Η Μόσχα καταγγέλλει πως σχεδιάζεται επιχείρηση προβοκάτσιας στα νοσοκομεία του Kramatorsk

Freepen.gr - Στις 5 Φεβρουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε το σχέδιο του καθεστώτος του Κιέβου να πυροδοτήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς σε νοσοκομεία στο Kramatorsk και στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Μόσχα. Αν και ο ρωσικός στρατός δεν αποκάλυψε πώς ακριβώς απέκτησε τις πληροφορίες που οδήγησαν στην αποκάλυψη του σχεδίου, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι η πιο πιθανή πηγή ήταν η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Μόσχας, η οποία έχει επεκτείνει σημαντικά την επιχειρησιακή της εμβέλεια από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από πολλές ανεξάρτητες πηγές, οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλης κλίμακας προβοκάτσια στο εγγύς μέλλον για να κατηγορήσουν τη Ρωσία πως διαπράττει «εγκλήματα πολέμου»», αναφέρει η έκθεση.

Το καθεστώς του Κιέβου σχεδίαζε ελεγχόμενη κατεδάφιση των κτιρίων στα οποία βρίσκονται τα ογκολογικά και ναρκολογικά ιατρεία, καθώς και του νοσοκομείου της πόλης στο Kramatorsk, που βρίσκεται στην οδό Alexey Tikhoy, με αριθμό 31 και 17. Η επιχείρηση επρόκειτο να παρουσιάσει τις εκρήξεις ως «εσκεμμένο χτύπημα» από τη Ρωσία, που υποτίθεται ότι «στόχευε αμάχους». Ένας άλλος σαφής δείκτης αυτού ήταν το γεγονός πως το προσωπικό αυτών των ιατρικών εγκαταστάσεων εκκενώθηκε και μεταφέρθηκε σε απομακρυσμένο χώρο εργασίας.

Παρουσιάστηκαν επίσης και άλλα στοιχεία της πλοκής, συμπεριλαμβανομένης της άφιξης δυτικών δημοσιογράφων στο Kramatorsk, συνοδευόμενοι από αξιωματικούς της SBU. Προφανώς, ο ρόλος της διαβόητης κυρίαρχης μηχανής προπαγάνδας είναι κρίσιμος στη διεξαγωγή τέτοιας μορφής επιχειρήσεων ψευδούς σημαίας, με το καθήκον να παρουσιάζουν τις προγραμματισμένες εκρήξεις ως «έγκλημα πολέμου» που φέρεται να διαπράττουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Με την προοπτική μιας σχεδόν επικείμενης ρωσικής επίθεσης, το Κίεβο ενδεχομένως αποσκοπεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη υπέρ του. Καθώς ο λαός στην πολιτική Δύση υφίσταται τις συνέπειες της αποτυχημένης οικονομικής πολιορκίας της Ρωσίας, η δημόσια υποστήριξη προς το καθεστώς του Κιέβου έχει υποχωρήσει δραματικά. Ο

Το Ρωσικό Διυπηρεσιακό Συντονιστικό Αρχηγείο Ανθρωπιστικής Αντίδρασης στην Ουκρανία σημείωσε επίσης ότι οι πληροφορίες για τη σχεδιαζόμενη προβοκάτσια επιβεβαιώθηκαν από διάφορες ανεξάρτητες πηγές, οι οποίες ανέφεραν πως το σχέδιο περιελάμβανε την τοποθέτηση εκρηκτικών σε πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις στο Kramatorsk. Το Αρχηγείο ανέφερε ότι δυτικοί δημοσιογράφοι που έφτασαν στην πόλη φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο Sapphire, το οποίο βρίσκεται σε σχετική γειτνίαση με τις προαναφερθείσες εγκαταστάσεις.

Το Kramatorsk βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ντόνετσκ κι εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών δυνάμεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail