Εκατοντάδες πολίτες κρατούνται στο Μπαχμούτ

Οι κάτοικοι του Μπαχμούτ θα πρέπει να εγκαταλείψουν αμέσως την πόλη λόγω σφοδρών μαχών σε κτίρια κατοικιών, έγραψε στο κανάλι της στο Τέλεγκραμ η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Βερεστσούκ.

southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με την Ουκρανή αξιωματούχο, μόλις την τελευταία ημέρα σκοτώθηκαν πέντε άμαχοι. Συνολικά περίπου 6 χιλιάδες πολίτες παρέμειναν στην πόλη, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά.

Η Vereshchuk πρόσθεσε πως οι «επαρκείς, νομοταγείς και πατριώτες» κάτοικοι του Bakhmut θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, προφανώς άλλοι άμαχοι μπορεί να παραμείνουν στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη. Σύμφωνα με την Ουκρανή αξιωματούχο, η παραμονή στην πόλη απειλεί τη ζωή των ίδιων των αμάχων και δημιουργεί ένα επιπλέον εμπόδιο για τις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού.

«Για να είμαι ειλικρινής, εκπλήσσομαι που είναι ακόμα εκεί», έγραψε.

Πράγματι, προκαλεί έκπληξη γιατί η ουκρανική πλευρά δεν μπήκε στον κόπο να εκκενώσει όλους τους αμάχους εκ των προτέρων.

Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή. Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους στην πόλη ως ανθρώπινη ασπίδα.

Το καθεστώς του Κιέβου δεν έβγαλε τους ανθρώπους από τις πόλεις πριν από ένα χρόνο, όταν προέβλεψε υστερικά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, ούτε αφού η Μόσχα αναγνώρισε την DPR και την LPR, όταν η έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων ήταν προφανής. Αποδείχθηκε ότι χιλιάδες άνθρωποι δεν απομακρύνθηκαν από το Μπαχμούτ πριν ξεσπάσουν οι μάχες στους δρόμους της πόλης και τώρα, όπου η πόλη βρίσκεται σε τακτική περικύκλωση, το Κίεβο δεν ασχολείται με τη διάσωσή τους.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας δεν έκανε καν την έκκλησή της σε δημόσια κανάλια, όπως η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, αλλά τη δημοσίευσε μόνο στο προσωπικό της κανάλι στο Τέλεγκραμ, όπου είναι απίθανο να γίνει αντιληπτή από κανέναν άμαχο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο πόλη.

Ο λόγος είναι ότι το καθεστώς του Κιέβου κρύβει ακόμη την ήττα και τα εγκλήματά του στο Μπαχμούτ και η ασφάλεια χιλιάδων αμάχων δεν είναι άξιος λόγος για να τα αναγνωρίσουμε επίσημα.

Με τη σειρά τους, οι μαχητές Wagner συνεχίζουν να απομακρύνουν πολίτες από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο συνοικίες όσο το δυνατόν περισσότερο. Ένας από τους Ρώσους μαχητές ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του ότι απομακρύνουν πολίτες σχεδόν κάθε βράδυ, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και ηλικιωμένων. «Υπάρχουν ακόμη άμαχοι στην πόλη», ισχυρίστηκε ο μαχητής, σημειώνοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν τους επιτρέπουν να φύγουν από την πόλη.

Νωρίτερα, φωτογραφίες από φυλλάδια, τα οποία φέρεται να κρέμασαν οι Ουκρανοί στρατιώτες στους δρόμους του Μπαχμούτ, διαδόθηκαν στο διαδίκτυο. Διάβασαν ότι πολλά κτίρια κατοικιών θα καούν για να δημιουργηθεί ένα προπέτασμα καπνού προκειμένου να επιβραδυνθεί η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην πόλη.

Ο επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin δεν επιβεβαίωσε ότι γνώριζε αυτά τα φυλλάδια. Σημείωσε επίσης πως το προπέτασμα καπνού μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες δυσκολίες. Ωστόσο, δεν θα εμποδίσει ουσιαστικά τη συνολική ρωσική προέλαση.

Ο Πριγκόζιν διαβεβαίωσε ότι «ο χρόνος θα δείξει».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail