Η Ουκρανία λέει ότι η Ρωσία συγκεντρώνει 500.000 στρατιώτες στα σύνορα για νέα μεγάλη επίθεση

Η ουκρανική κυβέρνηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει της επερχόμενης επετείου της 24ης Φεβρουαρίου από τη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι οι δυνάμεις του Κρεμλίνου συγκεντρώνουν περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα προετοιμάζοντας μια νέα μεγάλη επίθεση. 

Οι προειδοποιήσεις έρχονται εν μέσω ευρέως διαδεδομένων αναφορών πως οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια αναπόφευκτη ανοιξιάτικη επίθεση.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν διέταξε 500.000 στρατιώτες να προετοιμάσουν τη νέα επίθεση τις επόμενες εβδομάδες.

«Επίσημα, ανακοίνωσαν 300.000, αλλά όταν βλέπουμε τα στρατεύματα στα σύνορα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας είναι πολύ περισσότερα », είπε.

Και ξεχωριστά, ο Yuriy Sak, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι η απειλή μιας νέας και μιας άλλης επίθεσης θα παραμείνει μέχρι να νικήσουμε τη Ρωσία».

Η Ουκρανία αναμένει ότι οι επιθέσεις θα γίνουν από τα ανατολικά και τα νότια: «Καθώς οι κύριες δυνάμεις της είναι συγκεντρωμένες στα ανατολικά, περιμένουμε να ξεκινήσουν μια επίθεση εκεί, ίσως γύρω από το Μπαχμούτ», είπε ο Σακ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail