Η Γερμανία «ανοιχτή» στην ιδέα της Δύσης πίσω από το σαμποτάζ στο Nord Stream – The Times

Danish Defense
Freepen.gr - Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι «ανοιχτοί σε θεωρίες» ότι η δολιοφθορά των υποθαλάσσιων αγωγών Nord Stream έγινε από ένα δυτικό έθνος «με στόχο να κατηγορήσει τη Ρωσία», ανέφεραν οι Times.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η βρετανική εφημερίδα περιέγραψε το μυστήριο του ποιος ήταν πίσω από τις επιθέσεις ως «ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα του 21ου αιώνα».

Επικαλούμενοι Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι Times ανέφεραν πως η αποτυχία παροχής διαφάνειας στις έρευνες κινδυνεύει να ενθαρρύνει «επικίνδυνες θεωρίες συνωμοσίας» και «άγριες εικασίες».

«Ήταν μια μεγάλη επίθεση σε υποδομές. Είναι περίεργο που έχουμε ακούσει πολύ λίγα», φέρεται να είπε ένας άγνωστος δυτικός αναλυτής.

Η γερμανική έρευνα πιστεύεται ότι έχει σημειώσει μικρή πρόοδο και «ακόμη δεν έχει αποκαλύψει κανένα πειστικό στοιχείο» που να δείχνει τη Ρωσία, ανέφεραν οι Times, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο είναι «ανοιχτό σε θεωρίες ότι ένα δυτικό κράτος πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό με σκοπό να το κατηγορηθεί η Ρωσία».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail