Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε το πρώτο ουκρανικό σύστημα αεράμυνας NASAMS

Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε ένα νορβηγικό-αμερικανικό σύστημα αεράμυνας NASAMS των δυνάμεων του Κιέβου για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, δήλωσε πως το σύστημα στοχοποιήθηκε κοντά στον οικισμό Κρασνοαρμέισκ στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, χωρίς να διευκρινίσει πότε και πώς ακριβώς καταστράφηκε.

Οι ουκρανικές αντιαεροπορικές άμυνες στοχοποιούνται συνήθως με πυραύλους αντι-ραντάρ, πυραύλους κρουζ ή πυρομαχικά καμικάζι, κοινώς γνωστά ως drones αυτοκτονίας.

Το NASAMS, το οποίο αναπτύχθηκε από τη Norwegian Kongsberg Defense & Aerospace και την American Raytheon τη δεκαετία του 1980, σχεδιάστηκε για να αμύνεται από drones, ελικόπτερα, πυραύλους κρουζ και πολεμικά αεροσκάφη. Το σύστημα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Νορβηγία τη δεκαετία του 1990.

Η πρώτη και η δεύτερη γενιά του συστήματος αεράμυνας οπλίζονται με το AIM-120 AMRAAM, το οποίο είναι σχεδιασμένο για εμπλοκή αέρος-αέρος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail