Τα ΗΑΕ παγώνουν στρατιωτική αγορά από το Ισραήλ εν μέσω πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει ο Νετανιάχου

Freepen.gr - Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) φέρεται να σταμάτησαν την αγορά προηγμένου πυραυλικού συστήματος εδάφους-αέρος από το Ισραήλ εν μέσω πολιτικών αναταραχών που αντιμετωπίζει ο μαχόμενος πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου καθώς και αντιπαλαιστινιακών δηλώσεων δύο εξτρεμιστών Ισραηλινών υπουργών.

Η αραβόφωνη διαδικτυακή εφημερίδα Arabi21, επικαλούμενη ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού 12, ανέφερε ότι η απόφαση των ΗΑΕ ήρθε ως απάντηση στις πρόσφατες ενέργειες και δηλώσεις του αποκαλούμενου υπουργού εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir και του υπουργού Οικονομικών Bezalel Smotrich.

Το κανάλι επικαλέστηκε ισραηλινές πηγές που ανέφεραν πως ο πρόεδρος των ΗΑΕ Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν ανακοίνωσε το πάγωμα της συμφωνίας.

«Εφόσον δε λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις ότι ο [ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν] Νετανιάχου είναι σε θέση να ελέγξει την κυβέρνησή του, δεν μπορούμε να αναλάβουμε κοινά έργα», είπε ο Αλ Ναχιάν.


Στις 22 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, το Reuters επικαλέστηκε δύο πηγές που ανέφεραν ότι το Ισραήλ είχε εγκρίνει ένα αίτημα των ΗΑΕ και θα προμήθευε στο κράτος του Περσικού Κόλπου κινητούς αναχαιτιστές SPYDER της Rafael.

Μια τρίτη πηγή είχε πει πως τα ΗΑΕ είχαν αποκτήσει ισραηλινή τεχνολογία ικανή να καταπολεμήσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως αυτά που έπληξαν το Άμπου Ντάμπι νωρίτερα εκείνο το έτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail