) δεν έχουν γίνει ποτέ και θα εκληφθούν ως προσπάθεια να ξεγελαστεί ο κόσμος- άρα ως ηττοπάθεια. Έχει να κάνει κυρίως με το ενδεχόμενο μετά τα Τέμπη να συμβεί και ένα άλλο αρνητικό γεγονός για την κυβέρνηση (πχ πυρκαγιές) το οποίο είναι φανερό πως δεν μπορεί να το αντέξει! «Η κυβέρνηση δεν διαθέτει πλέον το παραμικρό άλλο πολιτικό κεφάλαιο για ξόδεμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη στήλη κορυφαίος υπουργός!

Οι πληροφορίες, πάντως, επιμένουν πως ο πρωθυπουργός σύντομα θα τοποθετηθεί επί του θέματος των εκλογών…

(Το θέμα έχει γραφτεί για το iEnergeia.gr)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail