Επικίνδυνη περικύκλωση των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή του Donbass

Freepen.gr - Στα μέτωπα του Donbass συνεχίζεται η περικύκλωση των ουκρανικών φρουρών στο Bakhmut και στο Ugledar. Με τη σειρά της, η ουκρανική διοίκηση παραδοσιακά δε σώζει τους στρατιώτες που παραμένουν στις πόλεις, αλλά στέλνει ενισχύσεις στις περιοχές, προσπαθώντας να επιβραδύνει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων προς τα δυτικά, αναφέρει το southfront.org.

Στις 3 Φεβρουαρίου, αξιωματούχοι της DPR επιβεβαίωσαν πως το ρωσικό πυροβολικό είχε τον πλήρη έλεγχο των δρόμων προς το Μπαχμούτ. Τα ρωσικά στρατεύματα είναι κοντά στο να θέσουν την πόλη σε επιχειρησιακή περικύκλωση.

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να πιέζουν μέσω των ουκρανικών αμυντικών γραμμών κοντά στο Krasnoye και στο Stupochki, που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης. Η περαιτέρω προέλασή τους θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο του δρόμου προς το Chasov Yar και θα απειλήσει με καταστροφή ολόκληρη την ουκρανική φρουρά στο Bakhmut.

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν το αναπόφευκτο της ήττας του ουκρανικού στρατού στην πόλη. Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ λένε ότι η Ουκρανία πιθανότατα θα πρέπει να αποσυρθεί από την στρατιωτική πόλη προκειμένου να αποκτήσει δύναμη για την ενεργό φάση των εχθροπραξιών την άνοιξη. Η Ουάσιγκτον συμβουλεύει τις ουκρανικές δυνάμεις να κερδίσουν λίγο χρόνο μέχρι να λάβουν περισσότερα δυτικά όπλα.

Ωστόσο, η διοίκηση του ουκρανικού στρατού φαίνεται απρόθυμη να σώσει τις ζωές των μαχητών του και συνεχίζει να στέλνει εφεδρεία στην πόλη, η οποία κινδυνεύει να περικυκλωθεί σύντομα.

Τα mainstream media διαβεβαιώνουν ήδη το κοινό ότι η ήττα στο Bakhmut φέρεται ότι δε θα έχει στρατηγικό αντίκτυπο και οι υποχωρούσες ουκρανικές μονάδες θα χτίσουν μια νέα γραμμή άμυνας όσο το δυνατόν πιο κοντά.

Στην πραγματικότητα, το Bakhmut είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών για τον ανεφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας στρατευμάτων στο Donbass. Η απώλεια της πόλης θα συνεπάγεται την καταστροφή της στρατηγικής ουκρανικής αμυντικής γραμμής κατά μήκος των Seversk-Soledar-Bakhmut.

Οι Ρώσοι πλησιάζουν ήδη το Σεβέρσκ από νότο, ανατολή και βορρά. Στις 2 Φεβρουαρίου, η υπηρεσία Τύπου της Wagner PMC ανακοίνωσε τον έλεγχο του χωριού Nikolaevka. Την προηγούμενη μέρα, τα χωριό Sacco και Vanzetti τέθηκαν υπό ρωσικό έλεγχο. Μετά τη μάχη για το Bakhmut, η πόλη Seversk θα περικυκλωθεί από τις απελευθερωμένες ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική διοίκηση θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε μια νέα γραμμή άμυνας, η οποία βρίσκεται κατά μήκος της γραμμής Slavyansk-Kramatorsk-Konstantinovka, που βρίσκεται πάνω από 30 χιλιόμετρα δυτικά.

Η κατάσταση στο μέτωπο του Ugledar παραμένει επίσης τεταμένη. Οι βαριές μάχες θέσεων και οι μονομαχίες πυροβολικού συνεχίζονται. Στις 3 Φεβρουαρίου, αξιωματούχοι της DPR δήλωσαν ότι η πόλη Ugledar καταλήφθηκε σε ημικύκλιο από τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Κρίνοντας από τις κατευθύνσεις της ρωσικής προέλασης στο Ντονμπάς, περικυκλώνουν τον ουκρανικό στρατό σε στρατηγικό επίπεδο. Προχωρώντας από τα βόρεια και τα νότια, οι Ρώσοι προσπαθούν να πάρουν όλη την ουκρανική ομάδα στο Ντονμπάς σε μια λαβή και να την καταστρέψουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail