Το σαμποτάζ του Nord Stream γυρνά μπούμερανγκ με την ιστορική κατεδάφιση της εικόνας των ΗΠΑ και τα ψέματα στον πόλεμο της Ουκρανίας

Η έκθεση Hersh είναι μια καταστροφική αποκάλυψη της διεθνούς τρομοκρατίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς και της συνενοχής των δυτικών μέσων ενημέρωσης. Αποκαλύπτει την ανομία της κυβέρνησης των ΗΠΑ, την πλήρη περιφρόνηση από την Ουάσιγκτον για τους λεγόμενους Ευρωπαίους συμμάχους της, τη νωχελική φύση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, ιδίως της Γερμανίας, και τους πραγματικούς γεωπολιτικούς λόγους πίσω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, και στη συνέχεια τη συγκλονιστική δουλοπρέπεια των δυτικών ΜΜΕ καθώς αρνούνται να καλύψουν μια εκπληκτική πράξη εγκληματικότητας.

Editorial - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτή είναι μια εκρηκτική ιστορία με περισσότερους από έναν τρόπους και μάλιστα με περισσότερους τρόπους από αυτούς που ίσως μπορούμε να υπολογίσουμε σε αυτό το στάδιο. Μόνο μία εβδομάδα μετά τη δημοσίευσή του , οι επιπτώσεις και οι αντηχήσεις συνεχίζουν να ενισχύονται. Τέτοια είναι η άθλια και αξιολύπητη κατάσταση της δυτικής δημοσιογραφίας, ώστε ο Χερς ήταν υποχρεωμένος να δημοσιεύσει την έρευνά του στους δικούς του λογαριασμούς, γνωρίζοντας ότι τα κυρίαρχα μέσα δε θα την άγγιζαν. Αυτή η συστηματική λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και η έκθεση της προπαγανδιστικής λειτουργίας είναι από μόνα τους ένα τεράστιο σκάνδαλο που θα μεγαλώσει περαιτέρω. Αυτό συμβαίνει ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώνει και απαγορεύει τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, παρόλο που τα ρωσικά μέσα έχουν δικαιωθεί από τις αποκαλύψεις του Χερς, ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αποδεικνύονται απόλυτη ντροπή.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, οι αγωγοί Nord Stream ανατινάχτηκαν. Τα ευρωπαϊκά κράτη το έχουν αναγνωρίσει έκτοτε, αν και με σιωπηρές αναφορές. Από την πλευρά της, η Ρωσία κατηγόρησε εξαρχής τις δυτικές δυνάμεις για τρομοκρατική ενέργεια. Η Ουάσιγκτον αρχικά έκανε τους παράλογους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία είχε πραγματοποιήσει τις επιθέσεις ως εκδίκηση κατά της Ευρώπης. Και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης συνέχισαν με τη γελοιότητα αυτή.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ζημιά ήταν σκόπιμη δολιοφθορά. Η υποθαλάσσια μη στρατιωτική υποδομή μήκους 1.222 χιλιομέτρων ήταν η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, στην οποία συμμετείχε μια κοινοπραξία εταιρειών από τη Ρωσία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Χρειάστηκε πάνω από μια δεκαετία για να κατασκευαστεί με εκτιμώμενο κόστος άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η τεράστια απώλεια όγκων φυσικού αερίου από την έκρηξη θα μπορούσε επίσης να αποτιμηθεί σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Τρομοκρατία που υποστηρίζεται από το κράτος

Έτσι, χωρίς καν να αποδοθεί συγκεκριμένη υπαιτιότητα, αυτή η δολιοφθορά συνιστά μια κραυγαλέα πράξη τρομοκρατίας που χρηματοδοτείται από το κράτος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο σε πολλές περιπτώσεις. Και όμως τα δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν συμπεριφερθεί όπως οι παροιμιώδεις μαϊμούδες που δε βλέπουν κανένα κακό, δεν ακούν κανένα κακό και δε λένε κακό.

Την ώρα του θεαματικού γεγονότος, πολλοί επικριτικοί παρατηρητές υποψιάστηκαν αμέσως το φάουλ. Στο εβδομαδιαίο άρθρο του Strategic Culture Foundation της 30ης Σεπτεμβρίου, ο τίτλος έλεγε: «Καταφανώς προφανές ποιος κερδίζει από το σαμποτάζ του Nord Stream».

Υποθέσαμε τότε μόνο λίγες μέρες μετά το περιστατικό πως μια εύλογη αιτία ήταν η «εσκεμμένη δολιοφθορά» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ.

«Αν ισχύει αυτό, τότε πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια κατά των μη στρατιωτικών υποδομών και για ένα σοβαρό πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα της Ρωσίας. Θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως εγκληματική πράξη πολέμου», γράψαμε.

Το άρθρο μας ανέφερε τα προειδοποιητικά λόγια του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο όταν μίλησε στις 7 Φεβρουαρίου 2022. Ο Μπάιντεν φαινόταν να ξεφεύγει από το σενάριο και υποστήριξε κρυφά στους δημοσιογράφους ότι ο Nord Stream θα «τελειώσει» εάν η Ρωσία επενέβαινε στρατιωτικά στην Ουκρανία, όπως έκανε η Ρωσία δύο εβδομάδες αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου (ως αποτέλεσμα θανατηφόρων προκλήσεων του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να προσθέσουμε).

«Ο κρυφός ισχυρισμός του [του Μπάιντεν], που υπερισχύει των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, υποδηλώνει ότι είχε ήδη εγκριθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την εξάλειψη του Nord Stream. Και, όπως φαίνεται, η άθλια ενέργεια προχώρησε δεόντως αυτή την εβδομάδα», γράψαμε.

(Είμαστε σεμνά υπερήφανοι για την αντικειμενική οξυδέρκεια της αξιολόγησής μας. Κι όμως, αυτό το διαδικτυακό περιοδικό κηλιδώνεται και απαγορεύεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ως εργαλείο ρωσικής προπαγάνδας)

Η ερευνητική έκθεση του Seymour Hersh που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί παρατηρητές είχαν υποψιαστεί σε πρώιμο στάδιο. Το αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι πως οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream ανατινάχτηκαν από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Αμερικανοί βοηθήθηκαν και υποκινήθηκαν από τη Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, και πιθανότατα από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Δανίας και της Βρετανίας.

Αυτό είναι ένα σκάνδαλο που συντρίβει τη γη. Ο αντίκτυπος θα συνεχίσει να είναι διαδοχικός. Ο Hersh επανήλθε με υποσχέσεις για περισσότερες καταγγελίες σε προσεχή άρθρα. Άλλοι δημοσιογράφοι επιβεβαιώνουν τώρα τα στοιχεία του σχετικά με δύτες του αμερικανικού ναυτικού που έβαλαν εκρηκτικά υπό την κάλυψη πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα τον περασμένο Ιούνιο. Ο Hersh ισχυρίζεται ότι ορισμένες από τις βόμβες C4 δεν εξερράγησαν όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσαν ακόμα να βρεθούν στοιχεία στο βυθό της θάλασσας που εμπλέκουν οριστικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στη συνέχεια, υπήρξε η προηγούμενη αναφορά από Σουηδούς δύτες που είχαν επιθεωρήσει τον χώρο μετά τις εκρήξεις. Προσπάθησαν να καθαρίσουν τον τόπο του εγκλήματος; Οι σουηδικές αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το περιεχόμενο της έκθεσής τους. Έχουν περίπτωση να απαντήσουν, όπως και οι Δανοί, οι Νορβηγοί, οι Βρετανοί και κυρίως οι Αμερικανοί.

Η Ρωσία ζήτησε να συγκληθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα για το θέμα, με βάση την τελευταία ερευνητική έκθεση του Seymour Hersh. Η Κίνα ζήτησε επίσης μια ανεξάρτητη διεθνή επιτροπή για να μελετήσει το θέμα.

Απαιτούνται επίσης επειγόντως ερωτήσεις από τη γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το τι γνώριζε για το σαμποτάζ. Όπως τόνισε ο αρθρογράφος μας Μάρτιν Τζέι αυτή την εβδομάδα, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρισκόταν στο Λευκό Οίκο στις 7 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους όταν ο Μπάιντεν διατύπωσε την αδέξια απειλή του να καταργήσει το Nord Stream. Το συμπέρασμα είναι πως ο Scholz γνώριζε εκ των προτέρων το σχέδιο κατεδάφισης.

Η καταραμένη σιωπή των Δυτικών Μέσων

Μιλάμε για πολλαπλές κακοτεχνίες και βασικά εγκλήματα. Τρομοκρατία, καταστροφή κυρίαρχης περιουσίας, επιθετικότητα και υποκίνηση πολέμου, προδοσία και ενορχηστρωμένη συγκάλυψη μέσων ενημέρωσης που περιλαμβάνει υποτιθέμενα προπύργια της δυτικής δημοσιογραφίας. Οι New York Times και η Washington Post έχουν αγνοήσει μέχρι στιγμής την έκθεση Hersh. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αρνούνται πεισματικά να διερευνήσουν αυτήν την επείγουσα ιστορία. Πόσο καταραμένο είναι αυτό;

Ο διεθνούς φήμης νομικός εμπειρογνώμονας καθηγητής Φράνσις Μπόιλ εκτίμησε (σε αλληλογραφία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το SCF) ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για το περιστατικό του Nord Stream υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει το θεμελιώδες Καταστατικό της Ρώμης, αλλά το περιστατικό συνέβη σε εδάφη που ανήκουν σε ευρωπαϊκά κράτη. Το αν θα προχωρήσει μια τέτοια δίωξη και αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αναλάβει δράση αργότερα αυτή την εβδομάδα είναι αμφιλεγόμενα. Αλλά τουλάχιστον, όλο το σκάνδαλο φουντώνει στο δικαστήριο της διεθνούς κοινής γνώμης.

Ο Seymour Hersh (τώρα σε ηλικία 85 ετών) πρέπει να επαινεθεί για τη δημοσιογραφική του υπηρεσία. Μπορεί να διαφωνήσουμε για κάποιες λεπτομέρειες στην έκθεσή του. Έχει καλύψει την πλήρη εικόνα όλων των εμπλεκόμενων ηθοποιών; Ίσως όχι. Η έκθεσή του δεν είναι μια γεωπολιτική ανάλυση και ορισμένες από τις υποθέσεις του υποδηλώνουν ότι δεν ασκεί κριτική για τη συμμετοχή των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτές οι επιφυλάξεις είναι σχετικά ασήμαντες ως προς το κύριο σημείο κατανόησης του τι πραγματικά συνέβη.

Πέρα από αυτές τις επιφυλάξεις, ωστόσο, μπορεί κανείς να πει πως η έκθεση του Hersh είναι μια υπερπαραγωγή. Το έργο της ζωής του είναι άψογο. Αποκάλυψε τη σφαγή στο My Lai στο Βιετνάμ το 1968, όταν εκατοντάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά δολοφονήθηκαν άδικα από αμερικανικά στρατεύματα. Ο Χερς εξέθεσε επίσης το 2004 τις πρακτικές βασανιστηρίων από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ στη διαβόητη φυλακή του Αμπού Γκράιμπ.

Ιστορικός αντίκτυπος

Οι αναφορές του Hersh στο παρελθόν είχαν ιστορικό αντίκτυπο. Κινητοποίησε την κατανόηση και τη άποψη της κοινής γνώμης σχετικά με την άθλια φύση των πολέμων των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Όπως έχουν επανειλημμένα επισημάνει πολλοί αναλυτές και τα δικά μας εβδομαδιαία άρθρα στο SCF, ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μεγαλύτερος γεωπολιτικός σκοπός από την παράλογη αφήγηση που διατυπώνουν οι δυτικές κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την «υπεράσπιση της Ουκρανίας και της δυτικής ελευθερίας από την επιθετικότητα της Ρωσίας». Έχουμε αναλύσει με συνέπεια ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ, ο οπλισμός της Ουκρανίας και η τρέχουσα σύγκρουση αφορούν την αμερικανική ιμπεριαλιστική φιλοδοξία για ηγεμονικό έλεγχο. Η καταστροφή των κανονικών σχέσεων μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας και κυρίως η καταστροφή του στρατηγικά σημαντικού εμπορίου ενέργειας αποτελούν μέρος του στόχου. Η επιδίωξη αυτού του στόχου έχει δημιουργήσει έναν πιο επικίνδυνο πόλεμο που θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνική πυρκαγιά.

Όπως σημείωσε ο διαπρεπής Αμερικανός σχολιαστής Jeffrey Sachs, η εγκληματική συμπεριφορά της Ουάσιγκτον σχετικά με την ανατίναξη του Nord Stream είναι απόλυτα χαρακτηριστική της εγκληματικής συμπεριφοράς των ΗΠΑ που έχει ασκηθεί εδώ και πολλές δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η διαφορά τώρα είναι πως αυτή η εγκληματικότητα προσκρούει άμεσα στις ζωές πολλών περισσότερων ανθρώπων – από τον κίνδυνο καταστροφικού πολέμου μέχρι την οικονομική εξαθλίωση που προκαλείται από την απρόβλεπτη αμερικανική επιθετικότητα.

Το άρθρο του Hersh –παρά το γεγονός ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το αγνοούν επαίσχυντα αποκαλύπτοντας έτσι τη δική τους εγκληματική συνενοχή στην αμερικανική τρομοκρατία– έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο περισσότερο από ποτέ για το αδίστακτο κράτος που είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και την καπιταλιστική, ιμπεριαλιστική δυναμική τους.

Υποκίνηση πολέμου στην Ευρώπη, ανταγωνισμός με μια πυρηνική Ρωσία με πρωτοφανή επιθετικότητα, προκαλώντας μαζική φτώχεια και κακουχίες στους Ευρωπαίους αμάχους και ψεύδεται γι' αυτό όλη την ώρα μέσω των προπαγανδιστικών της μέσων. Η Ουάσιγκτον είναι ένα κράτος εγκληματία πολέμου κατ' εξοχήν μαζί με τους Ευρωπαίους Κουίσλινγκς.

Όπως παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από μερικές εβδομάδες, η ιστορική κατάσταση είναι επαναστατική.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail