Οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από την εκ νέου επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων το 2018

pixabay / Chickenonline
Freepen.gr - Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου δήλωσε ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας έχουν καταγράψει το υψηλότερο επίπεδο από το 2018, μετά την μονομερή αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του Ιράν του 2015 και την εκ νέου επιβολή κυρώσεων κατά της Τεχεράνης για να περιορίσουν τις εξαγωγές και τα σχετικά έσοδα προς το Ιράν.

Ο Τζαβάντ Οουτζί είπε ότι η χώρα εξήγαγε 83 εκατομμύρια περισσότερα βαρέλια πετρελαίου κατά το τρέχον έτος (ξεκινώντας από τις 21 Μαρτίου 2022) σε σύγκριση με το προηγούμενο ημερολογιακό έτος του Ιράν, το Μάρτιο 2021-2022.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός αντιπροσωπεύει 190 εκατομμύρια βαρέλια περισσότερα από δύο χρόνια νωρίτερα, λέγοντας πως οι εξαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 15% το 2022-23 σε σύγκριση με το προηγούμενο ιρανικό έτος.

Ο Owji απέδωσε την άνοδο στην εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων, στο μάρκετινγκ και στις τροποποιημένες συμβάσεις.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου δήλωσε ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη χώρα θα αυξηθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες παρά την αυξανόμενη πίεση των κυρώσεων των ΗΠΑ στον ενεργειακό τομέα του Ιράν.

Ο Owji είπε τότε πως οι ιρανικές εξαγωγές πετρελαίου είχαν φτάσει σε σημαντικά επίπεδα τον Φεβρουάριο, εν μέσω των προσπαθειών της χώρας να ξεπεράσει τις κυρώσεις και να στείλει περισσότερο πετρέλαιο στις αγορές της Ανατολικής Ασίας.

«Οι πωλήσεις πετρελαίου του Ιράν τον τελευταίο μήνα (Φεβρουάριο) ήταν σημαντικές παρά τις κυρώσεις και αναμένεται να αυξηθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail